İthaki Yayınları Soru Hattı

Watchmen, ana hikaye olarak başlıbaşına bir şaheserdir… Sonrasında Before Watchmen adında, bu ana hikayenin öncesinde geçen bir seri yayınlandı… Üzerine DC, Doomsday Clock adı altında Watchmen ile DC evrenini birleştiren bir şey yayınladı…

Kişisel düşüncem Watchmen tek başına, olduğu gibi, müthiş bir eserdir(hatta çok meşhur, ölmeden önce okunacak 1001 kitap listesindedir)… geri kalanlar tartışmalı :slight_smile:

Başka bir kişisel düşüncem de, bütün seri eserlerin(film, kitap vs) üretildiği sırayla tüketilmesinin en keyiflisi olduğu… o yüzden Watchmen ile başlamak en doğrusu :slight_smile:

3 Beğeni

tesekkurler , cilt i ismarlamistim,onunla basliyoruz o zaman :smiley:

1 Beğeni

Ben de ciltli görünce dayanamayıp sipariş verdim ama çeviriyi yapanın ithaki olması ürkütüyor :slight_smile:

neden ürküttüğüne örnek: “Who watches the watchmen?” cümlesi YKY’nin Superman: Red Son kitabının önsözünde de geçer ve “gözcüleri kim gözlüyor?” olarak çevrilidir. İthaki ise “Kim gözlüyor gözcüleri?” diye çevirmiş ki öyle reklam yapıp duruyor. benim düşünceme YKY daha uygun geliyor…

3 Beğeni

Bugün Beren ile Luthien elime ulaştı. Diğer kitaplardaki ince kapaktan eser yok, baskı ve yapıştırma da gayet kaliteli nazar değmesin ama hiç dağılacak gibi de durmuyor. Ve bu kitabın indirimsiz satış fiyatı sadece 24 lira. Anlamadığım şey İthaki’de fiyat düştükçe kalite mi artıyor? Yoksa kriz Tolkien kitaplarını teğet mi geçmiş?

5 Beğeni

O sorun belirli bir dönem çıkan kitaplarında vardı, gerçi sıkıntı yaşayanların değişimlerini yaptı İthaki. Ben her ay çıkan İthaki kitaplarının büyük bir kısmını alıyorum. Örneğin bu ay çıkanlardan aldığım 4 kitap dediğiniz gibi.

2 Beğeni

Sayfa dağılması belli dönemde çıkan kitaplarda oldu ama kapak inceliği yayınevi tercihiydi diye biliyorum. Benim aldığım pek çok dağılmayan İthaki kitabının da kapağı incecik çünkü.

1 Beğeni

Galiba tercih ettikleri veya zorunda kaldıkları kağıt gramajı ile ilgili bu durum.

Demek ki 24 liraya kaliteli baskı yapabiliyorlar normal şartlarda :slight_smile: ben de aynı şeyi düşünmüştüm kitap elime ulaşınca…

1 Beğeni

Zaman Çarkı serisinin 4.kitabı (Gölge Yükseliyor) bulamıyorum bu kitap yeniden basılacak mı? Veya satılıyorsa nereden temin edebilirim?

3 Beğeni

Baskı işlerinde adet arttıkça birim fiyat düşüyor. Tolkien kitabının çok satacağına inanıp yüksek miktarda baskı yapmış olabilirler. Mesela bin adet bastıkları bir kitabın maliyeti 10 lira ise on bin adet basılınca maliyet 5 lira olabiliyor. Tabii maliyetin büyük kısmını yazar ve çevirmen telifleri oluşturuyor ama baskı adedinin de payı vardır.

2019 bitmeden basılacak denmişti.

@Agape Soru hattına yazanların bilgi sahibi olması açısından başlığı düzenlense daha iyi olmaz mı? İnsanlar başlık aktifmiş gibi soruyor. Mesela “baskı sorunları nedeniyle kapalıyız, hemen döneceğim” :joy: ya da sadece “kapalı” gibi :slight_smile:

4 Beğeni

Olabilirdi ama olmayacak. :joy:

1 Beğeni

Soru hattı diyor başlık cevap hattı demiyor ki. :sweat_smile:

3 Beğeni

Geri mi dönüyorlar yoksa? :joy:

1 Beğeni

Öyle bir duyum almadım. Başlık değişebilirdi ama yapmamayı tercih ediyoruz demek istedim. Bkz: Katip Bartleby. :sweat_smile:

3 Beğeni

I’d prefer not to. :smirk:

2 Beğeni

Soruma aldığım (@Agape) cevaptan sonra bunlarla mutlu olamıyorum :joy:

2 Beğeni

Sana Fatih Terim cevabı vermek isterim.

5 Beğeni

Yeni karton kapakların devamı gelecek mi? Gelecekse ne zaman gelecek? Daha önce soruldu mu diye baktım gerilere ama eski ciltlerden bahsedilmiş hep. Yeni üye oldum, ilk sorum oldu bu kusura bakmayın sorulmuşsa.

2 Beğeni