Matthew Woodring Stover’in ‘Heroes Die’ kitabını ve devamını basma düşünceniz var mı? Yazarın herhangi bir eserini Türkçe basım olarak göremedim. Sanırım hiç çevrilmedi. Eserleri için underrated deniliyor. Doğru mudur? Epey merak ettim…
Karanlık Kitaplık’a James Herbert ekleyecek misiniz? Ayrıca yakın zamanda Richard Matheson görme şansımız var mıdır?
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Bilimkurgu klasikleri nde başka bir Stanislaw lem yada bir Philip K.Dick kitabı görmemiz mümkün olabilirmi ? Cevap için şimdiden teşekkürler
Ben Solaris kitabını okumayı düşünüyorum, biraz Tarkovski hayranlığım etkili oldu. Sonra da Dersu Uzala’yı aldım listeye
Dersu Uzala Lem’in değil gerçi, Arsenyev’in.
Yahu kitap mı kalmadı da bunları basalım? Bunlara sıra gelene kadar.
Dick mümkün değil. Bir Lem daha gelecek.
Philip K.Dick kitaplarının yayım hakları Alfa Yayınları’nda
Ben robotun bütün sitelerde baskısı var hocam
Bunu ben de fark ettim. Hatta sadece Ben, Robot değil birçok ithaki kitabı için bu var. Şüpheye düşüp almama kararı aldım. Diğer sitelerde hepsi tükenmişti çünkü. Işık Tanrısı ve birkaç kitap daha vardı.
Geçen hafta aşağı yukarı çoğunda yoktu. Mesela hâlâ ilknoktada yok. Şimdi baktım kitapyurdu ve d&rda görünüyor. Yine de içime sinmedi. Sipariş verip 10-15 gün kanser olduktan sonra iptal olması sinirimi bozuyor.
Fuara bir şey kalmadı. Gidebilirsem oradan alma niyetindeyim.
Ben alışverişi durdurdum 11.11 ve Black fridaydan ne koparırsam koparacam 
Ben bu durumlar için (stok sorunu vb.) iletişim numaralarını arayıp stok durumunu kontrol ettiriyorum. Ellerinde varsa sipariş geçiyorum.
Örneğin bu durumlar ile ilgili İthaki yayınları için alım sürecinde (Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri) Bkmkitap ı arayıp sormuştum. Stok olduğunu öğrenince sipariş vermiştim.
En azından günlerce bekleyip “İptal edildi.” yazısını görmüyorsunuz.
Merhabalar,
Jack Campbell “The Lost Fleet” serisini basmayı düşünür müsünüz?
Teşekkürler.
Yoshiki Tanaka’nın Legend of the Galactic Heroes serisini ilerki dönemlerde basma şansınız var mı acaba ? Askeri bilimkurguların başyapıtlarından biridir kanımca.İlerde türkçe olarak yayınevinizden görmeyi çok isterim.Teşekkürler…
‘‘Dolar düştü, tekrar yükselmeden gideyim de Kaplan, Kaplan’ ı alayım’’ dedim. Bir baktım 31 TL. Tabi almadan geri döndüm. Acaba siz fiyatları eski haline çevirdiniz fakat kitap evleri (Dost) mi düşür müyor?!
Ne eski hali neyden bahsediyorsunuz siz?
7 den 5,50 ye düştü diye fiyatların düşeceğini mi?
7 ay önce bile dolar 3 3,50 bandındaydı.İki kat zamlanmadığına şükredin.
Nisan ayında 3.9-4.1 bandındaymış. Şu anda 5.35 civarı. Rakamları yuvarladınız herhalde çünkü söylediklerinizle tutmuyor. Yayınevleri kuru 7 olarak mı baz aldılar bilmiyorum ama sağlam bir zam yaptılar. Bazı kitaplarda fiyatlar 2 katına çıktı. Piyasada kurun bu civarlada dalgalanacağı kabul görürse belki yüksek kura göre zam yapan yayınevleri indirim de yapabilir.
Kim haklı kim haksız bilemem bu zamlar fazla olabilir ama işi birde iyi bilene sormak lazım.Bu işin içinde olanlar daha iyi bilirler tabi.Temennim tabiki de fiyatların düşmesi ama soru hattını da fazla işgal etmesek iyi olur.
Arkadaşlar zamlar da, indirimler de toplu halde yapılır. Dolar her 1 TL artınca zam yapılmaz. Her 1 TL inince de indirim yapılmaz. Kurun ilk önce kendine bir denge nokta yaratması lazım. Ondan sonra indirim beklemelisiniz.
Yani kısacası, indirim bekleyenler daha çok bekleyecek.
Firmalar tüm maliyet artışını fiyatlara yansıtmadılar genelde, yani satış yapabilmek için karlarından kıstılar. Döviz şuan için düşüyor ama daha tam düzene girmedi. Dövizin dışında %25 olmuş enflasyon da var. Hemen fiyat indirimleri beklemeyin.
Kağıt fiyatları düşmedikçe düzelme beklemeyin. Hele ki fuar dönemi kağıt bulmak temin etmek ve kitap basıp yetiştirmek daha zor.