1000 veya 2000 adet basılsın bir aya kalmaz biter zaten okuyucudan çok ölücü sahaflar topluyor böyle kitapları
Öncelikle ben baskı kalitesini baz aldım. Pegasus’un elinde olsaydı Tolkien eserleri eminimki Deluxe baskılar bile gelirdi .Bakınız İlluminae ve Nevernight serisi vb.
Aynen baya efsane olurdu da Pegasus anca genç yetişkin bassın
Valla buraya yeni üyeyim. Ben mi arayüzünü çözemedim buranın bilmiyorum ama 3785. e bakınca kısa başka birşey görüyorum telefondan.
Güncel bilgi vereyim. kristalin hizmetkarını arıyodum. Soracağım demiştim instagramdan sordum. hesap “bu yıl içinde basımını sağlamaya çalışıyoruz, fakat net bir tarih yok” demiş.
Benim anladığım bu cevaptan “bu yıl içinde basılmayacak” demek oluyor. Hayır burda yeniyim yeni olmasına bir tomar insan geçmiş zamanda sormuş ne zaman çıkar diye. biraz burdaki eski yazıları takip ettim. hep oyalama cevaplar hep söylenen tarihleri aylar aylar geçmiş veya zaten hiç basılmamış birşey. büyük yayınevlerinin bu şekilde programsız çalıştığını düşünmüyorum… cevap vermek okuyucuya saygı gibi gözükse de böyle durumlar okuyucuya saygısızlıktır.
Tamam işte aynı mevzu pegasus bassa güzel basardı ama pegasus kaz geleceğini bildiği yere tavuk verir. Basmaz yani
hocam basit bir sorum var. Bir yayın evi için kâr bırakan basım sayısı nedir? Talep toplamak çok mu zor?
Teknoloji çağındayız. Diyelim ki herhangi bir kitabın kar ettiren en azından maliyetini kurtartan sayısı 1000 adet olsun. İthaki’nin yapacağı şey çok basit. İnternet sitesine basit bir sistem kuracak insanlardan talep alacak. veya ithaki taleple iş yapmıyorum diyorsa sözünde duracağına kesin güvence verecek preorder sipariş alacak. belli bir deadline a kadar belli bir sayı vs olursa ilgili kitaba abanacak basacak satacak. Olmaz yeterli sayıya ulaşılmaz ise insanlara preorder aldığı parasını geri iade edecek. Zaten halihazırda elinde olan kitapları basmıyor ithaki “talep yok” diye. Teknoloji çağında gerçekten talep var mı yok mu öğrenmek ufak tefek şeylerle bile çok basitken ithaki bunu yapmıyorsa o da kendi bileceği iştir.
yayın politikasını anlamak güç.
Kadim Kanunların 2. ve 3. Kitabı kasım fuarına yetişecek deniyordu. Pek bir zaman kalmadı. Bu kitaplarla ilgili bir gelişme var mı kapakları çıkış tarihi vs belli oldu mu, yoksa baskısı gecikecek mi?
Her zamanki ithaki yetişecek çıktı çıkacak uydurması
Bu arada bende üç cisim probleminin devam kitabının baskısını bekliyorum çıkacağı tarih belli mi?
Vazgeçmişler demek ki…
Uzun Dünya’nın devamı da yalan oldu galiba.
Soru hattının kapanması konusunda aklımda bazı nedenler vardı, yanılmamışım. Yarım seriler, yarım seriler varken başlanan yeni seriler, tamamlanan serilerin hep bir kitabının baskısının piyasada olmayışı, geçen Pegasus’un Nevernight kitabı elime geçince uzun zamandır İthaki yüzünden sayfanın, kitabın nasıl bir şey olduğunu unuttuğumu farkettim. İthaki yaptığı zamlardan sonra kitap kalitesi iyileşmesini boşver (eski kalitede kalsaydı bari) çok kötü bir hal almaya başladı. İncecik sayfalar, sayfa kalınlığında kapaklar, uzun zaman çözülemeyen şu anda da çözülmediğini yeni elime geçen kitabıyla anlamış olduğum dağılma sorunu. Daha konuşacak çok konu var da gerek yok.
Biz bunu en baştan söylemiştik ki seninle zaten. Aylardır devamı gelecek, tamamlanacak denen serilerden ses seda yok. Yeni çıkan kitaplara bilmem kaçıncı baskı yapacak matbaa var ama ötekiler yoğunluktan çıkamıyordu. O fiyatı düşürüldüğü halde ilk kitabı satamayan serilerin çoğu elimizde kalacak muhtemelen.
Bıçağın kendisi serisinin devam kitapları tüyapta hazır vs diyorlardı o da yalan olucak gibi
Dün sordum 2. kitabı yetiştirmeye çalışıyorlarmış.
İnstagram neyi isterse onu basıyorlar. Kahveyle fotoğraf paylaşılan kitaplara baskı sınırı yok
Ama biz bir seriye başlamıştık devam etmedik diyen yok. Güzel yakalamışsın bu detayı gerçekten ![]()
Kara prizma ve onu okuyacağım kasımı bekletiyorum. Umarım gelmeme durumu olmaz. 
Hadi hayırlısı inş yetişir