İthaki Yayınları Soru Hattı

Bizde Latin harfleriyle ise orijinali olduğu gibi bırakıyorlar. Ancak kiril veya farklı bir alfabe ise orijinal dilinde (korece, rusça, Japonca çince vs.) okunduğu gibi türkçe kurallarına göre yazılıyor ( Konfüçyus, Puşkin, Çehov vb.) Ama bazen ingilizce kurallarına göre yazıldığı da oluyor. Yanlış bir kullanım olmakla birlikte doğal olarak bize ingiliz ve amerikalılardan sonra ulaşıyor. En çok mangalarda var bu durum. Mesela türkçeye One Piece’deki Luffy karakteri Lufi diye geçmeli ama biz Luffy olarak kullanıyoruz.

3 Beğeni

O zaman bu durumu Azerbaycan’da, Letonya’da, Estonya’da ve Litvanya’da Sovyetler Birliği zamanında kullanılan Kiril Alfabesinin sonucu olarak niteleyebiliriz.

1 Beğeni

Merhabalar. Jim Butcher’ın The Cinder Spires serisini basmayı düşünüyor musunuz? Sadece ilk kitabı var şu an ama devamı da gelecekmiş. Ve biliyorum defalarca seriye devamı etmeyeceğiz dediniz ama umarım birgün The Dresden Files serisine devam edersiniz.

Richard K. Morgan’ın başka kitaplarını basmayı düşünüyor musunuz? A Land Fit For Heroes serisi ve Thin Air kitabı.

James Islington’un The Licanius serisini basmayı düşünüyor musunuz?

Mary Robinette Kowal’ın Lady Astronaut serisini basmayı düşünüyor musunuz?

Birde daha çıkalı çok kısa bir zaman oldu ama Evan Winter’ın The Rage Of Dragons kitabını basmayı düşünür müsünüz? Yeni bir yazar ve bu yayınlanmış ilk kitabı fakat gördüğüm kadarıyla bu yılın önce çıkan fantazi kitaplarından biri. Kitabı neredeyse okuyan herkes çok beğenmiş. İkinci kitabınında yazımı bitmiş ve editöre gönderilmiş. Bir umut belki Türkçe olarak kısa zamanda görürüz diye bir sorayım dedim.

John Scalzi serileri, Uzun Dünya serisi ve The Expanse serilerinin de devam kitaplarını bekliyoruz heyecanla.

4 Beğeni

Az önce N11’de 250 tl olan Açıklamalı Notlarıyla Hobbit konusunda İthaki ile yaptığım görüşmeyi hiçbir yorum katmadan aktarıyorum.

İlk olarak İthaki Yayınları iletişim hattını aradım. N11’le hangi birimin ilgilendiğini sordum. Depo olduğunu söylediler. Deponun numarasını aldım.

Daha sonrasında depoyu aradım. Kendilerinin ilgilendiğini doğruladılar. Ben de böyle bir fiyat olduğunu, düzeltip düzeltemeyeceklerini sordum. Kendileri bana ellerinde zaten “bir tane” kaldığını, piyasada da bulunmadığını, o yüzden bu fiyatın da doğru olduğunu söylediler.

Bunun üzerine kendilerine kitabın etiket fiyatının bile 100 lira civarında olduğunu, (90’mış) böyle bir şeyin nasıl olabileceğini sordum. Sonuç olarak siz sahaf değilsiniz, böyle bir fiyatlandırma uygulayamazsınız, yetkili biriyle görüşmek istiyorum dedim. Numaranızı bırakın en kısa sürede dönüş sağlanacak dediler.

Yaklaşık 10 dakika içerisinde geri aradılar. Hem fiyatın, hem de stoğun yanlış olduğunu, ellerinde hiç kalmadığını, olsa da fiyatın zaten yanlış olduğunu ve bu durumun düzeltileceğini söylediler. Az önce aralarında bir tane var diye konuştular dedim. Yanlışlık olmuştur dendi. Teşekkür edip telefonu kapattım.

14 Beğeni

Bahsettiğiniz kitabı şu an anımsamadığım bir D&R mağazasında gördüm. Ellerinde iki adet vardı hatta. Yolum düşer ve denk gelirsem size haber verebilirim ama etiket fiyatından satıyor mağaza haberiniz olsun. Göreli sanırım 2 ya da 3 hafta olmuştur.

1 Beğeni

Teşekkür ederim bu bilgi sayesinde şimdi arayıp buradaki mağazaya getirtmelerini rica ettim.

2 Beğeni

Ben sorduğumda böyle bir yanıt almıştım burada. Acaba sizin anlattıklarınıza yorumu ne olur merak ettim.

2 Beğeni

@irbis merhaba, Dünyanın Gözü nasıl gidiyor? Önümüzdeki ay içinde raflarda görebilir miyiz?

1 Beğeni

Basılacaklar tabii ki.

Bu yıl çıkmayacaklar gibi görünüyor.

-Dune’un 2 devam kitabı çevirmenden geldiğinde yayımlanacak.
-Siyah kapaklı kitaplar da hazır oldukça yayımlanacaklar.

Burada cümlenin anlamında elbette bir hata var, bunu sonraki edisyonda düzelteceğiz. Fakat benim editöryel hata yok dediğim kısmın bu olmadığını siz de biliyorsunuz. Bana ilk sorduğunuz şey neden satır atlandığıydı. Ben de bunu kontrol edip dönüş yapacağımı söyledim. Başka bir arkadaş gelişme var mı diye sorduğunda da editöryel bir hata olmadığını söyledim zira evet, satır atlamalarda editöryel bir hata yok. Kitabın çevirisinin tarihi eski. O dönemde internette, şimdiki kadar kolay erişilemiyor kitapların son edisyonlarına. Bu çeviri de Bu Ölümsüz’ün ilk hali olan "And Call Me Conrad"e basım olarak yakın bir edisyonundan yapılmış. “And Call Me Conrad”, Bu Ölümsüz’ün kitaplaştırılmadan önce, dergilerde yayımlanmak üzere editlenmiş hali.

İki sorunuz hakkında bir bilgim yok ne yazık ki.

Düşünmüyoruz.

Biraz daha zamanı var.

Bu konuda kesin bir karara varmadık.

Bunu Suat Derviş’in ajansına ilettik, iyi yakalamışsınız.

• Cinder Spires serisini çevirmeyeceğiz.
  • Richard K. Morgan’a devam edeceğiz.
  • James Islington için şimdilik bir planımız yok.
  • Mary Robinette Kowal’ın serisini başka bir yayınevi basacak.
  • The Rage of Dragons’ı çok uzun süredir takip ediyorum. Bir karar vermiş değilim bu konuda.
  • Onları da hazırlıyoruz.

Bunu da doğrudan genel müdürümüze ilettim, kendisi gerekli uyarıları yaptı.

Plan o.

10 Beğeni

Emre bey… ilknokta satış sitesiyle bağlantınız var mı?

1 Beğeni

Penguen Kitap’ın satış sitesi.

İki haftadır gönderilmeyen bir siparişim var. Sipariş numarasını versem onlara iletebilir misiniz? Telefonları açmıyorlar, e-postalara yanıt vermiyorlar…

1 Beğeni

Daha önce ki soruları gördüm ama çoğu eski tarihteydi güncel bilgi için yazıyorum, Zaman Çarkının 4.cildi tekrar basılacak mı? Basılacak sa aşağı yukarı bir tahmin verebilir misiniz?

4 Beğeni

Gönderi tarafimca değiştirildi

1 Beğeni

Sorum görülmemiş olabilir diye yenilemek istiyorum. Zaman Çarkı Geceyarısı Kuleleri ne zaman tekrardan basılacak acaba?

3 Beğeni

Başta ironi yapıyorsunuz sanmıştım ama ciddi olarak yazmışsınız.

Nadirkitapta 380’e satılıyor baktınız mı?

2 Beğeni

Zebramoda var 300 liraya.

1 Beğeni

Gerekli iletişim yapıldı

1 Beğeni

Emre Bey, Eylül’de ayraçları da görür müyüz?

1 Beğeni

Hurinin Çocukları resimli mi, siyah kapaklı mı olacak?

3 Beğeni