Bu sahafların okurları dolar olarak görmeleri ne hazin ve ne acı…
“Maddi” olarak bile düşünseler “Ne kadar cok okura ön ayak olsalar o kadar çok satış yaparlar,” diye bir anlayışları olmalı ama gel gör ki fırsat kolluyorlar…
En ufak fırsattan kazanç elde ediyorlar ve sanki sorumluları yayınevi gibi bir anlayış oluşuyor. Kitap bu süresi ve sayısı tabii ki olacak ve bitecek; biter bitmez hurra fiyatı kaldırmaları mide bulandırıcı buluyorum. Şunun şurasında beş on sene önce daha iyilerdi ama artık değiştiler…
Yayınevinin o kadar telif, baskı ve çevirmen gibi gibi masrafları olmasına rağmen sattıkları fiyat belli ama onlar kiloyla hurdacıdan alıp, fişi de vergisi düşük üründen kesip yahut kesmeyip geriye kazandıkları para düşünülemez ve sözle ifade edilemez. Bu edebiyat değildir vahşi kapitalizmdir ve sahafların da bu basitlikte böyle bir aç gözlülükle yol tutmaları çirkindir…
Bu konuda yayınevleri desteklenmeli ve en kötüsü indirim zamanında onlardan alınmalı; zira bazı kitaplar 2-3 tl indirimli olduğu için bu çakalların yolu açılmamalı diye düşünüyorum. Gördükçe ve duydukça bu çakallıkları afakanlar basıyor…
Üç Cisim Problemi için arattığım hiçbir cevapta yaklaşık bir tarih göremedim de (bugünkü dahil) “Sezonu” mu bekler yoksa daha mı erken gelir bu konuda da paylaşabileceğiniz bir tahmininiz var mı? Bir de Karanlık Ormana bu yıl içinde çıkar demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam, ilkinin tekrar basımıyla yakın zamanlarda mı görürüz yoksa onun için bir süre daha mı beklenir?
Merhaba. Daha önce Kim Stanley Robinson’un Mars Üçlemesi’nin zamanı geldiğinde İthaki tarafından basılacağını söylemiştiniz. Ne kadar süre içinde okuma şansımız olur, bir iki yıldan mı yoksa daha uzun bir süreden mi bahsediyoruz? Teşekkürler.
Merhabalar. Preacher’ın 2 cildi ne zaman çıkar? Ve Sandman 5. cildi ile Norse Mythology kitapındaki son durum nedir? Bu ay içinde çıkma ihtimalleri var mı?