Joe Abercrombie Kitapları

Ciltli kitapları hadi pahalı olması kabul edilebilir ama bu kitap hem ciltsiz hem 488 sayfa 500 bile değil ama etiket fiyatı 70 TL ne diyeyim. Satmak istedikleri fiyatın 40 civarı olduğunu kör göze parmak yapmışlar.

6 Beğeni

Fiyatlar saçma sapan bir hal almaya başladı.

1 Beğeni

İthaki’den çıkan ile pegasus’dan çıkan kitaplar aynı evrende mi geçiyor ?

Not:pegasus da yazarın kitaplarını basacaksa yazarın türkiye’de popülerliği artar. Bu da yeni kitapların çıkma olasılığını artırır.

Goodreads’e göre farklı evrenlerdeler.
İthaki - First Law
Pegasus - Shattered Sea
Umarım her ikisi de serilerde yer alan tüm kitapları çıkarırlar. Kendisi çok beğendiğim bir yazar oldu.

3 Beğeni

Pegasus’un bastıklarını okudunuz mu? Okuduysanız beğendiniz mi? Genç yetişkin denmesi bende biraz önyargı oluşurdu.

1 Beğeni

Ben ilk kitap Çolak Kral’ı çıktığı zamanlarda okumuştum. Oldukça keyifli ve akıcı bir kitaptı bence. Macera filmi tadında.

3 Beğeni

Henüz okuma fırsatı bulamadım. Fakat gerek forumdan (bkz. @keltmuzoso )gerekse diğer mecralardan edindiğim izlenim okunmaya değer oldukları yönünde. Ben de genç yetişkin kısmına biraz takılıyorum ama bahsettiğimiz kişi Abercrombie, Bıçağın Kendisi’ni okuduysanız çok da soft bir şey yazmayacağına kanaat getirmişsinizdir bence.

2 Beğeni

Pegasustan çıkan kitabı okudum. İlk kitap için ortalama altıydı fakat ben devam edeceğim. Kitapta hafif bir viking teması hakimdi. Hızlı okunuyordu. Devam kitapları ilginç olabilir , o potansiyeli görüyorum.
Kadim Kanunlar serisi ile kesinlikle aynı tarzda değil. Beklentiniz öyleyse hayal kırıklığına uğratır ilk kitap.

Henüz okumadım ama Shattered Sea’nin, Kadim Kanunlar’a göre daha soft ve YA odaklı bir üçleme olduğunu biliyorum. Kadim Kanunlar tadı beklerseniz hayal kırıklığı olabilir.

Çolak Kral’ı okudum; genç ana karakterin yolculuk sayesinde olgunlaşması ve bazı gerçekçi olmayan tesadüfler dışında genç yetişkin birögeye rastlamadım. Okuması kısmen akıcıydı, konunun işlenişi grimdark bir evrene göre iyiydi, ana karakter dışındaki karakterler ise sıradan kalmıştı. Kitabın atmosferi ise ortalamadaydı -klasik ortaçağ kuzey avrupası-.

Aynı yazarın Kadim Kanunlar serisini daha kaliteli buluyorum.

1 Beğeni

Bunu ben de merak ediyordum, cevapları okudum hala kararsızım.

1 Beğeni

Sevgili dostlar bugün ikinci kitap “Dünyanın Öteki Ucu” elime ulaştı ve hemen okuyup bitirdim.
Kitaplar hakkında normalde yorum yapmam fakat merak eden var diye düşüncelerimi söyleyeyim.
Spoiler yoktur.

Öncelikle ilk kitap klişe bir intikam hikayesiydi. Sadece ana karakter ilgi çekiciydi. Hikaye sadece “Yavri” isimli ana karakter üzerinden gidiyordu. Genç yetişkin bir kitaptı. Fakat serinin ikinci kitabı daha yetişkin. İkinci kitap kesinlikle ilk kitaptan çok daha iyiydi. Hikaye ikinci kitapla birlikte daha büyük ölçekli bir hale geliyor. Üç tane ana karakterimiz var artık. İlk kitabı okuduğuma gerçekten değmiş. Üçüncü kitabı merakla bekliyorum. Fakat hala seri bir "kadim kanunlar " kalibresinde değil, çok daha aşağı. Fakat okuyacak kaliteli grimdark bulamayanlara öneririm. Seri tam grimdark olmasada fazlasıyla yakın. Karakterler ikinci kitapla beraber iyice gri bir çizgiye kayıyor. Joe Abercrombie daha önce okuduysanız dilini bilirsiniz bu seride değişen bir şey yok. Seride fazla detaylı bir dünya yok, ayrıntılar çok az. Fakat öneriyorum ikinci kitapla beraber benim için seri ortalama üstü oldu.

Bunlar seri için son derece subjektif görüşlerimdir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana .

9 Beğeni

2 üçleme var 2 sinin de 2 kitabı basılı tam kanserlik :sweat_smile: 3. Kitapların ne zaman çıkacağına dair bir Bilgi var mı? Bir de yazarın baya güzel tekli kitapları ve age of madness diye ayrı bir serisi de var. Bunları basmayı düşünen bir yayın evi var mı? Sizce bundan sonra Abercrombie yi Pegasus mu sahiplenir ithaki mi?

3 Beğeni

Kadim Kanunlar’ın son kitabı çok yakın olması lazım.Pegasus’tan çıkan üçleme biraz daha genç serisi olduğu için pek ilgimi çekmedi. Asıl ilgimi çeken Kadim Kanunlar serisine çıkan devam kitapları ama onu da İthaki basar mı ?

1 Beğeni

Bu konu hakkında çok yaralıyım :smiley: . Yayın evine yaklaşık 4 aydır düzenli olarak soruyorum. Hatta artık bana cevap vermiyorlar diye arkadaşlarıma rica ediyorum onlar soruyor. Kadim Kanunlar 3. kitap için ilk sorduğumda (4 ay önce) bir aya çıkacağı söylendi. Bir ay sonra yine sordum iki aya çıkacak denildi. Sonraki ay yine sordum yıl bitmeden önce çıkacak denildi. Bu süreçte arkadaşlarıma başka cevaplar verdiler. En son sorduğumda (aralık ayı için ) bu ay çıkmaz denildi. Peki ocak ayında çıkacak mı dedim cevap verilmedi.

Yani ben bu serinin yakın bir zamanda çıkacağını sanmıyorum ümidi kestim. Serinin reklamı iyi yapılmadı. Okuyanı az, yayın evi zaten seri tamamlamama konusunda deneyimli. Tüm bunlar bir arada olunca iş biraz zor gibi. Şahsi tahminim Pegasus diğer üçlemenin son kitabını daha yakın zamanda çıkarır. İnşallah İthaki beni mahcup eder ve kitabı yakın bir zamanda basar böylece huzura erebiliriz.

3 Beğeni

İthaki bir seride yılda 1 kitaptan fazlasını çıkardığını görmedim ben, takip etmeye başladığımdan beri. Daha önce zaten türkçeye çevrilmiş serileri ayrı tutuyorum.

1 Beğeni

Sosyal medyadan sordum 3. kitap sene başında gelecekmiş. Tabi bu hangi aya denk geliyor bilmiyorum.

2 Beğeni

Ben de sizin gibi düşünüyordum ama Pegasus’tan çıkan serinin ikinci kitabının güzel olduğunu söylemişti okuyan arkadaşlar. 2 ve 3. kitapların goodreads puanları da baya yüksek olduğundan Abercrombie sevdiğim için aldım. Ama 3. kitap çıkana kadar kitaplıkta birbirimize bakışıyoruz kendileriyle :slight_smile: 2 daha geçen ay çıktı sanırım, 3 yakın zamanda çıkmaz herhalde.

1 Beğeni

Pegasus 2. kitabı daha yeni çıkardı 1-2 ay oluyor sanırım. İlk kitap 2018’de çıkmış. Dolayısıyla Pegasus’tan da çok ümitli değilim açıkçası, en iyi ihtimal 2021 sonu diye tahmin ediyorum ama Pegasus ile iletişimi olan biri varsa sorsa çok güzel olur aslında.
İthaki 3. kitabı 2021’de çıkarır kesin de başı mı olur sonu mu olur bilmem. Onların 3 kitabı birlikte 2019 kasım Tüyap fuarında çıkaracaklarını söyledikleri günleri bile hatırlıyorum :smiley:

1 Beğeni

Ben sırasıyla Ekim, Aralık ve gelecek sene başında şeklinde cevaplar aldım son 4 aylık süreç içerisinde. Araya kitap sıkıştırdıkça erteliyorlar ya da baştan beri zaten geç basmayı düşünüyorlar bilemiyorum. Keşke çıksa da seriye başlasam.

2 Beğeni