Josh Malerman'dan Yeni Bir Gerilim Romanı: Carol Gömülmeden

Kırımızı Piyano ve Gölün Dibindeki Ev pek sevemedim ama Kitapların çevirmeni Aslı Dağlı “bambaşkaydı…”, “bayıldım…” diyorsa umarım Kafes gibi okumaktan hoşnut olacağım bir kurgu olur.

Ay ben geldim :slight_smile: Öncelikle Gölün Dibindeki Evi değil ama Kırmızı Piyano’yu çok sevdiğimi söylemeliyim. Josh Malerman’ı severek çevirmemin en büyük nedenlerinden biri de her defasında yeni tarzlar denemekten çekinmiyor olması. Fakat sanırım türler arası geçiş meselesi ne yurt dışında ne de burada yeterince vurgulanıyor. Haliyle okur hep bir Kafes bekliyor ve hüsrana uğradığını söylüyor. “Bana kalırsa” Carol Gömülmeden bir gerilim romanı değil. Çok acayip gerildiğim yerler oldu mu? Oldu. Ama kitabın geneline o Vahşi Batımsı, fantastiğimsi telaş havası hakim. Ben hakikaten çok sevdim. Umarım sizin de beklentilerinizi karşılar:)

@Firtinakiran seni sırf yazdığımı gör de gözlerin yaşarsın diye etiketliyorum:))))

8 Beğeni

Ağlamıyorum, gözüme bir şey kaçtı :laughing:

Özet

Sonunda geldin :krs:

3 Beğeni

Hoş geldiniz…

Kitaplığım da önceki baskısı olmasına rağmen Kafes’in yeni baskısında olan “Bob Kapıyı Çalıyor” öyküsü nedeniyle yeniden aldım. Keşke daha çok kafes öyküsü yazsa Josh Malerman…

Carol Gömülmeden kitabını, bu yazdıklarınızdan sonra daha da çok merak etmeye başladım.

4 Beğeni

Bir kafes değil :slight_smile: şaka, şaka…

" Cehennemdeki cennet adına" elbette bir kafes değil, ama en az Kafes’i okurken kadar gerildim ve sevdim hikayeyi.

2 Beğeni

Ya buna çok sevindim <3

2 Beğeni

Ben Carol’ı Nagöm’ü henüz okumadım çünkü çevirmen imzalısı yok bende :no_mouth:

1 Beğeni

Bende de daha çevirmen kopyası yok… Gelse de senin sandığa koysam.

1 Beğeni

Josh Malerman İthaki’nin Dan Brown’u. Kolayını bulsalar Kafes romanının da kapağına çok satan kafes romanının yazarından yazacaklar. Onun yerine çevirmen @Asli_Dagli yazabilirler mesela.

Bu kadar övgüye dayanamayıp ben de Josh Malerman okumaya niyetlendim. Carol Gömülmeden ile başlayacağım idefix koargoya vermiş bile :slight_smile: Keşke Madde 22’yi ve 49 Numaralı Parçanın Nidası’nı da verseydi kargoya.

4 Beğeni

Carol Gomulmeden benim en sevdigim! :heart: Umarim siz de seversiniz. Sizler okudukca o kitabin hakki verilmis gibi hissediyorum. 15 yasinda kizlarin, “Offf cok yavas bu kitap!” yorumlarindan buyuk darlandim zira:) Yavas dedikleri sey, gayet dogru islenmis karakter gelisimi sayfalari:)

Gercekten okuyacaginiza cok sevindim.

9 Beğeni

Carol Gömülmeden okuduğum ilk Malerman kitabıydı. Çok beğendim. Yeni kitabını da merakla bekliyorum. Kafesi okumak istemiş fakat fırsat bulamamıştım. Filmini izleyince artık okumaktan vazgeçtim. Filmini izlediğim bir kitabı okumak beceremediğim bir iş. :slight_smile:

4 Beğeni

Kirmizi Piyano’yu denemis miydiniz? Tamamen bambaska bir turde yazilmis bambaska bir kurgu. Insanlar cok begenmemis olsa da benim Carol Gomulmeden’den onceki favorimdi:)

1 Beğeni

Onun hakkında o kadar olumsuz yorum duydumki okuyup okumamakta kararsız kaldım. Size de sorayım. Kitap neden bu kadar eleştirildi acaba. Sonu mu havada kalıyor.

1 Beğeni

Bence hayir.

Bence okurlarimiz o kitabi anlamadi. Mesela sonu esasinda cok net. Instagramdan mesajlar geliyordu, “Abla ben bu kitabin sonunu anlamadim,” diye. Son yirmi sayfayi bastan oku diyorum. Okudum anlamiyorum diyor. Tekrar oku diyorum. Tekrar okudum anlamadim diyor.

Josh Malerman kabusla uyaniklik arasinda kalmis bir dille yazmis o kitabi. Kesik kesik sayiklamalari cok. Betimledigi her sey simgesel. Bizim okurumuz ise daha ziyade, “Asli basini kapidan uzattiktan sonra hayal meyal bir ses duyar gibi oldu. Kulak kesildi.” gibi ifadelerden hoslaniyor. Josh’unki ise daha ziyade “Basini kapidan uzatti. Bir tingirti. Hayal meyal bir ses. Sonra sessizlik.” gibi.

Ne yalan soyleyeyim. Bence cok iyiydi. Bu adam deneysel bir sekilde beyninin sinirlarini zorlamayi seviyor. Haliyle onyargili okuyucu adamin yazdiklarina alisamiyor.

En azindan bence boyle.

4 Beğeni

Bu arada @Firtinakiran Kayıp Rıhtım’a detaylı bir inceleme yazmıştı Kırmızı Piyano’yla ilgili. Ona da göz atabilirsiniz.

4 Beğeni

Ben de buna benzer bir yorumunuzdan sonra kitabı okumaya karar vermiştim. Bir de hikaye de çok ilginç geldi. Kafes ve Bird Box kelimerini duydukça daralmaya başladığım için Kafesi okumayı erteliyorum hep. Muhtemelen 2. kitabın çıkmasına yakın okuyacağım okursam. Gerçi yazarın hızına bakılacak olursa çok uzak bir gelecek değil bu söylediğim o yüzden hayat ne zaman izin verirse diyelim :slight_smile:

2 Beğeni

İthaki reklam bütçesinin bir kısmını size vermeli bence. :grin:
Hiç ilgimi çekmeyeceğini düşündüğüm kitapları alsam mı diye düşünüyorum sayenizde. Josh Mallerman kitaplarında İthaki’nin yaklaşımı birçoğumuzda ön yargı oluşmasına sebep oldu sanırım. Siz de yorumlarınızla bu ön yargıyı kırıyorsunuz.

3 Beğeni

İnşallah yeni kitapta @Asli_Dagli yazar. Yazsın çünkü…

2 Beğeni

Eger oyle bir sey yapabiliyorsam ne mutlu bana. Benim icin mesele kitabin satip satmamasi degil. Hak ettigi tepkiyi almasi. Haliyle onyargili birini gordugumde ya da fikrim soruldugunda elimden geldigince aciklayici olmaya calisiyorum:)

2 Beğeni

Ikinci kitap Ekim:) (20 karakter)

2 Beğeni