İthaki Yayınları Soru Hattı

Kızıl Mars 59,00 | 696 sayfa | sayfa başına 0.08477011494
Phlebas’ı Hatırla 49,00 | 600 sayfa | 0.08166666666
Yaban Diyarlarda Yabancı 52,00 | 702 sayfa | 0.07407407407

Kiminin telifi, kiminin kapak çizimi masrafı farklıdır ama seri içinde tutarlı bence. Diğer çoğu yayınevinde bu fiyatlara bu sayfada kitap görmek bile mümkün değil.

2 Beğeni

Bunu İthaki özelinde söylemiyorum aslında, genel olarak pahalılıktan şikayetçiyim. Örneğin ABD’de bir burger parasına 2 kitap alabilirken burada 0.5 kitap alabiliyorsunuz. Birim parada düşününce bir süre sonra can sıkıyor bu durum

2 Beğeni

Son derece haklısınız ama bu uzun süredir böyle. Etiket fiyatı 49 lira olan kitabı dağıtıcılar 24,5 liraya alıyor. Yayınevide %50+ kar koyuyor desek maliyet maximum 12, 25₺ oluyor. Yine sorun aracı ve kar marjı ilişkisi.

2 Beğeni

Orası öyle ama ABD’deki burger parasına burada her şeyden az alabiliyoruz. Buranın şartları da böyle. :slight_smile:

1 Beğeni

Doğrusu Phlebas’ı Hatırla bana da biraz pahalı geldi. O yüzden hemen almayıp biraz bekleyeceğim. Fiyatı bir yana, bu eserin seri olduğunu okudum. Devam kitapları basılır mı?

1 Beğeni

Witcher 6 - Kırlangıç Kulesi, 560 sayfa ve 60 tl etiket fiyatıyla çıktı.

4 Beğeni

Seri ama birbirinden bağımsız kitaplar. Bazılarını basacağız demişlerdi ama Amazon’a dizisi yapılıyor şimdi, çok tutup da satarsa hepsini basarlar belki.

3 Beğeni

Aslında esas konu sayfası da değil, yanlış aktarmış olabilirim düşüncemi. Bir liseli genç istediği zaman kitap alamayacak şekilde fiyatlandırmalar, tüm yayınevleri için geçerli. Masraflar şu bu anlıyorum ama can sıkıcı.

5 Beğeni

Halimizin içler acısı olduğunu göstermek istedim. Yoksa şuanki durumun mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum.

2 Beğeni

Arada bir şeyi unutuyorsunuz arkadaşlar. Ülkemizde kağıt üretilmiyor. Yurt dışından ithal geliyor. Haliyle maliyette artmış oluyor.

Seka kağıt fabrikası daha bu sene tekrardan devlet teşviği filan faaliyete geçti. Onlarda atık kağıttan üretim yapıyorlar. Daha çoook fırın ekmek yemek lazım.

Kaynak

3 Beğeni

Kağıt zammı maliyeti 1-2 lira oynatır. Kağıt zammıyla veya üretilmemesiyle alakası yok fiyatların. Zaten ciltsiz bir kitabın maliyeti 10 liradan çok değil.

2 Beğeni

Kitap Basım Hesaplama

Üstteki linkten kaba bir hesaplama yaptırabilirsin. Buradan çıkan bedel sadece basım maliyeti. Arkadaşların dediği gibi telif mevzusu var bandrol, kapak tasarım bunlar ile birlikte fiyat artıyor.

Ayrıca yanlış anlaşılmasın ben burada kimseyi savunmuyorum, fiyatlar konusunda bende şikayetçiyim ama malesef ülkede durum bu. Elimizden de birşey gelmiyor. Kitap almayalım desek o kitaplar yine basılır, yine satılır. İnşallah ilerde durum değişir.

7 Beğeni

Merhaba sorularımı sıralamak istiyorum
Zaman çarkı 4 ve 13 ciltli yeniden basılacak mı?
Sandman 6’dan sonra 7,8,9,10,11 basılacak mı yoksa yarım mı kalacak?
Neil Gaiman basımı bitmiş kitapları basılacak mı? Bitmemiş öyküler gibi.
Tolkien’in tüm kitapları basılacak mı?
Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar serilerinin yaklaşık 60 tane kitabı var hepsi basılacak mı?
Elric 1 ve devam kitapları -Hawkmoon Destanı gibi- basılacak mı?
Ve son olarak Hobbit çizgi romanı basılacak mı?

Şimdilik bu kadar :smiley:

Artık İthaki Yayınları soru hattı faal durumda olmadığı için ben bildiğim kadarını cevaplamaya çalışacağım.
1- Zaman Çarkı ciltsiz şekilde sıfırdan basılacak. Ciltli olanların baskısı bitenleri de basılacak demişlerdi sanırım ama bundan emin değilim.
2- Sandman tamamlanacak.
3- Neil Gaiman kitaplarının neredeyse hepsi basılacak. Basılmayacak denen bir tek Öyküler vardı sanırım.
4- Tolkien kitapları yeniden basılıyor ve basılmaya devam edecek. Tüm kitapları derken bildiğim kadarıyla tek bir kitabı kaldı henüz çevrilmemiş olan. O da Gondolin. Çevrilecek diye hatırlıyorum.
5- Ejderha Mızrağı sadece ana seri basılacak.
Gerisini ben de bilmiyorum.

3 Beğeni

Hobbit çizgi roman da basılacak.

2 Beğeni

Daha önce yazdığımın devamı olarak; ilknokta.com eksik olan kitabımı gönderdi ve telefon ile ulaştığımda değiştirmek istediğim kitabı ise değişim için gönderebileceğimi belirttiler. Şunu da belirtmek isterim ki ilknokta.com veya ithaki yayınlarına yaptığım sitemlerin sebebi ise onlardan daha önce böyle bir durum ile karşı karşıya kalmadığımdandır. Ayrıca şunu da fark ettim ki bahsedilen nefret durumu gerçekten çok yoğun; belki benzer durumlar daha önce bir çok kez başıma gelmiştir. Hiç böyle tepkiler gösterdiğimi hatırlamıyorum. Ancak yazıları okuyunca insan hoşgörü bile göstemekten çekinir hale geliyormuş onu anladım. Emre Bey ve İthaki yayınlarına bizim göstermediğimiz hoşgörüyü bize gösterdikleri için teşekkürler. Abarttığım gibi bir iflas durumu olmadığı için de çok mutlu oldum.

2 Beğeni

teşekkür ederim Neil’in de en çok istediğim öykler kitabı ama o da basımıcakmış :confused:

1 Beğeni

İthaki’den Bitmemiş Öyküler onayını da aldım, tek eksiğimdi :joy:

5 Beğeni

Rica ederim. (20 karakter)

1 Beğeni

Öyküler kitabını ara ara kitapçılarda görüyorum. Baskısı tükenmiş görünse de, biraz araştırma ile bulabilirsiniz sanırım.

2 Beğeni