Bu kitaptan önce Noh tiyatrosundan örnekler bassalardı bence daha iyi olabilirdi. Şahsen ben de çok sevemedim. Noh tiyatrosuna ilgi duyanlar için iyi bir kitap olabilir ama şahsen benlik değildi.
Katılıyorum. Çiçeğin Ruhu sadece öğreti odaklı bir inceleme metni olduğu için bir yere koyamadım. Oyunlarını okuyabilseydik o zaman daha ilgi çekici olurdu bu eser…
Ben bu kitabın basılacak olan Noh oyunlarına bir nevi giriş olarak basıldığını düşünüyorum, ya da en azından öyle düşünmek istiyorum.
Umarım öyle olur. Ama kitaba ilgi çok az olursa oyunları basarlar mı bilemem.
Dazai okurla sohbet ediyor, çok beğendim. ![]()
Bu seriden ilk 3 kitabı ve insanlığımı yitiriken i okudum.
Şeytanın çırağı ve insanlığımı yitirirken i beğendim.
Amazonda indirimdeyken 3 tane daha almak istiyorum olmazsa olmaz dedikleriniz hangileri olur?
Ardından ve Gönül çok eskiden adını duyduğum romanlardı okuyup beğenen oldu mu?
Şeytanın çırağı gibi sürükleyici tercih sebebi fakat şu kült ve daha iyi derseniz o da olur
Serideki tüm kitapları okumadım ama okuduklarım arasından önerecek olursam:
İnsanlığımı Yitirirken’i beğendiğini düşünürsek Dazai’nin Soytarı Çiçekleri kitabını da beğenebilirsin. Soyatı Çiçekleri kitabı İnsanlığımı Yitirirken ile aynı ana karaktere sahip yani bağlantılı kitaplar. Olmazsa olmaz diyemem ama önerebileceğim bir eserdir.
Ryunosuke Akutagawa’nın Raşomon kitabını da önerebilirim. Akutagawa Japon edebiyatının en önemli öykücülerinden biri. Kitapta yer alan “Raşomon” ve “Çalılıkların Arasında” öykülerinin bir uyarlaması olan 1950 tarihli Raşomon filmi nedeniyle de batıda da tanınan bir yazar haline geliyor. Japon edebiyatındaki önemi nedeniyle olmazsa olmaz diyebilirim sanırım ama öykü seven biriysen.
Benim serideki kişisel favorim Edogawa Rampo’nun Aynalar Cehennemi kitabı. İçinde birçok ilginç öykü var. Oldukça akıcıydı ve gerilimi çok iyi kuruyordu. Ero-Guro Saçmalık akımının temsilcilerinden biri olduğu için de akım konusunda bilgi sahibi olmak için de okunulabilir.
Detaylı yorum için teşekkürler değerlendireceğim
öykü pek sevmem ama yine de alabilirim
Şeytanın Çırağı’nı beğendiyseniz Ginza Hayaleti Ve Tuhaf Öyküleri şiddetle tavsiye ederim.
Aynalar cehennemi çok başka bir kafaydı,özellikle ilk 3 öykü çok hoşuma gitmişti.
Bu türe benzer yazan bir poe okudum da başka benzer bir kitap önerebilecek var mıdır
Bu seriye dair anket yapıldı mı?
Selamlar
Seriden birkaç kitap almak istiyorum da,
Fantastik, mitolojik vb olmayan, özellikle japon kültürünü içinde barındıran kitaplardan hangilerini önerirsiniz
İnsanlığımı yitirirken, şeytanın çırağı, aynalar cehennemi okuyup beğendiklerim.