Kadim Irk - Adrian Tchaikovsky Okuma Etkinliği

Merhaba sevgili forumdaşlar.

Bu ay Adrian Tchaikovsky’nin Kadim Irk kitabını okuyacağız. Kısaca bilgi vermek gerekirse;

Lynesse, kraliçenin dördüncü kızı. Dik başlı, huysuz ve ailesi için utanç kaynağı. Ancak ülkesi kimsenin durduramadığı bir iblis tarafından dehşete sürüklendiğinde ilk harekete geçen de o olur. Kurtuluşu efsanelerde aramaya ve nesillerdir kimsenin yaklaşmaya cesaret dahi edemediği Kadim Büyücü’den yardım istemeye karar verir. Oysa tüm umutlarını bağladığı Kadim Büyücü, aslında kendi gezegenlerini araştırmak için uzak yıldızlardan gelmiş bir antropologdan başkası değildi, üstelik olaylara müdahale etmesi de yasaktır.

Büyünün olmadığı yerde devreye bilim girer. Peki bilim, bu korkunç düşmanı alt etmek için yeterli olacak mı?

Bilimkurgu ve fantastik edebiyatın ödüllü yazarlarından Adrian Tchaikovsky, Kadim Irk ile bizi büyünün ve bilimin iç içe geçtiği destansı bir maceraya çıkarıyor.

8 Beğeni

@BiblofilYouTube Haber ver demiştin, buyursunlar. :slight_smile:

4 Beğeni

Okuma etkinliklerine artık yetişemiyorum. Ne yazıki ithaki den gelen kitaplar hasarlı olması nedeniyle onlara bile başlayamadım :frowning: Geri gönderme işlemleri var. Bir de gelmesi ne kadar sürer, belli değil.

4 Beğeni

Kısacık bu, novella. Hem de pek güzel. :slight_smile:

2 Beğeni

Buradayız. Burada olacağız.

4 Beğeni

Ben de sipariş verdim katılacağım.

5 Beğeni

Bu kitabın esinlendiği Gene Wolfe öyküsü Trip, Trap’i okuyup etkinliğe katkı sunmaya çalışacağım. Öyküyü Storeys from the Old Hotel öykü derlemesinde bulabilirsiniz.

5 Beğeni

Çekilişten kazandığım kitabım dün ulaştı :innocent: Bende etkinliğe katılacağım. Genelde kitapları yetiştiremem diye hiç katılmamıştım bu ilk olacak.

5 Beğeni

@Pyrewrath @isos81 Son iki okuma etkinliğe ile bizleri mahvettiniz umarım bu sefer akıcı iyi bir kitapla karşılaşırız yoksa forumdan uzaklaşmanızı arz edeceğim yeter :face_with_hand_over_mouth::innocent:

9 Beğeni

Merak etme haftaya bomba gibi bir etkinlik geliyor. Yer yerinden oynayacak. :smiling_face_with_sunglasses:

5 Beğeni

Noluyor yavu ne geliyor. :smiley:

2 Beğeni

Adrian Reis’i sevmez isen biz seni uzaklaştıracağız :nerd_face:

5 Beğeni

Valla biz kitapla daha buluşamadık :smiley: hayırlisı diyelim :smiley:

4 Beğeni

Girdap gibi dönen palalar diyeyim, sen anla. :slight_smile:

5 Beğeni

Ben bitirdim ve ana bilgisayara raporlarımı sundum. :slight_smile:

4 Beğeni

Benim sabrım gelmedi ufaktan biraz baktım. Kurma Kız’ın arkasını gösteren transparan sayfalarından sonra yaprakların kalın olması çok rahatlattı beni. Elimde parçalanacak diye korkmuyorum en azından.

Fikir edinecek kadar okumadım henüz. Bazen bahsedilen kişi Lyn mi Esha mı anlayamıyorum. Karakterleri tanıdıkça ayırt etmeye başlarım sanırım.

5 Beğeni

Okumaya başladım ama tüm mahcubiyetimle söylemek istiyorum ki okumakta ve anlamakta zorlanıyorum. (Bu bir şikayet değildir)

5 Beğeni

Ben de zorlanıyorum, biraz alıştım gibi. Yine de hızlı ilerleyemiyorum.

2 Beğeni

Sanırım bir kere daha okumam gerekecek. Bu arada son tarih ne zaman

2 Beğeni

Son tarihe takılmayın, dilediğiniz zaman ve şekilde okuyun. :slight_smile:

4 Beğeni