İthaki Yayınları Soru Hattı

@irbis Emre bey, İthaki’nin görseldeki gibi içe doğru katlanmış kitap kapaklarını tercih etmesi mümkün değil midir? Hem böylece kitaplığa yerleştirirken kitapların köşelerinin kıvrılması sorununa bir çözüm bulunmuş olur.

9 Beğeni

Eskidikçe özellikle çok sorun oluyor köşeler, ben bu şekilde saklıyorum okuyup kaldırdıklarımı. Çapraz şekilde 4’e katlanmış kare kağıt, bir katı üstte, üç katı altta kalacak şekilde sıfıra sıfır yerleştiriyorum köşeye

4 Beğeni

Evet güzel ve pratik bir çözüm, bravo. Ama doğrusu ben isterim ki kitaplar bahsettiğim şekilde basılsın ve biz başka çözümler aramayalım. Bir de, bence kitap daha havalı duruyor :slight_smile:
Tabi ek masraf gerektirdiği de muhakkak

5 Beğeni

Bence yapmasınlar. :rofl: Güzel göründüğünü kabul ediyorum fakat bir yandan düşünüyorum da zaten yüksek gelmeye başladı fiyatlar son zamanlarda. Bir de tanesine 5 tl eklemek durumunda kalsalar 10 kitapta 50, 100 kitapta 500 tl fazladan para demek. 500’e dünyaları alırız. Geniş ölçekte bakınca insanın fikri değişiyor. :smiley:

2 Beğeni

Fiyatlara yansıması o kadar yüksek olacaksa kalsın o zaman, böyle daha iyi :smile:

1 Beğeni

1 tl bile olsa, 100 kitap için 100 tl eder. Ortalama bir kitap 25 diyelim, dört kitabı içe dönecek şeye yedirmiş oluruz. :sweat_smile:

1 Beğeni

Tamam tamam vazgeçtim :slight_smile: benimki sadece bir temenniydi

2 Beğeni

kadim kanunlar serinin 2. kitabı Before They Are Hanged 2019un ilk yarısında görebilirmiyiz ?

Emre Bey,

İlknokta.com ile farklı sıkıntıyı ben de yaşıyorum şu anda. Geçen hafta içerisinde siparişim vermiştim. Diğer siteler 4 - 5 gün içinde ulaştırırken ilknokta 9 gün sürdü ve gelen sipariş eksik ve kusurluydu. Telefona cevap verilmiyor. Siteye ise ulaşamıyoruz. Aldığım 7 kitabın tamamı ithaki yayınlarından ve kitapların arkasında internet satış ilknokta.com diye yazıyor. Gördüğüm kadarıyla ilknokta.com’dan şikayetler artmaya başlamış. Bu konu ile ilgili nasıl bir çözüme gideceksiniz? Çünkü kitaplarınızın arkasında ilknokta.com yazınca onların hataları sizinmiş gibi görülüyor.

2 Beğeni

Ortada garip bir durum var:

• İlknokta telefon numarasını sitesinden kaldırıyor.
  • İlknokta telefonları açmıyor.
  • İlknokta e-postaları yanıtlamıyor.
  • İlknokta sosyal medyada mesajları yanıtlamıyor.
  • Emre bey bile konuyla ilgili soruları yanıtlamıyor.

İlknokta iflas mı etti acaba? Yoksa binası bir şekilde yerle bir falan mı oldu? Tuhaf…

4 Beğeni

Ne yazık ki öyle bir bağlantım yok kendileriyle. Şikayetlerinizi genel müdüre iletebilirim sadece, ki bunu zaten çok kez yaptım ve kendileri de bundan haberdarlar ve bunun bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklar.

Benim bir editör olduğumu unutmayın lütfen. Elimden gelen şeyler sınırlı.

Sorunuzu gördüm. Tekrar baskı sorularına cevap vermiyorum. Çünkü bu konularda kesin bir şey söylemem mümkün değil.

Kasım’a.

Mümkündür ama tercih etmiyorum. Hem estetik olarak beğenmiyoruz. Hem pratik değiller. Hem de kitabı ciltli basmakla aynı maliyete sahipler.

Kapağının hazırlanmasını bekliyoruz. Hazır olunca çıkacak.

10 Beğeni

Elbette Emre bey, biliyorum. Fakat çaresiz kaldığım için size de sordum.

Not: Dün gece İthaki yayınlarına da e-posta gönderdim, ama ona da yanıt gelmedi.

2 Beğeni

Stardust’ın İthaki’den çıkan Türkçe çevirisi daha dün elime geçti ve çeviride çok saçma bir hatayla karşılaştım. Orijinal metinde Lillim Coven (Lillim Cadı Meclisi/Coveni) olarak geçen başlığı Limlimler diye çevirmişler ki böyle yapıldığı zaman bu tamamen orijinal bağlamdan koparmak olur. Zira Lillim ismi boşuna verilmiş isim değil mitolojide Lilith’in kızlarına verilen bir isimdir yazar da oradan kinaye yaparak covene bu ismi vermiş bulunuyor. Sadece merak ediyorum neden böyle bir çeviri hatası yapılmış?

1 Beğeni

Ne zaman basılacak peki

Orası belli değil maalesef, yasal engeller falan vardı onlar tam olarak çözüldü mü bilmiyorum. Çok yakın zamanda beklemiyorum ben ama. Bir ara çıkar :roll_eyes:

1 Beğeni

Merhaba, daha önce soruldu mu bilmiyorum. Şu anda ilk kitabını okuduğum "İnançsız Thomas Covenant Yıllıkları"nın devam kitaplarıyla tekrar basılması planlarınızda var mı? İyi çalışmalar.

3 Beğeni

@irbis Emre bey John Scalzi’nin

• The Human Division
  • The End Of All Things
  • Head On
  • The Consuming Fire

kitaplarından yakın zamanda gelme ihtimali olan var mı?

5 Beğeni

bir ayı daha geride bıraktık ve sandman hala görünürde yok :c bu konuya hurts_sandman.mp3ü bırakıp kaçıyorum çünkü “we’re waiting for the sandman but he never hears the call” sahiden

3 Beğeni

HANGİ SIRAYLA OKUMALI? | Orta Dünya | Yüzüklerin Efendisi - YouTube belki bu da işine yarar hocam

1 Beğeni

Merhaba, Dune için özel baskı tarzı bir şey görebilecek miyiz ileride?

4 Beğeni