Öğrenci Kız, Ginza Hayaleti ve Diğer Gizemli Öyküler (bayılacaksınız), Nagasaki’nin Çanları, Yaban Kazı. İlk 14 kitabı okuduğum için sizin beğeneceğinizi düşündüklerimi yazdım. Şeytanın Çırağı’nı ne kadar beğendiyseniz Ginza Hayaleti… daha da seveceğinizi düşünüyorum.
Teşekkürler bakacağım
Ben boykotu bırakıyorum, buraya kadarmış. İyi dayandım bence, İthaki kitaplarının alınmadığını görseydim devam ederdim ama ben de okurum, okumak istiyorum
Hocam bu gidişle yan rafı da dolduracak sendeki set
Öyle görünüyor
Ufaktan bu seriye de başlamak istiyorum. Başlangıç için hangi kitapları önerirsiniz ? Daha önce sorulduysa kusura bakmayın.
Bu seride edo dönemi anlatan hangileri acaba? ( özellikle samuraylarla ilgili)
Beş Çember Kitabı (Miyamoto Musashi) ve Hagakure (Yamamoto Tsunemoto) dediğinize uyuyor sanırım. Kuzeye Giden İnce Yol (Matsuo Basho) da edo dönemindenmiş ama seyahatname olarak geçiyor. Yağmur ve Ay Öyküleri (Akinari Ueda) ise edo döneminin önemli eserlerindenmiş ama türü daha çok olağanüstü olarlar, tuhaf gizemli olaylar, mitolojik yaratıklarla alakalı.
Bu anime serisini altı japon klasiğinden uyarlamışlar. İlk 10/12’si bu seride çevrilen dört kitaptan.
Okuyup üstüne izlerseniz aldığınız zevk artar yazmışlar, öyle not düşeyim.