İthaki Yayınları Soru Hattı

Yorumlara bile oturup tek tek cevap verip zaman ayırıyorlar. Bende bayılıyorum onlara.

2 Beğeni

Fantastes kitabını kitapyurdundan sipariş ettim diğer tüm ithaki kitapları temin edildiği halde Fantastes hala bekliyor gözüküyor. En son Alican Beyin instagram hesabından “ikinci kitabı ilkinden önce çıkardık” gibisinden bir paylaşım yapmıştı ama oldu bayağı galiba.
Kitabı sipariş edip eline ulaşan oldu mu acaba?

2 Beğeni

D&R’da “Ön Sipariş Tarihi: 02.10.2019 tarihinde stoklara girecektir.” diyor. Yani 2 Ekim’e sarkmış piyasaya çıkışı.

2 Beğeni

kitapyurdunda tedarik süresi 4 gün yazıyordu sadece (4 günde geçmişti), bilgilendirme için teşekkür ederim :slight_smile:

3 Beğeni

Ben İlknokta’dan sipariş verdim. Bugün durumu paketleniyor olarak güncellendi. Zaten İlknokta’da 26 eylül görünüyordu çıkış tarihi. Belki diğer sitelere daha geç ulaşıyordur.

2 Beğeni

Ben sipariş verirken 26 Eylül görünüyordu. Sipariş verdikten sonra sipariş tarihi güncellendi sanırım. Kitapyurdu siparişimi bölmüş, Fantastes’i daha sonra göndereceklermiş.

3 Beğeni

Önceki sayfalarda yazıldı mı göremedim ama, “Ben, Kirke” kitabı ciltli baskı çıkacak mı acaba, bahsi geçmiş miydi?

Dipnot: Aynı sırada Instagram’dan da yazmıştım kendilerine, sağ olsunlar direkt cevap geldi, şimdilik ciltli baskı düşünmüyorlarmış. Geri dönüşü hızlıca almak ne güzel bir hismiş.

1 Beğeni

Ek olarak; Tolkien’in “Bitmemiş Öyküler” ve “Hurin’in Çocukları” kitapları için bir çalışma olacak mı soruma da olumlu bir cevap verilmesi ayrıca mutlu etti. Nihayet kitaplıktaki eksik Tolkien kitaplarına kavuşabileceğiz diyorum. :blush:

4 Beğeni

Bıçağın kendisi ve kara prizma devam kitapları ne zaman çıkar tahmini veya bilgisi olan var mı?

2 Beğeni

Ben sordum. Bıçağın Kendisi Kasım gibi demişlerdi ama sarkar o. Diğer için bir şey demediler. Kara Prizma için senede 2 kitap demişlerdi daha önce.

4 Beğeni

Sene sonuna kadar çıksa da His Dark Materials dizisi baslamadan kitaplarını bitirsem keşke :sweat_smile:

4 Beğeni

Kasım ayında İthaki’ye yetebilmek için gömü aramaya çıksak iyi olacak.

8 Beğeni

Bunlar basılırsa bi 150 de bunlara vericem ya. Keşke ilknokta değilde pegasus gibi gittigidiyordan cok daha indirimli satsalar serilerini. Witcher 6 kitabı normalde 240 lira falan yapıyor idefix/eganba vs. Sitelerde. Ben gittigidiyordan 150 liraya aldım. İnanılmaz uygun geldi :sweat_smile:

2 Beğeni

Altın Pusula serisi ciltli olarak çıkarsa çok iyi olur .

1 Beğeni

Dizi tutarsa ancak öyle öbür türlü ithaki basmaz ciltli

1 Beğeni

Kara prizma için “sene başına yetiştirmeyi umuyoruz” dediler. Biz de beklemekteyiz bakalım :slight_smile:

3 Beğeni

Şuan idefixde de %70i bulan bir indirim var. Bakmanızı tavsiye ederim.

2 Beğeni

Ah be. İthakiden çıksa ne güzel olur.

4 Beğeni

İki kitabı da 50 indirim ile aldığına seviniyordum burda 12 90 a görünce ağlayacak gibi oldum yas bu yapılır mı

1 Beğeni

Bu yazım temelde İthaki yayınlarına soru değil buraya bakanlara bilgilendirme maksatlı bir yazıdır. İthaki’ye instagramdan vs ara ara yazmışımdır çok ama sallayan müşteri dostu bir yayınevi değil. İletişim cevap vs vereceklerine dair bir beklentim de yok umrumda da değil. Bu yazının muhattabı fantastik edebiyatı sevmiş gönül vermiş insanlardır sadece.

“Unutulmuş Diyarlar” ve “Ejderhamızrağı” “Gediksavaşları” serilerini takip eden bir insanım. Yıllar önce okumuştum bir kısmını. Araya giren zaman tıp-tus-iş güç-koşuşturmaca derken pek fırsat bulamamıştım. Sonra tekrar fırsat bulduğumda eksik olan serileri, yeni kitapları tamamlayayım diyince gördüm ki ülkemizde fantastik edebiyat olayında (en azından benim takip ettiğim yazarlarda, (raymond e. feist olsun, r.a. salvatore vs)) yayın haklarının güncel sahibi anladığım kadarıyla İthaki yayınları. Ama kitaplar yok. Yok arkadaşlar bildiğiniz yok. Yayınevi sayesinde karaborsa oluşmuş durumda.

Örnek: Raymond E. Feist Krondor serisi 3. kitap “Tanrıların Gözyaşı” (Adamın yazdığı ikinci seri bu bu arada 5. 10. seri vs değil) kitap yok arkadaşlar sıfır. nadir kitapta vs 90 tl fiyat çekilmiş bir durumda bu fiyatı çeken sahafa da kızmıyorum. Kitap yayınevinin basmama politikası sayesinde o kadar nadir bir hale gelmiş ki piyasada bulunmuyor.

R.A. salvatore iblis savaşları serisi geçen gün ilk iki kitabını zar zor beyoğlu sahaf festivalinde buldum. Bugün kadıköy akmar pasajında şansına serinin üçüncü kitabını buldum. Hadi bu neyse. Drizzt efsanesi kaçıncı kitap nosunu hatırlamıyorum. “Kristalin hizmetkarı” kitap yok arkadaşlar piyasada sıfır zaten yok onu geçtim. sahafta da yok. nadir kitapta da yok. hiçbir yerde yok. ben kitabı kitaptan okumayı seven bir insanım. bu ebook olayları hoşuma gitmiyor. birisi dese ki 100 liradan satıyorum düşünmem alırım koleksiyonum için ama bu hazine avı haline gelen kitap arama işleri o kadar kabak tadı verdi ki artık sıkılmaya başladım.

Bugün kadıköy akmardaki sahaflardan takip ettiğim devam serilerine ait kitapları araya taraya zorla da olsa buldum ve 300 liraya yakın birşey harcamışımdır. Alışveriş yaptığım sahafın biri 4 kitaplık sete 180 lira fiyat çekti. Adam garibim savunmaya geçti hemen “kardeş vallahi piyasada olan kitaplar değil fiyatı çok görme” diye. Dedim “hocam ne çok görmesi bu kitapları arayan takip eden insanlar artık bu fiyatlara alıştı sen ucuz bile satıyorsun” dedim güldük geçtik :slight_smile: .

Bir diğer sahafta şans eseri “iblisin havarisi” kitabına rastladım. Dedim bu kaç lira? (kitap 650 sayfa falan. Sıfırı güncelde basılsa satılsa zaten min 50 tlden satılır. Ki sahaf beyefendi o an 100 dese alacağım. yok çünkü kitap hiçbir yerde denk gelmek mucize gibi birşey) Sahaf beyefendi önce bir baktı bu serinin birinci ikinci kitabı elinde var mı diye. Varsa tek satmayız dedi. Ben olsam ben de tek satmam dedim gülüştük. Seriden sadece iki nolu kitap vardı adamlarda. Adam düşündü “35 lira iyi bi fiyat bu kitaba” . "35 lira mükemmel bir fiyat dedim (düşünün gözden çıkardığımın üçte birini diyor adam) . Aldım kitabı. İki dakka da muhabbet ettik. Bu yayınevleri haketmiyor zaten para kazanmayı dedim. İyi oluyor basmıyorlar basmıyorlar en azından sizin gibi insanlar para kazansın dedim. Falan filan…

Bu kadar lagalugayı neden yaptım? Arkadaş bakın. Ben bu zımbırtıların koleksiyoneri gibi birşey oldum kendi çapımda. Köpek gibi gezineyim yorulayım falan benim umrumda değil önemli değil ama asıl mevzu ne? Ben şu anda mesela herhangi bir arkadaşıma “baba fantastik dünyaya sağlam farklı bir adım atmak istiyorsan r.a. salvatore “anayurt” kitabından al başla!” diyemiyorum. Neden? Çünkü adam şu anda ithaki ilk 6 kitabı basmış olsa da 7. kitapta mal gibi ortada kalacak kazınacak duracak bulmaya. Hayır bir de ilginç ilginç şeyler yapıyor ithaki. Adamın seri 20 küsür kitapta şu an. 1-2-3-4-5-6 nolu kitaplar var arası full boşluk 17-18-19 vs var. Saçma bir durum. “Son eşik” i çevirip yayınlayana kadar bu mantıksız boşluğu bir önce doldursalardı diyorum (ama aslında demiyorum çünkü yazının başında da dediğim gibi bu yazının muhattabı İthaki yayınları değil onlar insanları muhattap alıp cevap vermeyi pek sevmiyorlar)

Diğer örnek: “Raymond e. Feist Gediksavaşları efsanesi başla” diyemiyorum birine. Yahu böyle bir komedi yok. Serinin ilk kitabı bakın ilk “Büyücü - Çırak” piyasada yok sıfır vaziyette. Olan biteni de sahafta vs karaborsa çok yüksek fiyattan satılıyor.

Dünyada bilinen sevilen tanınan yazarların kitaplarının ülkemizde bu durumlara düşürülmesi üzücü. Sevdiğiniz beğendiğiniz bir yazar var kitapları var eşe dosta al oku diye tavsiye edemiyorsunuz. Düşünün; Eskiden çok kitap ödünç verirdim insanlara. kitap ödünç verme işini ben sırf bu yüzden bıraktım. Mevzu bir kitabın parası da değil. Atıyorum arkadaşınıza verdiniz kitabı geri getirmedi unuttu vs. Sıçtınız. Koleksiyonunuzdaki kitabı tekrar bulabileceğinizin garantisi bile yok. Yüzlerce lira bayılayım deseniz bile yok :slight_smile: komik bir durum. Ama üzücü de bir durum.

Yayınevleri muhakkak ki hayır kurumu değil. Sırf benim gibi üç beş insan istiyor diye bazı şeyleri basmayacaklardır. Güncel popüler fantastik akım başka yazarlara yönelmiş olabilir “biz onları basıcaz bu kitapların piyasası yok” diyebilir yayınevleri eyvallah ama bu hatalı bir strateji bence. Stratejiyi geçelim hoş değil etik değil. Bu yayınevi bu kitapları basmayacaksa en azından salsın bu yazarların kitaplarını belki bir ihtimal başka bir yayınevi basmaya yayınlamaya yeltenir. Benim geçmişte ithaki yayınlarına para kazandırdığım olmuştur. Fantastik edebiyat ülkemizde de büyüsün bu işle uğraşan insanlar para kazansın başka büyük fantastik serileri de dilimize çevirsin insanımızla tanıştırsın isterim ama bu kafayla zor. Bu kafayla nolur? Benim gibi cins tipler der ki “bu duruma çeki düzen gelene kadar bir kuruş para kazandırmayacağım”. Bakın iki haftadır köpek gibi aradığım “kristalin hizmetkarı” kitabı mesela, “iki kılıç” kitabı yine r. a. salvatore’dan kitabı arıyorsun tarıyorsun bulamıyorsun hiçbir yerde. İthaki yayınlarına canıgönülden para kazandırmak isterim aslında ama fırsatım yok :slight_smile: bu kitapları iki üç googlelayınca pdf ini vs bulabiliyorsun. komik bir durum. aynı yazardan “hayalet kral” kitap yok arkadaşlar. geçen gün gittim letgodan bir satıcıdan ingilizcesini buldum aldım koleksiyonuma koydum. içimi baydı.

Bu kabak tadı vermiş “basılacak kitaplar” konusu nasıl çözülür bilmiyorum. Üşenmesem iletişim kurabilip bir muhattap bulabilsem bu durumu bu yazarlara mail falan atmak isterdim. Düşünsenize kitaplarınız var bir ülkede kitaplarınızı okumak isteyen hayranlarınız var. Sözleşme vs yapmışsınız bir yayıneviyle. Sonra yıllaaaar yıllaaaar geçiyor da yayınevi kitabı çevirecek basacak vs… Valla yazar olsam böyle bir durumda bıraksa bir yayınevi kitaplarımı direkt parası pulu sözleşme cayma bedeli varsa da lağvederdim sözleşmeyi.

Herneyse ya. denilecek çok söz var da kabak tadı verdi artık bu mevzu bende…

35 Beğeni