İthaki Yayınları Soru Hattı

Ne kadar üzülsem de hak veriyorum. Eleştiriden eleştiriye çok fark var. Burada yapıcı eleştirilerin de örneğini gördük yıkıcı eleştirilerinde. Maalesef dediğiniz gibi yıkıcı eleştirilerin sayısı arttı ve işin hakarete kadar varması kabul edilemez.

Gene de forumla birlikte başlayan bu güzel ortama verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ederim. Kullanıcıların sorduğu çoğu kitabı bilmesem de çoğu seriyi okumamış olsam da soruları ve cevaplarınızı okumaktan zevk alıyordum. Size kolaylıklar diliyorum.

9 Beğeni

Herkes her konuda çok başarılıdır ülkemizde. Çevirmenden daha iyi çevirmendir. Editörden daha iyi editör. Çeviri meselesi sayfalarca uzadı. Başka zaman uyaran forum yöneticileri ses bile çıkarmadı. Araya soru hattıyla ilgili girenler oldu ben de dahil. Yine de konu uzadı gitti. İthaki Yayınları forum için çok önemliydi. Çok üzüldüm. Çok fazla soru sormasam da gerçekten üzüldüm. Suçlu insanların yanında forumdaki düzeni sağlaması gereken insanlar da suçludur.

17 Beğeni

Gerçekten çok üzüldüm. Mail hattı soru sorulmak için kullanılmıyor Twitter’dan DM açık değil yalnız buradan sorabiliyordum, Emre Bey siz de gerçekten çok ilgiliydiniz. Ama size hak veriyorum ve tüm cevaplarınız için teşekkürler.

2 Beğeni

Bunu yaklaşık bir ay önce Akılçelen Soru Hattı’nda yazmıştım. Durumun buraya geleceği çok açıktı. Siz yayınevi yetkililerini babanızın oğlu sanmaya devam ettikçe ve başınızda müdahale eden kimse olmadıkça daha çok soru hattı kapanır. Elinize sağlık, aynen devam.

11 Beğeni

Yayınevi yetkilisi gitti biliyorum ama, bugün değişimden gelen Kızıl Mars kitabı yine dağılmaya başladı. Yine yollayayım mı ki acaba?

2 Beğeni

Çok uzun yıllardır üyesi olduğum ve her gün defalarca girip yorumları ve gelişmeleri okuduğum foruma son aylarda daha az uğramaya başladım. Onda da yazdıklarını önemsediğim 15-20 üye (sayı biraz daha fazla olabilir) hariç yazılanları okumuyorum. Emre Bey’in de gitmesiyle artık daha da az girerim heralde.Forum denetçilerinin de yapabileceği çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yazar olmasam da ekşi sözlüğü çok kullanırdım, seneler önce terk edip twitter’a kaçtım. Orası da son yıllarda tahammül sınırlarını zorlamaya başladı. Burası kitap okuyanların kulladığı bir platform olmasına rağmen 2 gönderi önce verilen cevabı okumayıp tekrar aynı soruyu soran ve cevaplanmayınca da hesap soran kullanıcılarla doldu. Kısacası bütün sosyal platformlar (sanal ve gerçek) aynı durumda.

12 Beğeni

Bu foruma sizin için kayıt olmuştum, sizin sayenizde buraya bağlandım ve artık bir parçam oldu bu forum. Sana gitme demeyeceğim ama gitme İthaki…

6 Beğeni

Güzel bir başlıktı. Emre kardeş biraz soğuk davransada elinden geldiğince katlanıyordu. Ama söylediği şeylerde kesinlikle çok haklı. Hayattaki tahammülsüzlük maalesef ki internet ortamında daha da çoğalıyor ve haddini aşıyor. Forumun neredeyse en işlek ve renkli başlığıydı, yazık olmuş. Artık hikayelerden paylaşılan iletilerle dolar burası.
Benim nacizane önerim, yazdığımız iletilerdeki ufak tefek dilbilgisi hataları yerine en ufak kavga kokusu çıkan tartışmalara müdahele edilse çok daha disiplinli bir forum olur burası.

12 Beğeni
9 Beğeni

O zaman bu forumda yakında 10-15 kişinin anca girdiği bir foruma dönüşsün, herkes burası da çok bozdu ya deyip çekip gitsin. Ben bu mantığı anlamıyorum. Hangi forum, platform, ortam, çevre dört dörtlük?

Kendi arkadaş yada iş yada okul çevrenize bakın; 2-3 kafa dengi insan varken, 2-3 de dengesiz size uymayan insan vardır ve öyle yada böyle onlarla da muhattap olmak zorunda kalırsınız.

Forum donanım? Twitter? İnstagram? yada burası? nereye giderseniz gidin her yerde bunlarla karşılaşacaksınız, dışarı çıkın bunlarla karşılaşacaksınız, işe girin yine aynısı olacak…

Peki kaçmak nedir? yada ithaki gidiyor bu foruma uğramam demek nedir?

Burada eleştirilen (dağılma, bazı editör aksaklıkları) bazı konular mantıklıydı. Ve tabi ki de burada size karşı yapılan bazı eleştirler de abartılı ve üslup çok saygısızcaydı.

Açıkçası ben burada bir profesyonellik göremiyorum. Bende 32 yaşında memurum. Vatandaş gelir ağzıma bile ettiği bile oluyor. Ben o ağzıma eden vatandaş tekrar geldiğinde ‘git lan buradan’ mı diyeceğim? Yada diğer suçsuz vatandaşlardan acısını mı çıkaracağım? Diğerlerinin suçu ne?

İthaki olarak sizlerin üzüntünüzü, kırgınlığınızı ve sinirinizi anlıyorum. Aslı Hanım içinde aynı şekilde. Ama kaçmanızı anlamıyorum.

Bırakın bu forumdan sizin gibi insanlar gideceğine, iyi niyetli olmayan saygısız insanlar gitsin.

34 Beğeni

Ben şunu anlamadım; siz gidince Aslı Hanım’a hakaret edenler bunu bir daha yapmayacak mı? Soru hattının kapatılmasının kime ne yararı var ve hangi sorunu çözecek?

Toplumdaki insan profiliyle karşılaştırılınca bu platform oldukça steril kalıyor bence.

Ekleme: Farklı forumlarda yöneticilik yaptım geçmişte. Sorunun çözümü için Soru hattı konularına atılacak mesajlar moderatör onayından sonra görülebilecek şekilde ayarlama yapılabilir. Moderatörler Soru hattı konseptine uygun olmayan soruları onaylamaz, yazan kişiyi uyarır. Goygoy yerine çözüm odaklı yaklaşım sergilense her sorunun çözümü var aslında…

8 Beğeni

Aslı hanım hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulunmalı bence. Ceza hukukunda hakaret suçtur.

3 Beğeni

:slight_smile: ithaki artık sorulara cevap vermeyecek diye hayatları kararan bunca arkadaşın arasından yükselip bu soruyla beni güldürdüğünüz için teşekkürler.

2 Beğeni

Bunu tartışma başlığında ben de yazmıştım. Ben daha naçizane IP adresinden üyeyi bulup onu banlamalarını söylemiştim ama bu dediğiniz daha mantıklı bence de. İnsanlar yaptıkları şeylerin yaptırımları olduğunu bilmeli. Son yazışmaların başlangıcında olduğum için de kimse kusura bakmasın kendimi suçlu hissetmiyorum. Zaten az sayıda mesajım var isteyen inceleyebilir kimseye hakaret etmişliğim yok. Çevirisine kötü denilen bir kitap tartışma yada yayınevinin karalanması anlamına geliyorsa sadece ekşisözlükteki ithaki başlığına bakmak yeterli.

Ekran%20Al%C4%B1nt%C4%B1s2%C4%B1

Ekran%20Al%C4%B1nt%C4%B1s3%C4%B1

Ekran%20Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1

Ekran%20Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B13
vs.

Bunu daha önce de söyledim, eleştirecekler, karalayacaklar, kötüleyecekler hatta bazen küfür bile edecekler bunu iş yapan kime yapmadık ki biz? Eleştirinin dozundan dem vurulmuş hep, hangi çeviri eleştirisinde hakaret vardı cidden merak ediyorum ben. Bu tartışma olduğunda mesajlarıma redakte yapan Agape de buradaydı, ismini bilmiyorum ama bir yayınevine hakaret etmiş olsaydı herhangi biri dur demeyecek miydi?

Yahu bu ülkede Atatürk’ü bile sevmeyen bir güruh var. Siz herkesin sizi sevmesini yaptığınız işleri mükemmel bulmasını mı bekliyordunuz?

7 Beğeni

Büyük harfle başlamayı bilmeyen veya daha kötüsü umursamayan insanların çeviri konusunda eleştiride bulunması…

8 Beğeni

Ekşi sözlükte entryler küçük harfle girilir. Büyük harfle, imla kurallarına uygun bir şekilde yazsanız dahi sistem tarafından otomatikmen düzeltilir.

6 Beğeni

Bilmiyordum bunu eh ekşi sözlükten böyle bir şeyi beklememem mantıksızdı.

3 Beğeni

İthaki soru hattının son zamanlarda giderek “sorun” hattına dönmeye başlamasından dolayı alınmış bir karar gibi geldi bana.

8 Beğeni

İthaki Yayınları’na ve sevgili Emre’ye bu zamana kadarki katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz.

Kayıp Rıhtım Forum’u her görüşten okurun keyifle ve özgürce takip edebileceği bir platform olarak geliştirmeye devam edeceğiz. Sizler yine başlığa yazmaya ve duyuruları diğer forum üyeleriyle paylaşmaya devam edebilirsiniz ancak bundan sonra artık yayınevi yetkilisinden cevap gelmeyeceğini bir kez daha hatırlatmış olalım.

Yakında yeniden görüşmek dileğiyle.

17 Beğeni

ağzınıza sağlık, aynen katılıyorum.

1 Beğeni