Jules Verne Bibliyografisi

image

JULES VERNE KİMDİR?

Jules Gabriel Verne 1828 yılında Fransa’nın Nantes kasabasında doğmuştur. Ailesinin çiftliğinde çocukluğunu geçirmiş olan Verne’nin babası avukat annesi de çok katı kurallı bir İskoç’tu.

Çocukluk yıllarından itibaren oldukça geniş bir hayal gücüne sahip olan Jules Verne kardeşi ile birlikte macera oyunları oynarlardı. Yazdığı bilim kurgu kitapların bu maceraları görmek mümkündü.

9 yaşında kardeşi ile birlikte okula yazıldı ve yazmaya olan ilgisi yaşlarında başlamış oldu. Lise bittikten sonra çalışmak için Paris’e gitti. Aile mesleği olan avukatlık için eğitim almaya başladı fakat okuldaki eğitiminden ziyade yazı yazmaya adadı kendini. 1948 yılında Paris’te yayınlanan bir dergide Dünyanın Merkezine Seyahat isimli hikayesini parça parça yayınlamaya başladı.

Bu dönemlerde Yirminci Yüzyılda Paris yazısını da yazıyordu. Fakat Jules Verne öldükten sonra 1994 yılında bu kitabı basılı hale getirildi.

Jules Verne dünya edebiyatında büyük bir dönüm noktası oluşturmuştur. Bilim kurgunun edebiyata girmesini sağlamıştır.

En popüler eserleri olan Seksen Günde Devr-i Alem , Denizler Altında 20.000 Fersah ve Aya Yolculuk gibi dünya çapında popüler kitapları yazmıştır.

Hareketli yazı hayatına girince eğitimi geri planda kaldı ve bu durumu babası öğrendi. Bundan sonra maddi desteğini kesti. Verne bir borsa tellalı ile birlikte çalışmaya başladı.

Bu dönemde Viktor Hugo , Alexandre Dumas gibi isimlerle tanıştı ve edebiyat hakkında tavsiyeler aldı.

Jules Verne’in yazıları yayıncılar tarafından reddediliyorken Hetzel yazarın dehasını görmüştü. Balonla Beş Hafta hikâyesini çok fantastik buldu ve 1863 yılında yayınladı. Daha sonra Jules Verne’yi üne kavuşturacak olan Dünyanın Merkezine Yolculuk, Aya Yolculuk, Denizler Altında Yirmi Bin Fersah ve Seksen Günde Devri Âlem kitaplarını da Hetzelin maddi desteği ile bastırdı.

Kitaplarındaki maceraları daha iyi yaşatabilmek adına küçük bir tekne ile Avrupa’da gezmeye başladı. Evine döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildi.

Yayıncı ve arkadaşı olan Hetzel’in ve annesinin ölümünden sonra karamsar bir döneme girdi ve siyasete atılmayı istedi.

Amienes milletvekili oldu ve bu görevini 15 yıl devam ettirdi. Diyabet (şeker) hastası olan Jules Verne 1905 yılında hayatını kaybetti.

JULES VERNE BİBLİYOGRAFİSİ

NO Orijinal Fransızca Adı Yaygın İngilizce Adı TÜRKÇE ADI Basım Tarihi Tür Baskı Yayınevleri
1 Un drame au Mexique A Drama in Mexico Meksika’da Bir Facia/Meksika donanmasının İlk Gemileri 1851 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
2 Un drame dans les airs A Drama in the Air Havada Bir Facia 1851 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
3 Martin Paz Martin Paz Martin Paz 1852 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
4 Maître Zacharius Master Zacharius Zacharius Usta 1854 ÖYKÜ VAR İŞ KÜLTÜR, ALFA, İTHAKİ
5 Un hivernage dans les glaces A Winter Amid the Ice Buzlar Arasında Bir Kış 1855 ÖYKÜ VAR İŞ KÜLTÜR, ALFA, İZDÜŞÜM
6 Cinq Semaines en ballon Five Weeks in a Balloon Balonla Beş Hafta 1863 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
7 Le Comte de Chanteleine The Count of Chanteleine Chanteleine Kontu 1864 ÖYKÜ VAR ALFA
8 Voyage au centre de la Terre Journey to the Center of the Earth Dünyanın Merkezine Seyahat 1864 ROMAN VAR İTHAKİ, ALFA, ÇINAR
9 De la Terre à la Lune From the Earth to the Moon Ay’a Yolculuk / Dünya’dan Ay’a 1865 ROMAN VAR İŞ KÜLTÜR, İTHAKİ
10 Les Forceurs de blocus The Blockade Runners Ablukadan Zorla Geçiş / Ablukayı Zorlayanlar 1865 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
11 Voyages et aventures du capitaine Hatteras The Adventures of Captain Hatteras Kaptan Hatteras’ın Maceraları 1866 ROMAN YOK İTHAKİ
12 Les Enfants du capitaine Grant In Search of the Castaways Kaptan Grant’ın Çocukları 1867 ROMAN VAR İTHAKİ, ALFA
13 Vingt Mille Lieues sous les mers Twenty Thousand Leagues Under the Sea Denizler Altında Yirmi Bin Fersah 1869 ROMAN VAR İŞ KÜLTÜR, ALFA, İTHAKİ
14 Découverte de la Terre: Histoire générale des grands voyages et des grands voyageurs Discovery of the Earth Dünyanın Keşfi / Yeryüzünün Tarihi 1870 KURGU DIŞI VAR IQ KÜLTÜR, İNKILAP ve AKA
15 Autour de la Lune Around the Moon Ay’ın Çevresinde Seyahat 1870 ROMAN VAR İŞ KÜLTÜR, İTHAKİ
16 Une Ville flottante A Floating City Yüzen Şehir 1871 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
17 Aventures de trois Russes et de trois Anglais The Adventures of Three Englishmen and Three Russians in South Africa Üç Rus ve Üç İngiliz’in Güney Afrika Serüvenleri 1872 ROMAN YOK İTHAKİ
18 Le Pays des fourrures The Fur Country Kürkler Ülkesi 1873 ROMAN YOK İTHAKİ
19 Le Tour du monde en quatre-vingts jours Around the World in Eighty Days 80 Günde Devri Alem 1873 ROMAN VAR İŞ KÜLTÜR, İLETİŞİM, ALFA, İTHAKİ
20 Quarantième ascension française au Mont-Blanc The Fortieth French Ascension of Mount Blanc Mont Blanc’a Kırkıncı Fransız Tırmanışı 1874 ÖYKÜ VAR ALFA
21 Une fantaisie du Docteur Ox Dr. Ox’s Experiment Doktor Ox’un Deneyi / Dr. Ox’un Bir Fantezisi 1874 ÖYKÜ VAR İŞ KÜLTÜR, İTHAKİ, ALFA
22 L’Île mystérieuse The Mysterious Island Esrarlı Ada 1874 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
23 Le Chancellor The Survivors of the Chancellor Chancellor / Bir Deniz Yolcusunun Jurnali 1875 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
24 Une ville idéale An Ideal Town İdeal Bir Şehir - 2000 Yılında Amiens 1875 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
25 Michel Strogoff Michael Strogoff Mişel Strogoff / Michel Strogoff 1876 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
26 Hector Servadac Off on a Comet Güneş Sisteminde Seyahat 1877 ROMAN YOK İŞ KÜLTÜR
27 Les Indes noires The Child of the Cavern Madenin Esrarı / Siyah Hindistan 1877 ROMAN YOK İTHAKİ
28 Un Capitaine de quinze ans Dick Sand, A Captain at Fifteen On Beş Yaşında Bir Kaptan 1878 ROMAN YOK İTHAKİ
29 Les Cinq Cents Millions de la Bégum The Begum’s Fortune Begümün 500 Milyonu / Beş Yüz Milyonluk Miras 1879 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
30 Les Tribulations d’un Chinois en Chine Tribulations of a Chinaman in China Çin’de Bir Çinli’nin Başına Gelenler 1879 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
31 Les révoltés de la Bounty The Mutineers of the Bounty, Bounty İsyancıları 1879 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
32 La Maison à vapeur The Steam House Buharlı Ev / Hindistan’da Yolculuk 1880 ROMAN VAR ELMA
33 La Jangada Eight Hundred Leagues on the Amazon Jangada 1881 ROMAN YOK İTHAKİ
34 Dix heures en chasse Ten Hours Hunting Avda On Saat 1881 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
35 L’École des Robinsons Godfrey Morgan Robensonlar Okulu 1882 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
36 Le Rayon vert The Green Ray Yeşil Işın 1882 ROMAN VAR İŞ KÜLTÜR, ALFA
37 Kéraban-le-têtu Kéraban the Inflexible İnatçı Keraban 1883 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
38 L’Étoile du sud The Vanished Diamond Cenup Yıldızı / Güney Yıldızı 1884 ROMAN VAR ALFA, İNKILAP ve AKA
39 L’Archipel en feu The Archipelago on Fire 1884 ROMAN YOK
40 Frritt-Flacc Frritt-Flacc Frrit-Flakk 1884 ÖYKÜ VAR ALFA, İTHAKİ, ELMA
41 L’épave du Cynthia Salvage From the Cynthia Denizde Bulunan Çocuk 1885 ROMAN YOK İŞ KÜLTÜR
42 Mathias Sandorf Mathias Sandorf Mathias Sandorf 1885 ROMAN VAR ALFA
43 Un Billet de loterie The Lottery Ticket Piyango Bileti 1886 ROMAN YOK İTHAKİ, İNKILAP ve AKA
44 Robur-le-Conquérant Robur the Conqueror Fatih Robur 1886 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
45 Nord contre Sud North Against South Güneye Karşı Kuzey 1887 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
46 Le Chemin de France The Flight to France Fransa Yolu 1887 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
47 Gil Braltar Gil Braltar Gil Braltar 1887 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
48 Deux Ans de vacances Two Years’ Vacation İki Yıl Okul Tatili 1888 ROMAN VAR ALFA, NAR, İTHAKİ
49 Famille-sans-nom Family Without a Name İsimsiz Aile 1889 ROMAN YOK PİRAMİT*
50 Sans dessus dessous The Purchase of the North Pole Ne Altı Var Ne Üstü / Dünyanın Ekseni 1889 ROMAN YOK İTHAKİ, İNKILAP ve AKA
51 César Cascabel César Cascabel Cesar Cascabel 1890 ROMAN YOK PİRAMİT*
52 Mistress Branican Mistress Branican Bayan Branican 1891 ROMAN YOK İTHAKİ
53 La Journée d’un journaliste américain en 2890 In the Year 2889 2890’da Amerikalı Bir Gazetecinin Günü 1891 ÖYKÜ VAR ALFA, ELMA
54 Aventures de la famille Raton Adventures of the Rat Family Raton Ailesinin Serüvenleri 1891 ÖYKÜ VAR ALFA, İTHAKİ
55 Le Château des Carpathes Carpathian Castle Karpatlar Şatosu 1892 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
56 Claudius Bombarnac Claudius Bombarnac Bir Gazetecinin Yolculuk Notları 1892 ROMAN YOK İŞ KÜLTÜR
57 P’tit-Bonhomme Foundling Mick Küçük Oğlan Çocuğu / Küçük İrlandalı 1893 ROMAN VAR ELMA
58 Monsieur Ré-Dièze et Mademoiselle Mi-Bémol Mr. Re Sharp and Miss Mi Flat Mösyö Re-Diyez ile Matmazel Mi-Bemol 1893 ÖYKÜ VAR ALFA, İTHAKİ
59 Mirifiques Aventures de Maître Antifer Captain Antifer Define Peşinde 1894 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
60 L’Île à hélice Propeller Island Uskurlu Ada 1895 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
61 Face au drapeau Facing the Flag Bayrağa Karşı 1896 ROMAN YOK İTHAKİ
62 Clovis Dardentor Clovis Dardentor Clovis Dardentor 1896 ROMAN YOK İTHAKİ
63 Le Sphinx des glaces An Antarctic Mystery Buzların Sfenksi 1897 ROMAN VAR ALFA, İTHAKİ
64 Le Superbe Orénoque The Mighty Orinoco Muhteşem Orinoco / Dönüşü Olmayan Nehir 1898 ROMAN VAR ELMA
65 Le Testament d’un excentrique The Will of an Eccentric 1899 ROMAN YOK
66 Seconde Patrie The Castaways of the Flag 1900 ROMAN YOK
67 Le Village aérien The Village in the Treetops Havadaki Köy 1901 ROMAN YOK PİRAMİT*
68 Les Histoires de Jean-Marie Cabidoulin The Sea Serpent Deniz Yılanı / Jean- Marie Cabidoulin’in Hikayeleri 1901 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
69 Les Frères Kip The Kip Brothers Kip Kardeşler 1902 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
70 Bourses de voyage Travel Scholarships Antiller’e Seyahat 1903 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
71 Un Drame en Livonie A Drama in Livonia Livonya’da Bir Dram 1904 ROMAN YOK İTHAKİ
72 Maître du monde Master of the World Dünyanın Hakimi 1904 ROMAN YOK İTHAKİ
73 L’Invasion de la mer Invasion of the Sea Denizin Hücumu 1905 ROMAN YOK İNKILAP ve AKA
74 Le Phare du bout du monde The Lighthouse at the End of the World Dünya’nın Ucundaki Fener 1905 ROMAN YOK İTHAKİ
75 Le Volcan d’or The Golden Volcano Altın Volkanı 1906 ROMAN YOK İTHAKİ
76 L’Agence Thompson and Co The Thompson Travel Agency 1907 ROMAN YOK
77 La Chasse au météore The Meteor Hunt Meteor Avı 1908 ROMAN YOK TÜBİTAK
78 Le Beau Danube Jaune (1988) / Le Pilote du Danube The Danube Pilot Güzel Sarı Tuna / Tuna Kılavuzu * 1908 ROMAN VAR İŞ KÜLTÜR, ALFA, TÜBİTAK
79 En Magellanie Magellania Macellanya 1909 ROMAN VAR ALFA, TÜBİTAK
80 Le Secret de Wilhelm Storitz The Secret of Wilhelm Storitz Wilhelm Storitz’in Sırrı 1910 ROMAN YOK İTHAKİ
81 Le Humbug The Humbug Humbug / Amerikan Adetleri 1910 ÖYKÜ VAR ALFA, İTHAKİ
82 La Destinée de Jean Morénas The Fate of Jean Morenas Jean Morénas’ın Kaderi 1910 ÖYKÜ VAR ALFA
83 L’Éternel Adam The Eternal Adam Ebedi Adem 1910 ÖYKÜ VAR ALFA
84 L’Étonnante Aventure de la mission Barsac The Barsac Mission Barsac Keşif Heyeti’nin Olağanüstü Macerası / Sahra’daki Gizli Şehir 1919 ROMAN VAR ELMA
85 Pierre-Jean Pierre-Jean Pierre-Jean 1988 ÖYKÜ YOK ELMA
86 Voyage en Angleterre et en Ecosse Backwards to Britain İskoçya Seyahati 1989 KURGU DIŞI YOK İZDÜŞÜM
87 Un Prêtre en 1835 A Priest in 1835 1991 ÖYKÜ YOK
88 Jédédias Jamet ou L’Histoire d’une succession Jédédias Jamet, or The Tale of an Inheritance Jededias Jamet veya Bir Mirasın Hikayesi 1991 ÖYKÜ VAR İZDÜŞÜM, ELMA
89 Edom Edom Edom 1991 ÖYKÜ YOK İTHAKİ
90 Le Mariage de M. Anselme des Tilleuls The Marriage of Mr. Anselme des Tilleuls Marki Anselme des Tilleuls’un Evliliği 1991 ÖYKÜ VAR İZDÜŞÜM, ELMA
91 L’oncle Robinson Shipwrecked Family: Marooned with Uncle Robinson Robenson Amca 1991 ROMAN YOK YAPI KREDİ
92 Le Siège de Rome The Siege of Rome Roma Kuşatması 1991 ÖYKÜ YOK İZDÜŞÜM
93 San Carlos San Carlos San Carlos 1991 ÖYKÜ VAR İZDÜŞÜM, ELMA
94 Voyage d’études Fact-Finding Mission Kongo Gezisi 1993 ÖYKÜ VAR İZDÜŞÜM, ELMA
95 Paris au XXe siècle Paris in the Twentieth Century Yirminci Yüzyılda Paris 1994 ROMAN VAR ALFA, TÜBİTAK, İZDÜŞÜM
96 Joyeuses Misères de trois voyageurs en Scandinavie Joyous Miseries of Three Travellers in Scandinavia 2003 ÖYKÜ YOK
  • Oluşturduğum bu bibliyografyada yazarın öykü, roman ve bazı kurgu dışı kitapları esas alınmıştır. Bunlar dışındaki eserlere yer verilmemiştir.

• Son sütunda yayınevleri listesinde tam metin ve halen bulunabilen baskılara yer vermeye çalıştım. Güncel alternatifi olduğu müddetçe çok eski baskıları almadım. Tam metini bulunmayan bazı yapıtlarda kısaltılmış metinli baskıları listelemek durumunda kaldım (Piramit ve Elma yayınevi baskıları)

• Tabloda verilen baskı yılları orijinal dilindeki baskı yıllarıdır.

• Michel Verne ve Paul Verne tarafından değiştirilen öykülerden sadece Türkçe’de basımı olanlar listelenmiştir.
    ** Örneğin Güzel Sarı Tuna Jules Verne öyküsü iken, Michel Verne onun üzerinde yapılan değişikliklerle Tuna Kılavuzu öyküsünü yazmıştır.

BİBLİYOGRAFİNİN PDF DOSYASI VEYA JPG ÇIKTILARI İÇİN KONUNUN 2. MESAJINA BAKINIZ.

FORUMDAKİ DİĞER KONULAR

15 Beğeni

PDF DOSYASINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

https://drive.google.com/file/d/1jS1tNTiKttas2TtVLCSbDNUbBYQPr-Ix

JPG DOSYASI OLARAK GENİŞ İÇERİK

12 Beğeni

Çok detaylı ve özellikle koleksiyon yapmaya çalışanlar için faydalı bir çalışma olmuş. Elinize sağlık :grinning:

2 Beğeni

Harika olmuş. Elinize sağlık. Ilk iletiyi Wiki yapabilir miyiz yetkiniz varsa? Düzeltme icin degilse de ileride bir sey eklemek istersek diye.

Ana konuya ekledim başlığın linkini.:innocent:

Ben kitaplığı serilere göre ayırmıştım aslında. Tüm kitapları sıralamak degil de mesela “Olağanüstü Yolculuklar Serisi”, “Iki yıl okul tatili serisi”, Hatteras, Kaptan Grantin çocukları serisi vesaire gibi.
onları da ayırabiliriz. @Alladierre

2 Beğeni

İlk mesajın wiki olmasının benim için mahsuru yok ama şu anda telefondan nereden wiki yapılacağını bulamadım açıkcası.

@Ozgurce çok serilere ayırma taraftarı değilim açıkcası. Çünkü Olağanüstü Yolculuklar Serisi içindeki dışındaki tüm kitapları birbirinden ayırmaya gerek yok. Jules Verne’in Hetzel tarafından onun yazım karakterine uygun düşmediği için basılmayan kitabı Yirminci Yüzyılda Paris bile bu seride. O yüzden o ismin çok bir şey ifade ettiğini düşünmüyorum. Ancak kendi içinde devamlılık sağlayan mini seri bağlamındaki bazı kitaplarını ilk mesaja eklerim.

Merhaba İletişim yayınlarında tam metin baskılı olabilecek Balonla Beş Hafta kitabı var. Liste de yerini alabilir mi acaba ?
https://www.kitapsepeti.com/urun/detay/kitap/balonla-bes-hafta/1467928

1 Beğeni

Biraz biriksin yeni kitaplar o zaman toplu güncellemeyle eklerim.

1 Beğeni

Jack London’da romanları, öyküleri, kurgu dışı kitapları alt alta sıralamıştınız. Jules Verne’de de öyle yapsaydınız iyi olurdu.

Yine de güzel olmuş. Emeğinize sağlık.

Arkadaşlar sizce Alfa yayın evi, Kaptan Hatteras’ın Maceralari’ nı da yayınlar mı?

Bence “Voyages Extraordinaires” serisinde olan her kitabı yayımlarlar.

1 Beğeni

İş Bankası bu Jules Verne işine hız verse aslında çok satar ama nedense vermiyor.

Ekleme: İş Kültür’e sosyal medyadan Jules Verne’nin diğer eserlerini basma yönünde planınız var mı diye sordum. Cevap verirlerse eğer bilgi veririm.

1 Beğeni

Bana sorsaydın ben cevap verirdim. :slight_smile: Hem ben çok bekletmiyorum cevapları. :slight_smile:

“Yayın programımız içerisinde var. Net bir tarih veremiyoruz. Baskısı çıktığı zaman duyurusunu yapacağız.”

7 Beğeni

Bir umut sordum. Cevap verirler mi onu da bilmiyorum :sweat_smile: Jules Verne gibi bir hazineyi niye yayınevleri basmaya yanaşmıyor anlamıyorum. 2-3 yayınevi çıkartıyor sadece ve telif olmamasına rağmen tekelleştikleri için istedikleri fiyatlardan koyabiliyorlar. İş Kültür el atsın o zaman görelim fiyatları :smiley:

1 Beğeni

Alfa var ya… Güncel baskılarını çok güzel kapaklar ve orijinal baskıda olduğu gibi resimlerle yapıyor.

Alfa’nın bastığı ilk kitaba baktım. 7 yılda 3 baskı yapmış. Satışlar konusunda baskı adeti bilmediğim için iyi mi kötü mü fikir yürütemedim.

2 Beğeni

Alfa kaliteli basıyor kitapları ona sözüm yok sadece fiyatlar konusunda eleştirim. Mesela bir örnek vereyim;

Denizler Altında 20.000 Fersah Alfa etiket fiyatı 45 lira, İş Bankasında etiket fiyatı 24 lira. Neredeyse 2 kat fiyat farkı var. Hal böyle olunca İş Bankasına elim gidiyor otomatik olarak.

1 Beğeni

Anladım, o aklıma gelmemişti. Şimdi baktım da fiyat farkı çokmuş.

Alfa’nın bastığı bazı klasiklerde de kitapları can, iş bankasına göre pahalı.

Jules Verne baskılarında Alfa ile İş bankası arasında şöyle bir fark var. Alfa baskıları resimli. (resimlerde telif var mı bilmiyorum)

Normalde iş bankası modern seride tüm eserlerini basacağı yazarlar için arka kapakta “bütün eserleri” diye yazar ama Jules Verne kitaplarında bu yazmıyor.

@melih aklıma geldi, ithaki baskısı tükenen Jules Verne baskılarını sözde yenileyecekti. İthaki’de çok kitabını basmıştı Jules Verne’nin.

2 Beğeni

Resimler telifliyse eğer fiyat farkı anlaşılır ama okur olarak fiyatlar 2 kat oynayınca ister istemez diğer taraftan alınıyor. İthakilere baktım 50 kitap basmışlar ama çoğunluğu tükendi şeklinde, yeni baskı yapmamışlar.

Forumca bu işin üstüne gidip o yazıyı yazdırmalıyız :smile:

2 Beğeni

O üç baskının nedeni biraz da her seferinde d&r kampanyalarında mutlaka Verne kitapları olması bence. Her çeşit indirimde öne sürüyorlar kaç kere 10 lira veya 14.90 dan görmüştüm ben.
Bence 2000 veya 3000 basıp belli bir süre sonra tüketmek için siteler veya yerler kampanya için kitap istediklerinde öne sürüyorlar.

2 Beğeni

Evet dediğiniz gibi olabilir. Jules Verme kitaplarının çok sattığını bende düşünmüyorum.

Jules Verme kitapları genel anlamda Türk okuru nazarında çocuk kitapları olarak görülüyor. Tam anımsayamadım ama galiba ilk yıllarında da çocuk kitabı vs diye bakıldığı olmuş Jules Verne kitaplarına.

2 Beğeni

Tıpkı Ömer Seyfettin’in hikayelerine çocuk hikayeleri gözüyle bakıldığı gibi, yazık çok yazık…

2 Beğeni