Sanırım 1.kitap Elric serisinin 6. kitabı (son) kitabı çıktığında da piyasada yoktu. Seriye başlayacak birisi 1.kitap yokken nasıl başlasın Elric’e, ya da durum böyleyken 6.kitap nasıl çok fazla satsın. Yayınevi kendi içinde de çelişkide bence. Son kitabını çıkardığın serinin tüm kitapları piyasada olmalı, herkes seri kitapları basılır basılmaz almıyor. Alıyorsa da yarım kalan serilerden sonra artık yarım kalır mı korkusuyla almıyor. Sonra eleştirenler kötü niyetli oluyor, fantastik edebiyat satmıyor oluyor.
Bunun dışında Scalzi iki serisi var birisi yeni kapaklarla baskı bekliyor, diğeri ilk kitap basılmış kalmış. Bunlar devam etmiyor 3. bir serinin ilk kitabı basılıyor. Sonra burada sorunlarımızı anlatan biz suçlu oluyorsak bravo bize
Evet Elric’in ilk kitabı çok uzun süredir yok. Ve dediğiniz gibi seriye başlayamıyoruz.
Scalzi serilerinin devam kitaplarını da bekliyoruz. Hadi Asimov konusu sorunlu onu anladık, peki bu belirttiğimiz kitaplar neden basılmıyor anlamak mümkün değil.
Bizler okuruz. Tabi ki ortada eleştirilecek şeyler varsa eleştireceğiz. Yeri geliyor övgüde de bulunuyoruz. Birilerinin ‘sakın ha eleştirmeyin’ tavrını dikkate alacak değiliz.
Tamamlanan serilerin her zaman daha iyi sattığını düşünüyorum. … fakat yayınevi bu yönde düşünmüyor. Ama yine de pozitif bakıyorum bence ithaki 2018 ve 2019 ‘da başladığı her seriye devam edecek yarım bırakmayacak. Umarım yakın geçmişteki seriler için de bu geçerli olur. Elimizde bir ithaki kaldı kale olarak çok yıpratmamak lazım☺️
Ayrıca çok güzel süprizler de yapabilirler😈
İthaki’nin Başka Kitaplar adındaki kategorisini hatırlayanlar var mı? Listesindekiler James Sallis’in Sürücü, Robert Silverberg’in İçeriden Ölmek, Robert Olen Butler’ın Cehennem gibi kitaplarıydı. Bana ilk bakışta Pangea Kitaplığı gibi melezce bir konsepti anımsattı.
Görselden bağımsız tahmin yapıyorum, sanki William Gibson basacaklarmış gibi bir his var
Gibson’ın basılmamış kitabı olup olmadığını da bilmiyorum doğrusu