Ağrı Dağı Yolcusu Kalmasın kitabının son sayfaları bu şekilde silik geldi. Neredeyse ilk başta bunun bir basım tekniği olduğunu ve mor ışık altında okunabileceğini düşündüm. Kitabı alan birileri son iki sayfaya bakabilirler mi onlarda da böyle mi diye? Hala bunun bir basım tekniği olduğunu düşünüyorum.
Kastettiğim kısım resmin bir arka sayfası. “Geminin Taslakları” ile başlıyor.
Sayfa numaralarını yazabilir misiniz.
Resimden sonrası ben de olan kopya da boş sayfa, kitap burada bitiyor zaten. Sizin kitabın son iki sayfasında galiba hata yok, bir şekilde son iki boş sayfa 2. bölümün hayaleti olmuş.
Yeni Geminin Taslakları başlıklı bölümü diyorsanız, Son iki sayfa değil de sayfa 37’de o bölüm.
Tamamdır. Bu kısımın aynısı sondaki iki boş sayfaya da çıkmış. Sayfa sayılarında bir sıkıntı yok yani. Teşekkür ederim
Arkadaşlar, bir ithamda bulunmadan önce lütfen “düzgün bir dille” soru sormayı öğrenin. Konunun ne olup olmadığı hakkında fikir sahibi olmadan yaftalayıcı ve zan altında bırakıcı sözcüklerden kaçının. Bu başlığı takip eden binlerce okur var ve söyledikleriniz bazılarınca yanlış anlaşılmaya oldukça müsait. İtham etmeyin, rica ediyorum.
Oradaki konu dışı mesajlar ve ithamlar da silindi, merak etmeyin. Karşı taraf net bir cevap vermeden zan altında bırakıcı mesajlar yazamazsınız.
Ayrıca rica ediyorum burayı WhatsApp gibi kullanmayı kesiniz. Üst üste mesaj yazmak yerine tüm söyleyeceklerinizi tek bir mesajda belirtiniz.
Merhaba,karanlık kitaplık için Necronomicon’u basmayı düşünürmüsünüz ?
Hafızam yanıltmıyorsa şuan Necronomicon’u başka bir yayınevi basıyor . Dolayısıyla haklar anlamında, sorun olabilir.
Diğer taraftan bence çok gereksiz bir kitap, karanlık kitaplığa eklenebilecek tonla başka kitap varken, Necronomicon ile ilgilenmek harcanan zamana yazık olur sanki(Son cümle tamamen kişisel görüşüm.)
Şu an H.P Lovecraft’ı okumakta olduğum ve sık sık Necronomicon’a atıfta bulunulduğu için sormak istedim.Ayrıca anladığım kadarıyla telifli bir kitap değil.
Ben de sizin vesilenizle ufak bir eleştiride bulunayım. Site çok kullanışsız. Ağır kalıyor. Tarayıcı güvenli değil diyor. (Safari) Tema olarak değişiklik güzel olur.
Necronomicon Lovecraft’ın uydurduğu bir kitap, orada gerçek bir kitaba referans vermiyor. Lovecraft uydurmuş, o isim de okült kitaplarda kullanılmış.
Aslına bakarsanız durum tam olarak böyle değil. Gerçek Necronomicon’un çok daha eski bir tarihi var.
Açıkçası benim bildiğim de @Rasmon un bahsettiği ile aynı. HP Lovecraft evreninde bahsi geçen Necronomicon yazar tarafından yaratılmış bir anlatıdan ibaret. Belki yazar bahi geçen kitabı yaratırken gerçekte bahsi geçen bir yada bir kaç okült kitabı / grimoire vs referans almış olabilir ancak konu benim bildiğim kadarıyla tamamen anlatıdan ibaret.
Diğer taraftan hali hazırda aynı isimle yazılmış ve Türkçe olarak da basılmış 1-2 kitap mevcut. Benim okuduğum versiyon HP Lovecraft ı referans alarak türetilmiş ve açıkçası kaba bir tabirle tamamen zırvadan ibaretti.
Yine de konuyla alakalı bilgim dışında alternatif kaynaklar varsa öğrenmeyi isterim.
Nedir peki durum tam olarak?
Cünkü Necronomicon, H.P. Lovecraft’in mektuplarinda defalarca belirttigi gibi kendi uydurdugu bir kitap:
In a letter to Willis Conover, Lovecraft elaborated upon his typical answer:
"Now about the “terrible and forbidden books”—I am forced to say that most of them are purely imaginary. There never was any Abdul Alhazred or Necronomicon , for I invented these names myself. Robert Bloch devised the idea of Ludvig Prinn and his De Vermis Mysteriis , while the Book of Eibon is an invention of Clark Ashton Smith’s. Robert E. Howard is responsible for Friedrich von Junzt and his Unaussprechlichen Kulten … As for seriously-written books on dark, occult, and supernatural themes—in all truth they don’t amount to much. That is why it’s more fun to invent mythical works like the Necronomicon and Book of Eibon .”
From volume V of his Selected Letters (p. 418, 1937, published by Arkham House) Lovecraft wrote:
"The name Necronomicon (nekros, corpse; nomos, law; eikon, image = An Image [or Picture] of the Law of the Dead) occurred to me in the course of a dream, although the etymology is perfectly sound.”
Konuyla ilgili inceleme:
https://www.churchofsatan.com/necronomicon-facts-about-fiction/
Ben de bu şekilde, gerçekte bahsi geçen birkaç kitabı referans aldığına dair bir şeyler okumuştum zamanında. Yanlış hatırlamıyorsam Mısır’ın Ölüler Kitabı ismi gibi bir şeyler geçiyordu.
Arkadaşlar merhaba,
Üzülerek, İthaki Yayınları olarak aldığımız bir kararı sizinle paylaşmak istiyorum.
Son zamanlarda forumda bazı arkadaşların giderek artan saldırgan davranışlarının farkına varmaya başladık. Forumdan yönetici arkadaşların ricasıyla mümkün olduğu kadar polemikten kaçınıp başlığın konusundan sapmasını engellemeye çalıştık. Fakat yakın dönemde konu giderek yolundan sapmaya, maksadını aşan mesajların sayısı artmaya başladı.
Geçen hafta arkadaşımız ve çevirmenimiz Aslı Dağlı’ya yönelik hakaret içeren mesajlar atıldığını öğrendik. Bu foruma oldukça emek veren, her zaman bir şeyler paylaşmak konusunda hevesli olan birine bu şekilde saldırılmış olması bizi oldukça üzdü. Bu ve benzeri olayların hem kişilere hem de yayınevlerine yönelik olarak artmış olmasından dolayı da üzülüyoruz açıkçası. Bu sineye çekebileceğimiz, sessiz kalabileceğimiz bir konu olmaktan çıktı ne yazık ki.
Tüm bunları göz önüne alarak İthaki Yayınları olarak süresiz olarak Soru Hattı’ndaki faaliyetimize ara verme kararı aldığımızı sizlere haber vermek istiyorum. İthaki editörleri olarak okurlarla olan iletişimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu yüzden İthaki Günlükleri Instagram hesabımızda aktif olmaya devam edeceğiz. Sorularınız, sıkıntılarınız, aklınıza takılanlar için bize oradan ulaşabilirsiniz. Önümüzdeki süreçte polemiklerden uzaklaşıp 2019 sonbahar ve ötesindeki yayın programımıza ve yayınlarımıza daha fazla vakit harcamanın da iyi olacağı düşüncesindeyiz.
Emre Aygün
Sizler neden gidiyorsunuz anlamıyorum, hödüklük yapan hödükler gitsin.
Gerçekten bi kitabın son sayfasını kapatmış ve seriyi bitirmenin verdiği hüzünü hissediyor gibiyim. Bırakabileceklerini düşünüyordum çünkü son zamanlarda dedikleri gibi hödükler çoğaldığı icin yararlı olan bir faaliyet bile yapanlar için eziyete dönüşmüş, huzursuzluk vermeye başlamıştı. Neyse hepsine herşey icin teşekkür etmekten, işlerinde başarılar dilemekten ve hödüklerede lanet okumaktan yapacak başka birşey kalmadı. Sağlıcakla kalın, biz buralardayız nasılsa
Desenize bir devir kapandı. Resmen Rütük denetimine giren kanal gibiyim şuan. Söylenmek istiyorum ama. söylenemiyorum. Anlayan anladı aslında.
Bu arada bügüne kadar yapmış olduğunuz tüm paylaşımlar, yorumlar, bilgilendirmeler için teşekkürler @irbis.