Jules Verne Kitapları (İthaki ve Alfa Yayınları)

Seriyi takip ediyorum. Gözden mi kaçırdım diye konunun mesajlarına da tekrar baktım. 24. kitaba dair hiçbir bilgi yok. Adını yazar mısınız?

Yeşil ışın ın bandrolü alınmadan önce , iki kitabın bandrolü alındığını hatırlıyorum. Bende takip etmeye çalışıyorum, belki de yanlış hatırlıyorum.

Instagram’dan sordum diğer kitabı Güney Yıldızı imiş. Üçünü aynı anda göndermişler ama matbaa ile alakalı bir sıkıntı olmuş. Kısa sürede satışa çıkacakmış…

3 Beğeni

Güney Yıldızı kitabının İnkılâp ve Aka Kitabevi dışında başka bir yayınevi tarafından basımı yapılmamıştı sanırım. Güzel haber. Teşekkürler.

3 Beğeni

Bende merak edip sormuştum bugün.
Bana da aynı cevabı verdiler.

Ekran Alıntısı

5 Beğeni

Ben Jules Verne okumaya başlamak istiyorum ama iş bankasından mı yoksa alfadan mı kitapları almalıyım? Birde bana 5-10 tane kitabını önerebilir misiniz ?

25 ve 26. kitabın arka kapaklarında olan seri listesinde 24. kitabın Güney Yıldızı olduğu listede varmış.

6 Beğeni

Alfa baskısıyla, resimleriyle kendine bağlıyor insanı. Çevirilerde büyük sorunlar yok. Ben iki ay önce Covid le birlikte başladım. Çok geç kalmışım. Benim yerimde olup ilk defa okumak isteyenler çoktur sanırım. Baslamak için Kaptan Grant, Denizler Altında ve Esrarlı Ada üçlemesi uygun bence. Ama Esrarlı Ada en son okunmalı. Dünyanın Merkezi efsaneydi. Karpatlar Şatosu çabuk bitti. Iki Yıl Okul Tatili ni okudum sonra, kesinlikle tavsiye ederim. Buzlar Sfenksinden önce Nantucketli Arthur’ u okuyum dedim ama Jules Verne tadinda değil. Mathias Sandorf okuyorum şu anda o da çok sürükleyici gidiyor. Jules Verne’in tadını hiçbir yabancı yazar vermemisti. Sanırım cografya, tabiat, yolculuk, botanik, sıradışı hikayeleri, hafif bilim kurgu kendine bağlıyor. Fringe tadinda kitaplar.

13 Beğeni

Çok sağ olun öneriler için.

Sitede Jules Verne’in kitapları için Hetzel haritaları, interaktif rotalar, alternatif haritalar mevcut. Haritalarla okumak daha zevkli oluyor

8 Beğeni

ProfKitabın bir baskısı var ama ne kadar kalitelidir bilemiyorum

1 Beğeni

Sadece kendi sitesinde ve toplu olarak satılıyor. Kalitesi de meçhul. Alfa’nın kitabı basması iyi oldu.

Güney Yıldızı yeni bandrol alındı

8 Beğeni
6 Beğeni

Alfa nın kendi sitesinde de satışa çıktı.

2 Beğeni

Sırada ki kitap İthaki’nin de bastığı ve hala bulunabilen Fatih Robur’muş.

3 Beğeni

İş bankası kültür yayınlarına mesaj attım.

2 Beğeni

Merhaba. Jules Verne okumak istediğim, fakat şimdilik kitaplarını hangi yayından alacağıma karar veremediğim bir yazar.

Alfa baskılarının kapaklarını çok beğeniyorum o yüzden Alfa’dan almayı düşünüyorum fakat editörlük ve çeviri konusunda İş’in önüne geçer mi emin olamadığım için karar veremiyorum.

Alfa baskısından okuyanlar memnun mu acaba? Yoksa İş’e mi yönelmeliyim?

Alfa baskısında şuan 19. kitabı okuyorum ve hala rahatsız edecek kadar yazım yanlışlarıyla karşılaşıyorum. Sanırım kitaplar çevrildikten sonra bir daha yüzün bakılmayarak yayına gönderilmiş gibiler. :unamused: Bu konuda titiz biriyseniz Alfa sizi çıldırtacak düzeyde kitaplarla karşı karşıya bırakabilir. :smiley:

3 Beğeni

Halbuki aslında Alfa’nın baskısını rafta görünce çok etkilenmiştim kapağından. Orada açıp okumadım ama dışı çok etkileyiciydi hemen satın almak istedim; alamadım. O zaman almamam iyi mi olmuş diyebiliriz.

1 Beğeni