Kadim Irk - Adrian Tchaikovsky Okuma Etkinliği

Nasıl durumlar? Spoilersız görüş atın az.

6 Beğeni

2 gündür şehir dışındaydım hocam. Bugün akşam kendimi vererek başlar ve ufaktan görüş atarım :slight_smile:

3 Beğeni

Şehir dışı diyerek kibarlık yapıyor canımız çekmesin diye kendisi. :smiley: İtiraf et Melih. :smiley:
@J.S Konak Çankaya’ya yolun düşerse öğleden sonra, beklerim.

3 Beğeni

Bizde iyi etkinlikler bekliyoruz artık. Sürekli bir kaos halindeyiz :joy:

4 Beğeni

İyi kitap basan yok ki, olsa… :sweat_smile: Bizim ufak bir kaç etkinlik olacak güzel kitaplarla ama İngilizce. İthaki’den soğudum kitap beklemekten, elim gitmiyor ne almaya ne okumaya. Eksikparça da verem etti zaten çevirileriyle. Param olsa ben yayın evi açıcam. :smiley:

Yükseldiğim kitap yok hocam yeni çıkanlardan kısaca.

6 Beğeni

1 gün kalmalı tur ile gittim. Alaçatı, Efes, Kuşadası, Pamukkale yapıp döndüm :sweat_smile: Kendim gelsem İzmir buluşması da isterim :slightly_smiling_face: Ankara’ya da ben beklerim gelirsen :slight_smile:

5 Beğeni

Arasıra benim de yolum düşer…

3 Beğeni

Beklerim hocam, Marina Hotel’deyim, vardiyalı çalıştığım için orada olduğum saatler degişken.

5 Beğeni

Hiç okuyamadım ya, küçücük kitap bir ara hüpletiriz diyordum :grinning_face_with_smiling_eyes: . Bugün yatana kadar yükleneyim bari biraz.

4 Beğeni

Sf. 32’de de Lyn, Esha’ya dönüşmüş tüm sayfa boyunca :grinning_face_with_smiling_eyes:

Edit: 33-34 te de devam etmiş bu durum, kafalar yanmış :grinning_face_with_smiling_eyes:

8 Beğeni

Zaten kafam aşırı dolu bazen normal muhabbetleri anlayamaz oluyorum. O sayfalarda beynim daha da yandı :dd

4 Beğeni

Sanırım öyle. Bu yazarın hatası değil çevirinin hatasıdır zannımca. Ve ben okumaya anlamaya çalışıyorum.

3 Beğeni

Kitabı okumaya başladım. Hikaye güzel ancak çeviriden kaynaklı sorunlar var. Cümleleri anlamlandırmakta zorlanıyorum. Can sıkıcı bir durum.

5 Beğeni

Benim kanaatim sorun hem çeviriden kaynaklanıyor hem de dikkatli okumak gerekiyor. Atlanılan göze batmayan bir kelime bir cümle sonraki bütün okumaları etkileyebiliyor. Bu yüzden bir kere okudum Şimdi ikinci okumamı yapıyorum. Allah’tan kitap kısa sadece 130 sayfa. Kolay gelsin size.

4 Beğeni

Kötü çeviri konusunda kuşkuya düştüm bir cümle okumak istiyorum sayfa 28 kraliçe kendisine başvurulan şikayeti cevaplandırıyor. " Acı çektiklerine şüphe yok, diye kabul etmişti kraliçe. Ancak doğaüstü bir tehdit icat etmeden de savaş ve kötü yelekler yeterince var. "

Sizce kötü yelekler tamlamasıyla ne kastedilmiş olabilir.

4 Beğeni

Daldan dala gidiyormuş gibi olacak ama kafama takılan bir başka noktayı daha söyleyeyim. Büyücü yani Nyr, Nyrgoth neden boynuzlu bu kendisine görkemli bir hava versin diye icat ettiği bir aksesuar mı yoksa farklı bir gezegenin kendisinde bıraktığı etki mi? Bu konuda ne diyorsunuz

4 Beğeni

Modifikasyon olarak yapılan bir şey olarak düşündüm. Çünkü uydu ve yerleşke ile bağlantıda. Ayrıca duygularını kontrol etmek için bilişsel sistem kullanıyor. Bu sistemlerin elektronik kısmı boynuz şeklinde implante edilmiş olabilir. En azından benim fikrim bu yönde.

8 Beğeni

Bir şekil yarıladık ama gitmiyor gerçekten. Bugün bitiririm diye düşünüyorum kitabı.

Şuraya geldim bıraktım ben de. Ne oluyor, ne anlatılıyor anlaşılmıyor. Zaten 10 sefer kızların özneleri de birbirine karıştı, bu bölümle beraber iyice sinirlerim tepeme çıktı :grinning_face_with_smiling_eyes: Üşenmezsem bitirdikten sonra orjinalini bulup bakacağım bu kısma.

7 Beğeni

Benim işler çok yoğun bu arada hafta sonu da şehir dışındaydım iş için. Hiç bakamadım. Ama önümüzdeki 3 gün evdeyim. Kafa rahat bakalım şu tartışmalı konulara :smiley:

5 Beğeni

2 sütün halinde hem Nyr’in hem de Lynesse’nin düşüncelerini karşılıklı olarak veriyor biri Yaklaşık 1500 yıl önce atalarınız diye başlıyor biri yaklaşık 400 fırtına mevsimi önce Kadimler diyor iki farklı bakış açısı bir arada.

7 Beğeni