İthaki Yayınları Uzun Dünya Serisi

İthaki Yayınları tarafından Yayımlanan, Terry Pratchett ve Stephen Baxter’ın yazdığı 5 kitaplık bir seri olan Uzun Dünya Serisi (Goodreads)

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Uzun Dünya
  2. Uzun Savaş

1 2

12 Beğeni

İnceleme için linkleri bırakıyorum.

6 Beğeni

Güzel seri, Uzun Mars kısa zamanda basılsa da okusak.

2 kitabı aldım , umarım devam ederler

1-2 hafta önce sorduğumda, 3 . kitap “The Long Mars” için “şimdilik bir tarih veremiyoruz” dediler.

3 Beğeni

Üçüncü kitap için de bir 2 yıl bekleyeceğiz sanırım.

1 Beğeni

2025’de tamamlanır seri en iyi ihtimal.

1 Beğeni

Öyle gözüküyor. Bayan P. 5. kitabı hiç sormadım bile.

Kur farkları nedeniyle yayınevleri için durum çok parlak değil. Bu nedenle artık çok şey beklemiyorum ama yine de başladıkları serileri daha kabul edilebilir zaman aralıklarında yayınlamalılar.

2 Beğeni

Türkiye’de beş altı tane kağıt fabrikası var ve bunların çoğu kapalıydı sanırım. Yurt dışına bağımlılık böyle durumlarda kendini gösteriyor işte :pensive:

Konuyla bağımsız bir şey sormak istiyorum. BKK ve Karanlık Kitaplığın editörleri değişti bilmem biliyor musunuz? Serileri nasıl etkiler acaba bu değişiklik sizce ?

1 Beğeni

Ben İthakinin her ay iki kere 5-6 kitap tanıtmasından yoruldum. Zaten çoğu benim ilgimi çekmeyen kitaplar, beklediğim kitaplardan da haber yok. Pegasus’un yaptığı gibi 3-5 aylık basacağı kitabı birden paylaşsa da her ay iki kere yaşanan hayal kırıklığından falan kurtulsak keşke. Hiç olmazsa 5 ay sonra gelip bir daha bakarız deriz.
@JrThoth yanlışsam bilen düzeltsin ama bence editör çıkacak kitaba karar vermiyor o yüzden bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Uzun bir serinin yıllar önce bastığın çok satmayan ilk kitabını serinin 2. kitabı ile beraber tekrar basıp seriyi canlandırıyorsun. Sonra devamını getirmiyorsun. Üzülüyorum böyle olunca, cidden beğendiğim bir seri Uzun Dünya.

2 Beğeni

Evet editör değişikliğini okudum. Yeni kitap veya o ay, o yıl basılacak kitaplar konusunda çok farklı bir tercih olmaz gibi geliyor bana.

@ali1234512 Benim en çok kitap aldığım, okuduğum 2-3 yayınevinden birisi İthaki. Sadece fantastik , Bilim kurgu okumuyorum. Diğer okuduğum türlerde de benim takip ettiğim İthakinin kitapları olduğu için tüm kitaplarını takip ettiğim yayınevlerinden.

Kemal Tahir, Suat Derviş, Mehmet Uzun, Yılmaz Güney gibi prestij yazarları var, Örneğin futbol kitaplığı, kurgu dışı kitapları, İthaki Modern seriden yayınlanan kitaplar, Chomsky’nin kitapları gibi kitaplar nedeniyle de takip ediyorum. Hepimizin beklentileri elbette farklı İthaki her ne kadar Bilim kurgu ve Fantastik kitaplar yayınlayan bir yayınevi gibi gözükse de farklı türlerde de çok iyi yazarları ve kitapları da var.

5 Beğeni

@ali1234512 Değişimlerin pozitif yönde olacağını düşünüyorum ben. 2019’un başlarında siteyi düzenlediler. Kampanyalar kısmında her zaman aynı kitaplar varken şu an yeni kitapları da ekleyerek setler oluşturuyorlar. Depo kısmını da genişleterek daha hızlı ve hasarsız göndermeye başladılar.
Bunlara dayanarak bir de iş bölümünün artması basılacak kitabı etkilemese bile yazın ve çeviri hatalarını azaltacaktır.

1 Beğeni

Anladım demek istediğinizi ben sadece yeni ve tekrar baskılarda bir farklılık olur mu diye düşündüm.

Umarım dediğiniz gibi daha az yazın ve çevirili baskılar olur. Ufak tefek ya da az oranda imla dizgi sorunlarını görmezden geliyorum ama örneğin Zaman Çarkı 1. kitap yeni karton kapak baskı gibi çok sorunlu olan baskılar okuma keyfini kaçırıyor.

1 Beğeni

Seri 5 kitapmış. İthaki sonsuza kadar bitirmez :slight_smile:

1 Beğeni

Bu seriye Uzun Bekleyiş serisi diyelim bence. :sweat_smile:

8 Beğeni

Öneri güzel, ama hangi birine “bekleyiş” sözcüğünü ekleyelim ki. :slight_smile:
Yani beklenen o kadar seri var ki, her birine bekleyişi eklememiz gerekecek.

1 Beğeni
  1. kitabın ne zaman geleceği hakkında bilgisi olan var mı?

Benim edindiğim izlenimlere göre 2021 üçüncü çeyrekten önce gelmez gibi.

2 Beğeni

Adı üstünde işte uzun zaman istiyor kitap başına 5 yılda anca basılıyor.