Benim 30 gündür bekleyen yazım var. Buraya bırakayım onu da
Çizgi roman ve manga soran çok olmamış.
Marmara Çizgi’ye güzel bir telif çalımı atarak Müjdeci’yi basmıştınız devam ciltleri uzun zamandır gelmedi. Devamı gelir mi?
Öksüz Fırın’ın devamı gelecek mi? 2 cilt kaldı sanırım.
Scott Pilgrim için son 2 cilt kaldı. 2026’da biter mi?
Yıllık paylaştığınız reelsda paylaşılan bazı seriler vardı. Lucifer, Incal, Stardust Memories ve They Called Us Enemy için gelişme var mı?
The Sandman: The Dream Hunters için yorumlarda bilgi verilmişti son durum nedir?
Hikayelerinizden birinde Hellblazer: Original Sins paylaşmıştınız son durum nedir?
Yine yakın zamanda The Drifting Classroom mangasını paylaşmıştınız. 3 ciltlik edisyonu mu basacaksınız?
2026 sizin yılınız olsun, sevgiler.
Snow Crash için gelecek demişti Ömer Bey dün. Cryptonomicon ve diğer Stephenson kitaplarını ben de merak ediyorum ama gelecek mi.
Gelecek Bakanlığı yeni baskı yapar mı? Hem İlknokta’da hem Amazon’da tükenmiş görünüyor.
PKD gibi Brandon Sanderson almanız yok mu (:
Cevap verdiğiniz için teşekkürler . Serinin geri kalanını da orijinal dilinden okuruz artık, üçleme çıksın da bir.
Merhaba, Brandon sanderson Yumi and the nightmare painter kitabının hakları ithakide mi acaba eğer sizdeyse ne zaman çıkar
Gizli Projeler İthaki’de bu zaten biliniyor, çok defa paylaşıldı.
Tress çıktı, Yumi ve Sunlit Man de İthaki’de.
Sanderson ile alakalı yukarıda cevap verilmiş.
Selamlar
Peter Singer - Pratik Etik kitabını tekrar basmayı yapmayı düşünüyor musunuz?
Ömer bey, foruma hoş geldiniz. Soru hattını yıllar sonra yeniden aktif görmek gerçekten çok güzel. Umarım sizi çok bunaltmamışızdır.
İthaki ile ilgili değil ancak Yabancı hakkında bir sorum olacaktı. Aynı çatı altında olduğunuz için belki bilginiz vardır ama tabii yanıtlamamayı da seçebilirsiniz.
Kalp Çarpıntısı serisi bazı kesimler tarafından keşfedildikten sonra epey sorun yaşamış, hatta “muzır” dahi ilan edilmişti. Serinin devamı gelecek mi acaba? İngilizcelerini çoktan okumuş olsam da Yabancı’nın bu konuda ne yapacağını merak ediyorum.
Günaydın.
Maliyetler sebebiyle çizgi romanlara bir süre ara verdik. Ülke ekonomisi seneye biraz toparlarsa Lucifer’lar üst üste gelebilir. Başak Bekişli çevirdi hepsini.
İmajica editten geldi. Son okumada. Ocak ayı gibi düşünüyoruz. Kapağı kaldı bir tek. Dragonlance Destines için bir planımız yok.
PKD öykülerini 5 cilt olarak planladık. Seneye 2 ay arayla 5 cilt çıkarmak ile İstanbul fuarına 5i 1 yerde yapmak arasında gidip geliyoruz.
Richard Morgan’ı biraz erteledik.
Kim Stanley’den New York 2140 ve Red Moon gelecek.
Malazan 10 son.
Ramses gündemde yok.
Çizgi romanlar konusunda şu an bir şey diyemiyorun maalesef. Yukarıda açıkladığım gibi.
Mangalara yönelebiliriz seneye daha fazla.
Gelecek Bakanlığı yeni baskı haftaya raflarda olur. Matbaada şu an. 50 bin Katabasis, 15 bin Philip K. Dick’ler derken biraz yoğunlar bu aralar.
Pratik Etik gündemde yok şimdilik.
Kalp Çarpıntısı devam edemeyeceğiz maalesef. Mavi En Sıcak Renktir’de de aynı şeyi yaşadık çünkü. Radara yakalandık sanırım. O dönem duyurmadık ama pride ayında logolarımızı gökkuşağı yaptık diye ofise polis geldi.
Ömer Bey,
Merhaba, hoşgeldiniz. Kimse polisiye-gizem sormamış, ben sorayım:
- Ruth Ware - The Turn of The Key
- Riley Sager’dan yeni bir kitap
- Bir de P. Dheli Clark’ın ‘A Master of Djinn’ kitapları vardı çıkacak.
Bu kitaplarda son durum nedir?
Bir de
- Jane Harper’a (Aaron Falk serisi 3. Kitap ‘Exiles’) devam edecek misiniz ?
Şimdiden teşekkürler, keyifli vakitler ve kolay gelsinler.
Merhaba. Bende “Isaac Asimov” hakkında sorayim ;
2 yeni kitap basacağınızı duyurmuştunuz, Yayınlanma zamanları belli mi? Bu ikisi haricinde daha fazla Asimov kitabı gelir mi?
Ayrıca Asimov’un kurgu dışı kitapları da var. Bu kitaplarda da yayınlamayı düşündükleriniz olur mu?
Üç Cisim Problemi ve Neuromancer gibi çeviri ve editörlüğü diğerlerinin gerisinde kalan kitaplar için yeni bir düzenleme düşünüyor musunuz?
Ek olarak başka Cixin Liu gelecek mi dizinin 2. sezonuyla beraber?
Arkadaş bir seyi belirtmek isterim. Kimse üzerine alınmasın kimseyi hedefleyerek söylemiyorum. Sadece forumda eski olanlar daha iyi bilir, başımıza gelmişti yayınevleri aktif soru cevapladığı dönemde. Soru sormak isteyen arkadaşlar soruyu sormadan önce konu geçmişini okursanız hem ayni sorular sorulmamış, hem yayinevini yormamiş hemde konuda entry kalabalığı yaşamamiş oluruz. Hem belki sorunuz çoktan cevaplanmıştır
Konu tekrar canlandı çok şükür. Darısı diğer yayınevlerine. Herkese iyi forumlar…
Bu konu başlığının tekrar canlanması beni ne kadar mutlu etti anlatamam. Sadece yukarıda da belirtildiği gibi sormadan önce bi okursak mesajları iyi olur. Yine inaktifliğe düşmesin konu
Merhabalar Ömer bey. Foruma hoşgeldiniz. Benim de birkaç sorum olacaktı. Karanlık Kitaplık eski hızında olmasa da devam edecek mi?
Nathan Ballingrud ve John Langan’dan başka kitap gelir mi?
Bir temenni olarak da Dan Simmons’ın korku kitapları gelirse harikulade olur.
Net olmasa da bir cevap verilmiş bununla alakalı.
Evet bunu görmüştüm ve de soru olarak değil de temenni olarak tekrar belirtme isteğiyle yazdım. Simmons olağanüstü bir yazar. Terör okuduğum en iyi korku romanı olmakla kalmayıp hayatım boyunca okuduğum tüm romanlar içinde en iyi ilk 5’imde.