Kara Çınar Dizisi (Çınar Yayınları)

https://www.instagram.com/p/CCoh9h_pJmW/?igshid=1rs6o5mf6m4eq

14 Beğeni

Harika haber.Ne gelirse alırız kara çınardan. =)

1 Beğeni

:smiling_face_with_three_hearts:

14 Beğeni

Kara Çınar az ve öz diyebileceğimiz bir şekilde ilerliyor. Bence çok da iyi yapıyorlar. Sonraki kitapları merakla bekliyorum.

4 Beğeni

6 kitapta 3. telifsiz kitap, 2 öykü derlemesi. İthaki telifsiz basınca birçok kişi isyan ediyor ama burada hiç söyleyen göremedim.

Sarı Odanın Esrarı’nın Zeplin Kitap ve Güney Kitap baskısı halihazırda piyasada bulunabiliyor. Keşke Üç Başlı Kerberos veya Kısa Bir Cehennem Ziyareti gibi ilk kez dilimize kazandırılan bir kitap olsaydı. Konusu ilgimi çekmişti, çevirmeni kim acaba? Güney Kitap baskısının çevirmeni Selim Yeniçeriydi. Duruma göre Güney Kitap baskısını edineceğim.

3 Beğeni

Çınar telif vererek eser alabilecek kadar büyük bir yayınevi değil. Daha doğrusu her zaman yapamazlar. Sende 2-3 kitap çıkarabiliyor. Ithaki gibi dev bir yayıneviyle karşılaştırmak yanlış olur. Ithakinin kendi yayinevinin altında Muptela, Yabancı ve Ganj gibi 3 yayınevi daha var. Çınar Ganj kadar bile büyük değil :sweat_smile: Sonuçta o da Kırmızı kedinin alt yayınevi. Bu ferrariyle şahinden aynı performansı beklemek olur. Bu sebeple ben yazmıyorum telifsiz basıyorlar diye. Yoksa gönül ister ki hep Türkçe’ye çevrilmemiş eserler görelim seride.

@Leingrad Birsel Uzma çevirmen.

Fransızcadan çevrilmesi beni biraz geriyor açıkçası. Çünkü bu dilden sağlam çeviri ile pek karşılaşmıyoruz. Grange kitaplarında bile hatalar bazen anlamsız cümleler çıkıyor. Umarım güzel bir çeviridir. Bu ay alırım muhtemelen ama okumaya başlamam zaman alacak.

9 Beğeni

Serinin yeni kitabı çok yakında çıkıyormuş :slight_smile: :slight_smile:

3 Beğeni

Şöyle hiç duymadığımız bilmediğimiz bir şey gelsin. Bu seri bana hep farklı şeyler kattığı için ayrı bir yeri var. Kısa Bir Cehennem Ziyareti mesela başka hiçbir yerde karşılaşıp okuma ihtimalim yoktu :blush:

2 Beğeni

Kesinlikle. Kısa Bir Cehennem Ziyareti okuduğum en sıra dışı kitaplardan birisiydi, umarım aynı kalitede bir kitap gelir :slight_smile: :slight_smile:

2 Beğeni

Yeni kitap, “Klâsik Polisiye Öyküleri” olabilir mi acaba? Bu yayınevini ve “kara-geceyi yaşa” serisini ben de severek takip ediyorum.

Yeni eser

18 Beğeni

Kapak yine çok güzel. İlk kitabı büyük bir merakla okumuştum. İkincisi içinse sabırsızlanıyorum açıkçası.

5 Beğeni

Siyahlı Kadın diye korku/gerilim filmi vardı ismi onu çağrıştırdı :smiley:

2 Beğeni

Çınar bir de fantastik öykü derlemesi yayınlasa bu seride.

6 Beğeni

@Alladierre Siyahlı Kadının Parfümü ana listeye eklenmemiş, rica etsem ekleyebilir misin?

2 Beğeni

“Siyahlı” diye başlayan her cümle bana şu cümleyi anımsatıyor. :slight_smile:

“Siyahlı Adam çölde kaçıyordu. Silahşor da peşindeydi.”

11 Beğeni

Aah Dark Tower ah… Ne güzel seriydin sen

2 Beğeni

Arkadaşlar, aramızda ‘Siyahlı Kadının Parfümü’ kitabını almış olan var mı, siparişim bugün elime geçti ve gördüm ki başlığın minesini yazının üstüne oturtamamışlar ve bu durum yazının ikizleşmesine neden olmuş, ayrıca kitabın içinde katlı sayfalar da mevcut, size de baskı bu şekilde mı geldi, merak ediyorum…

Baskı hatalı gelmiş size. Gönderip değiştirin. Bende var ve gayet normal bu yazılar.

1 Beğeni