Fransada doğdu. Denizcilik geleneği olan bir ailenin çocuğuydu ve bu durum onun yazın hayatını derinden etkiledi. Küçük bir çocukken gemilerde tayfalık yapmak için evden kaçtı ama yakalanıp ailesine teslim edildi.
1847’de hukuk öğrenimi görmesi için Paris’e gönderildi. Ancak paristeyken tiyatyora ilgisi derinleşti. 1850’^lerin sonlarında ilk oyunu yayımlandı. Babası, hukuk öğrenimini bıraktığını duyunca büyük bir tartışma çıktı ve harcamaları için gönderilen para kesildi. Bu durum Jules Verne’i öykülerini satarak para kazanmaya zorladı.
Paris’in kütüphanelerinde jeoloji, mühendislik ve astronomi okunarak geçirilen uzun saatlerden sonra, Jules Verne ilk kitabı Balonla Beş Hafta’yı yayımladı. Bu romanı, Dünya’nın Merkezine Seyehat, Dünya’dan Ay’a ve Denizler Altında 20 000 Fersah gibi romanlar izledi.
Romanlarının büyük beğeni toplaması Jules Verne’i zengin bir adam yaptı. 1876’da büyük bir yat satın aldı ve Avrupa’nın çevresini yatıyla dolaştı.
Yazarımızın 2 yayınevinden çıkan kitaplarını ekledim. Birincisi İthaki Yayınları. En kapsamlı çeviriyi bu yayınevi yaptığı için (46 adet kitap). Ayrıca Yayınevinin kitapları yenileme projesi var. Ancak bu proje 2018 yılı içerisinde başlamayacak. İkincisi Alfa Yayınevi. En güncel çeviri yapan olduğu için.
Yazarın yazmış olduğu kitap sayısı 58 dir. (Kaynak: Wikipedia).
Umarım mevcut halindeki gibi basılır çünkü kendim haricinde 2 kişiyi daha bu seriye başlattım. Eğer boyut ya da kapak farkı olursa her bulunmayan kitaptan 3 adet bulmam gerekecek. Çünkü daha önce söylendiğinde İthaki baskısı olmayan kitapları tekrar basacak demiştim
Kitaplar tamamen güncellenecek, arkadaşlar. Tasarımdan tutun metinlerin kendilerine kadar, her şeye müdahale edeceğiz. Haliyle elinizi çabuk tutun derim. Aynı şekilde kalmayacak dizi.
Edit: Tabii ki bazılarına eski formatta bir baskı daha yapılabilir. Ama bu konuda alınmış bir karar, atılmış bir adım yok.
Küçücük bir çocukken denizler altında 20000 fersah okumuştum nautilius hala aklımdadır.sonradan canım ithakinin basmış olduğu 2 kitap şeklinde olanı edindim ama hala okuyamadım.en kısa zamanda diğer kitaplarınada bakmayı düşünüyorum.