Jose Saramago - Körlük Kitabı Okuma Etkinliği

Her kitabı güzel ama Kopyalanmış Adam sana hitap edebilir diye önerdim. Konusunu bir incele ama sürprizbozan yeme :sweat_smile:

1 Beğeni

Yaklaşık yüz sayfa okudum. Yazarın tarzı zorluyor, yavaş okuyorum.

Virüsün nasıl bulaştığını bilmediğimiz, her şeyi çamaşır suyuyla sildiğimiz bir dönem vardı. Gerçek salgının çılgınlığını düşününce bazı şeyler abartılı gelmiyor.
Okurken elektrik kesildi. Körlük beyaz olmasaydı ödüm patlardı.

5 Beğeni

Bir kitabı daha yarıda bırakmanın üzüntüsüyle etkinliğe pek katkı veremediğimi ve veremeyeceğimi söylemek istiyorum. Konuda sıkıntı yok ama yazarın tarzı ve anlatımı pek bana göre değilmiş. Zorladıkça zorladım bitireyim biraz daha okuyayım diye ama olmuyor. Gittikçe daha az okuyor ve daha az merak ediyordum. En iyisi şimdilik ara vermek ve daha sonra şans vereceğim kitaplar arasına koymak olacak.

4 Beğeni

Kaç yıl önceydi, hatırlamıyorum, okumayı denemiştim ama sarmamıştı beni de. Hayatımın çok yoğun bir dönemiydi, kitaba haksızlık olur diye devam ettirmemiştim. Sonraya bırakmanız daha iyi olmuş bu durumda. Umarım ileride tekrar okumak için şans verirsiniz :slight_smile:

3 Beğeni

Başlayabildim, tarzına alışmaya çalışıyorum. Fazla sade gibi şimdilik.

3 Beğeni

Ben de 160’lara geldim. Buzun Anıları- Soulsmith ikilisinden arta kalan vakitte bu kadar oluyor. Okuduğum son kısım oldukça sertti, bekliyordum böyle bir kepazeliği ama bu kadar olacağını beklemiyordum. Bazı olayların tiksinçliği hariç kitabı sevdim ben. Yazım şekli de nedense hiç koymadı. Herhalde editörlük görmemiş kitaplar okumaya alıştığımdan.

Görmek kitabını da okurum ama Permafrost ve Tanrıların Açlığı etkinlikleri var kaçırmamam gereken. Araya sıkıştırabilirim umarım. Gerçi Blackflame ile Üç Cisim de yaklaşıyor uzaktan.

5 Beğeni

Ben başaranlardanım. Aslında güzel bir kitap okunmalı diyorum. Hatta aynı şekilde basılan ve aynı zorluklara göğüs gererek okumaya çalıştığım Görmek de güzel. Sadece merak ettiğim yazardan izin alınarak -sağlığında veya şimdi mirasçılarından- normal dizgiyle basılan b versiyonu basılamaz mıydı acaba.

3 Beğeni

Manifold: Space var Nisan’da, unutmayalım efenim. :innocent:

Ben okumakta zorlanıyorum, merak ettirmiyor henüz ama sanırım biraz daha sabır lazım.

3 Beğeni

Kitabı bitirdim. Öncelikle kitabın etkinliğini düzenlediğin için teşekkür ederim. @J.S Kitabı uzun zamandır okumak istiyordum. Etkinlik olunca hemen katılayım dedim.

Kitabı beğendim. Yazarın diliyle ilgili verdiğin ipucu sayesinde zorlanmadan akıcı bir şekilde okudum kitabı. @J.S

Körlük, beni içine çeken kitaplardan biri oldu. Kimi zaman bazı karakterlere sinirlendim, kimi zaman yazarın tasvir ettiklerini kafamda canlandırınca iğrendim, kimi zaman ise karakterlerin yaşadıklarına üzüldüm. Yazar, insanların kör olduktan sonra yaşadıklarını çok çarpıcı ve etkileyici şekilde anlatmış. Olayları farklı bakış açılarıyla anlatması da kitaba ayrı bit hava katmış. Kitabın sonuna yaklaşırken gözleri yeniden görecekler mi diye merak edeken, ilk körün birden görüyorum demesiyle ve diğerlerinin gözlerinin görmesiyle birlikte sorumun cevabını aldım. Körlüğün nasıl çıktığını, neden sadece doktorun karısının gözlerinin gördüğünü, bundan sonraki yaşamlarına nasıl devam edeceklerini, körlükten sonra dünyanın nasıl toparlanacağını ve daha birçok merak ettiğim şeyler var. Görmek kitabında bu soruların cevapları veriliyor mu bilmiyorum ama en kısa zamanda ona da başlayacağım.

Tekrardan bu etkinliği düzenleyen @J.S 'ye ve etkinliğe katılıp katkı sağlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

4 Beğeni

Yaşlı kadın onları evine aldığında doktorun karısı mutfakta bir yerde ölü bir insan görecek diye düşündüm ben de. Yazar yaşlı kadını o şekilde anlatınca insanları yemeye başladı sandım. Bu şekilde düşünen tek ben değilmişim demekki. :sweat_smile:

4 Beğeni

Etkinliğe katıldığınız ve yorumlarınız için asıl ben teşekkür ederim. Güzel bir etkinlik oldu :slight_smile:

4 Beğeni

Kitabın her bölümü ayrı bir atmosfere ev sahipliği yapıyor. Cadı teyzemizin havası da bir başkaydı gerçekten :slight_smile: Ben de bu konuda yalnız olmadığıma sevindim.

3 Beğeni