İthaki Yayınları Soru Hattı

Şu an çeviride, bir tarih veremem. En kısa sürede çıkarmaya çalışacağız. Ve fotoğrafı siz de paylaştınız, 500 sayfalık bir kitap bu. Hakkı verilerek çevrilmesi zaman alacak.

3 Beğeni

Jules Verne kitaplığında herhangi bir gelişme var mı?

Zamansız Dünya
Larry Niven kitabının telifi sizdemi. Basılacakmı bu nadide eserde?

Efendim bilimkurgu klasikleri dizisinde bazı onemli kitaplar var ozellikle bazilari yillarca basimi beklenip sahaflarda ates pahasi olan mesela benim kadrajimda olup da zamlardan yanasamadigim anlatış, ay zalim bir sevgilidir, taanri olmak zor is, kaplan kaplan, çocukluğun sonu ve dune serisi.

genel olarak seri hakkinda ama ozellikle belirttigim kitaplar hakkinda bir cevap bekliyorum sizden. soru şu; tükenirse baskı devam eder mi? yoksa yuzyilin en iyi bilimkurgu oykuleri gibi telif sorunu mu cikartirlar?

Daha önce bende sormuştum bu soruyu. Kitaplar yenilenecek ancak öncelik Tolkien kitapları ve Gaiman kitaplarının yenileneceği söylendi.

Wikipediada 58 kitabı var gözüküyor.İthaki 46 tanesini çevirmiş acaba diğerleri de çevirilcek mı? :thinking:

1 Beğeni

Merhaba, Michael Moorcock’un Hawkmoon Destanı ( Rünlü Asanin Tarihçesi) hakkında ne düşünüyorsunuz? İlerleyen zamanlarda basılma ihtimali olabilir mi?

1 Beğeni

Emre Bey,

Bioshock gibi bilgisayar/konsol oyunu temelli başka kitaplar ile ilgili planlarınız var mı?

Şunu da merak ediyorum, yabancı bir kitabı yayınlamaya karar vermenize etki eden yurt dışı satış rakamları dışında şeyler nedir?

Uzun serinlerin başına dizilerdeki xxx’de daha önce gibi serinin önceki kitaplarında olan olayların kısa bir özetini koymak bana güzel bir şey olur gibi geliyor. Bazı kitapların çıkması bazen uzun sürebiliyor, dolayısı ile unutuyor insan ne olduğunu. :grin:

3 Beğeni

İthaki’nin Jules Verne serisi 46 kitap olsa da, bazı romanlar 2-3 cilt halinde basıldığı için 46 roman değil, 35 roman + 2 Öykü derlemesi basıldı.

Benim listeme göre yazarın 67 romanı var; 35’i basıldığına göre 32 tane kalmış oluyor.

2 Beğeni

Monte Cristo Kontu bu sene içinde iki cilt olarak klasiklerden çıkacak demiştiniz. Peki karton kapak şeklinde mi olacak iki cilt, sert kapak mı?

Ben de aynı soruyu sormuştum ince kapak 1-2cilt halinde çıkacak. Müşterek dostumuz gibi olacak yani

Teşekkürler cevap için, İthaki’den almayı tercih ederim ama Hasan Ali Yücel’e yöneleyim o zaman.

2 Beğeni

Aynen bende niyetliydim ithaki yayınlarından almaya ama ciltsiz olacagını ögrenince bende hasan ali yücel baskısını aldım ciltli.

Niye devam etmesin yahu? Bir kitabın tekrar baskısını yapamadık diye diğer onlarca kitabın baskısını niye yapmayalım?

Şimdilik böyle bir planımız yok.

Şimdilik bir şey düşünmüyoruz.

Bazı düşüncelerimiz var. Muhtemelen gelecek aylarda sizi sevindirecek haberlerimiz olabilir.

Goodreads ve Amazon’daki puanı ve yorumları, kitabı okuyup beğenmiş olmamız, kitabın yayın çizgimize uyacağına inanmamız vs. Mesela ödülü olması da bir artı ama bu anlattığım nedenlerden ötürü ödülü olan her kitabı almıyoruz. Türkiye’deki okur kitlesini de göz önüne alıyoruz.

Yurtdışında ufak ufak yapılmaya başlanan bir şey bu. Mesela Mark Lawrence her kitabının başına bir sayfalık önemli noktalar adı altında bir özet koyuyor. Düşünmek gerek.

4 Beğeni

Şöyle İskandinav Mitolojisi’nin üzerine ekmek kadayıfı üstü kaymak gibi :slight_smile:

god-of-war-ascension-1 god-of-war-ascension-4

7 Beğeni

Kitapyurdu ve İdefixte bir fiyat artışı daha olmuş. Bu başka sitelere ve İlknoktaya da yansıyacak mı yoksa sitelerin kendi kararı mı?

1 Beğeni

Geçen ay ayın yayınevi listesinde olan yayınevleri fiyatları normal seyrine girdi. Örneğin İthaki Yayınları. Ayın yayınevinde platin üyelikle beraber %45 indirim vardı, şuan platin üyelikle birlikte %26 indirim. Değişim çok fazla

Merakla bekliyoruz haberleri.

Bu sanat kitabı ama. Bu tarz kitaplar basmıyor İthaki.

Yansıyacak. Muhtemelen yapacağımız son zammı yaptık.

2 Beğeni

Ahhh ahhh gelelim o malüm soruya… Hangi seri olduğunu bilirsiniz 6. Kitap ne alemde ???

1 Beğeni