İthaki Yayınları Soru Hattı

Destanlar Çağı ve Kara Prizmayı %50 indirimde almıştım. Burdada bu fiyatı görünce şok oldum paylaşayım dedim. :flushed::flushed:

2 Beğeni

Bence de İthaki eğer basmayacaksa yayın haklarını bıraksın. Belki başka yayınevi, İthakinin basmadığı kitapları basar

5 Beğeni

Halbuki D&D yayın haklarını aldıklarında çok büyük yükselmişti herkes. Hatta Frpnet işbirliğiyle kitaplari sahaf ellerinden kurtaracagiz açıklaması yapmışlardı. Kitaplarin tekrar bu duruma düşmesi çok yazık.

Bahsettiğim video buydu bu arada hatırlayanlar olur.

6 Beğeni

Ben şu an sahaflara para kazandırıyorum. İthakiye para kazandırmıyorum. İyi de oluyor. En azından sahaflarda iki kelam muhabbet edebiliyor insan. İthaki muhattap alıp cevap bile yazmıyor çoğu zaman.

3 Beğeni

Instagram sayfasindan yazarsaniz mutlaka cvp veriyorlar. En azindan ben her soruma cvp alabildim

2 Beğeni

Ben PDF tüketiyorum koleksiyon yapma amacınız yoksa size de tavsiye ederim

3 Beğeni

dm ile atmadım ama yorum ile destan yazmışlığım bir kelam bir cevap almadığım çok olmuştur. genel bir problemi özelden yazmak istemiyorum açık konuşmak gerekirse. çünkü basılmayan kitap problemi inanıyorum ki sadece benim değil birçok insanın problemi ve insanlar da görsün istiyorum. ha yayınevi ileti başınaki azıcık yorumları ya hiç görmüyor ya da görse de görmemezlikten geliyor diye düşünüyorum şahsen. İsterseniz deneyeyim. Kısa öz. Cevap verirlerse buraya yazarım.

4 Beğeni

İthaki günlükler
Ve Ali saygı ortanca hesaplarına yazın bunlar cevap veriyor

3 Beğeni

videoyu izledim daha önce izlememiştim. bir garip oldum. hayır istemsiz gülesim geldi. Laikanın yarım bıraktığı serileri ele alıp basacağız demişler. Eyvallah basıldı da zaten drizzt serisinden gauntlgyrm charon last treshold vs ama aradaki çok büyük boşluk nerede geçen giden zaman içinde? bu kitapları insanlar 6 ayda bir kitap okuyacak hızda okumuyor ki. yeni başlayan birini ele alalım anayurttan olaya girsin. adam ayda 1 drizzt kitabı bitirsin. bu adam 6 ay sonra nerede tahmin edin? Miras, Yıldızsız gece, Karanlığın Kuşatması, Şafağa geçit… Bu kitaplar nerede? Yok…

Karanlığın Yolları Serisi

– Sessiz Kılıç
– Dünyanın Omurgası
– Kristalin Hizmetkarı
– Kılıçlar Denizi

Avcının Kılıçları Serisi

– Bin Ork
– Yalnız Drow
– İki Kılıç

Değişimler Serisi

– Ork Kral
– Korsan Kral
– Hayalet Kral

Copy-Paste aldım artık vakit israf etmek istememekten. Şu aralık olduğu gibi yok. sıfır. Kışgörmez serisi var eyvallah ellerine sağlık da. Sıp sıfır seriye başlamış bir insana bu yayın evi 6 ay sonra ne okumasını öneriyor acaba? Hayır işin garibi şu an evimdeki koltukta oturuyorum sağımdaki kitaplığıma bakıyorum videodaki insanların “laika yarım bıraktı” minvalinde dediği kitaplar kitaplığımda duruyor. yıllar içinde sahafıydı bilmem neydi araya taraya zar zor bulduğum kitaplar.

Unutulmuş diyarların diğer serileri zaten yok onlara hiç girmeyelim. Örümcek kraliçenin savaşı serisi yok. Elminster serisi yok. avatar serisi yok.

Benim anlamadığım bir önceki batan yayınevi laika iyi ya da kötü bu kitapları çevirmiş ve basmıştı (ki bence çevirttikleri elemanlar da fena olmayan işler çıkartmışlardı). İthaki “yok abi biz başka yayınevinin çevirttiği kitabı basıp yayınlamayız bizim kalitemize mi yakışmaz” diyor? zaten yıllar içinde arka bahçesi’ydi laikasıydı çevrilmiş kitapları bir taksit daha mı çevirmeye kasıyor anlayamıyorum.

Eskiden girerdin bir kitapçıya boy boy görürdün bu kitapları. Üzücü. Bakın valla yayınevinden birisi çıksa dese ki “ya arkadaşlar kusura bakmayın bu serileri bastık ettik ama çok satmadı. Türk okuyucu sevmedi almadı zarar ettik ondan çok kastırmıyoruz.” vallahi anlayışla karşılarım. Bir yayın evi tabiki hayır kurumu değil. Kâr etmeli para kazanmalı ki yeni yeni şeyler getirebilsin. Ama şu videonun durması bile dolaylı yoldan okuyucuya hakarettir. Basacağız demişsiniz dediğiniz sürelerin üstünden yıl geçmiş. Şu yazdığımı ithakiden birisi okusa küfür edecek bana biliyorum ama önemli değil. Ben ruh hastası bir koleksiyoner olarak koleksiyonumu zaten tamamlamış bir insan sayılırım. Çok az bir eksiğim kaldı onları da bulacağım mevzu değil ama insanların bu eserlerle tanışamıyor oluşunu anlayamıyorum. Üzülüyorum. Fantastik edebiyat okuyucusu vefalı okuyucudur. Bağlı okucudur. Piyasa kitaplara göre az bir müşteriniz olur belki ama öz bir müşteri kitlesidir o. Yarıyolda bırakmayan yayınevini yarıyolda bırakmaz. Popüler edebiyat gelir geçer. İthaki sanıyorum bunun farkında değil. Şu an popülerdeki zımbırtılar her neyse ithakiye çok kâr getiriyor olabilir bilemiyorum ama şu bilinmelidir ki, bugün yıllar geçse de hatırlanan kim var hangi yazarlar var? Hangi seriler var? Gelecek 20 yılda 50 yılda hangi seriler halen dünyada ve Türkiye’de basmaya devam edecek? Özetle diyeceğim şudur: Okur olarak gördüğüm ithaki doğru ata oynamıyor. İnstagramda sürekli yeni birşeyler çevirip yayınlayıp çıkarıyor ama hakiki fantastik kitap okuyucusu insanları yarıyolda bırakıyor.

Yazmayacağım diyip yine ne kadar yazdım… Vaktime yazık…

7 Beğeni

Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha mızrağı serisinin bazı kitapları basılacak. Site içerisinde aratırsanız hangilerinin basılacağını yazmıştı Emre bey

3 Beğeni

Açıkçası kurumsal hesaplarına yolladığım her 10 sorumdan 3-4 tanesine cevap alırsam öpüp başıma koyuyorum. Daha önce de dediğim gibi ya tipimi beğenmiyorlar ya da şanssızım.

2 Beğeni

Sanssizliktan ziyade cok soru geldigi icin belki gozden kacirmis olabilirler. Yani tip konusu pek rol oynamiyordur burda :slight_smile: Yani umarim oyledir.

1 Beğeni

Geçenlerde 3-4 ay aradıktan sonra cüce derinlikleri ejderhalarını nadirde 50 tlye buldum. Gece 2’de gördüm sabah 8-9 gibi karta para yükleyip direk aldım. Çünkü biliyorum 1 gün beklesem bulamıyacam kitabı. 3-4 ay aramaya devam edecem.

Bu seriler hadi satmıyor bitmemiş öyküye ne demeli. 1 senedir stoklarda yok kitapki ithakinin en çok satanlar listesinde olan bi kitap. İthaki yanlış yapıyor bana göre alacak adamıda soğutuyor 2. ele kaybediyor.

2 Beğeni

İthakinin mantığını anlamak zor . 12 ciltlik orta dünya tarihini yıllar önce basicaz demesine rağmen adım atmadı sonra basmicaz dendi.Başka bir yayınevinde olsa örnek pegasus yayınları bu kitapları harikulade basardi.

2 Beğeni

O kitabın ingilizcesi bile az satıyor, ithaki de bence haklı olarak satacağını düşünmüyor. Her cildi 1000 2000 tane bassa 3 4 yılda biter belki ama bunlar da kolay değil. Can yayınları bile satmayan kitapları 5 6 liraya kampanyayla veriyor stok eritmek için.

7 Beğeni

@irbis Emre Bey Selamlar,
Aşağıdaki Tolkien kitapları için basım konusunda bilgi verebilir misiniz rica etsem?

• Sigurd ile Gudrun Efsanesi
  • Tehlikeli Diyardan Öyküler
  • Hurin’in Çocukları
  • Bitmemiş Öyküler
3 Beğeni

İyi gunler soru hattı sınısız süreyle kapatıldı. Sosyal medya hesaplarından sorularınıza cevap bulup burda paylaşırsınız belki :hugs:

2 Beğeni

Hepsi basılacak dendi daha önce.

2 Beğeni

DRİZTT ile ilgili konuda daha önceden açıklama yapılmıştı. Yetkilinin açıklamasını bulamadım ama böyle bir açıklama var, salvatore de sorun ithaki de değil zaten yayın haklarını elinde tutan yerde
not: 3785. mesaja bakarsanız tam halini görebilirsiniz.

5 Beğeni

Pegasus ilk önce doğruluk kılıcını bassın da sonra konuşuruz bunlar

2 Beğeni