Karamazov Kardeşler'i Okuma Etkinliği

Herkese yeniden Merhaba, gönül isterdi ki biraz daha uzak kalayım, herkes kafasını dinlesin, sessiz sakin hırs yaptırmadan zaman geçsin. Ama malesef mümkün olmadığını gördüm. Şubat ayındaki etkinliklere katılım göstermek ve aynı zamanda farklı bir etkinlikle kapınızı çalmak için geri geldim. Onur konuğum Sineklerin Efendisi, namı değer Odin olan @alper abiyle Rus topraklarını da fethedelim dedik. Evet bir Rusya kalmıştı. :buyucu:

Şubat ayında olacağı için, başlangıç; 30 Ocak bitiş; 28 Şubat olacak. @SJack ekleyebilirsen çok sevinirim.

13 Beğeni

Çok teşekkür ederim. :heart_eyes_cat: Bekliyorum tabi ki. Başlamış olmanız hiç sorun değil. Maksat beraber okumak.

1 Beğeni

İnsanlara biraz müsade ver şampiyon :pp

3 Beğeni

Çarpıtıyorsunuz sayın Loki :Pp Bitiş 28 Şubat dedik. Tamam 31 Şubat olsun :Dd

6 Beğeni

Dönmene sevindim, hoş geldin :slight_smile:

3 Beğeni

Hoşbulduk Melih :cat:. Dayanamadım, ortalığı karıştırmaya geldim. @Howl yeterince karıştıramıyormuş kalpsizlikten.

4 Beğeni

Hoş geldiniz. :slightly_smiling_face:
Ben de katılacağım. :slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Ne zamandır okumayı erteliyordum, senin okumaya başladığını görünce bu okumaya ben de eşlik edeyim dedim ayrıca forumda etkinlik olursa başka benim gibi erteleyenler varsa etkinlik nedeniyle okumaya başlayabilirler diye düşündüm.

6 Beğeni

2 yıl önce doğum günü hediyesi olarak gelmişti. Sanırım hepimiz baya ertelemişiz. Klasikleri de okumayı özlemiştim. Çok iyi oldu. Bir kaç gündür okuma iştahım yoktu. Yerine geldi. :))

@Melisa hoşbulduk :slight_smile:

5 Beğeni

Ben de uzun zamandır okumayı ertelediyordum, sizinle birlikte okumak iyi bir sebep olacak başlamak için. Yalnız aklımda hangi baskıyı okuyacağıma dair birkaç soru işareti var. Can, İş Bankası ve Yordam Kitap’ın baskıları var. Yanlış bir bilgim yoksa sadece Yordam’ın baskısı iki cilt şeklinde. Bir kiloluk kitabı elimde taşıyacağıma iki cilt okurum diye düşününce biraz daha cazip geldi bana. Diğer okurların da fikrini alıp tedarik etmeyi düşünüyorum. En kısa sürede aranıza katılacağım ben de.

1 Beğeni

Benim elimde de işbankası ve Ötüken baskıları var, muhtemelen forumdan arkadaşlar iş bankası tercih edecekler düşüncesiyle iş bankası baskısını okuyacağım.

Geçen ay bir tanıdığım vermişti İş Bankası baskısını. Elimdeki Monte Cristo Kontu bitince başlarım sıcağı sıcağına.

1 Beğeni

Çoğunluk öyle yapacaksa uyarım, farklı çevirmenler olunca yorum farklılıkları da oluyor ne de olsa. Benim bir sorum daha var aslında. Kitap bitince üzerine konuşulacak değerlendirme yapılacak mı burada?

Evet, okumalar bitince etkinlik başlığında kitap üzerine konuşuyoruz.

Çeviri konusunda tercih edilecek baskı konusunda yönlendirme yapmış gibi olmayayım, sizin yazdığınız diğer baskılarda beğenilen çeviriler. Can veya yordam da tercih edilebilir.

1 Beğeni

Kitabı okumasaydım ben de etkinliğe katılırdım. Tekrar okumayı şimdilik gözüm kesmedi.

Her ay bir klasik seçilip etkinlik düzenlense güzel olur, ben de katılmaya çalışırım.

4 Beğeni

Hazır kitap okumaya geri dönmüşken bu etkinliği kaçırmak olmazdı. Yoksa kitap bu gidişle kitaplığımda çürüyecek :sweat_smile: .

Forumdan ayrılmaktan vazgeçmemle buna denk gelmem manidar.

4 Beğeni

Tanpınar’ın Huzur kitabını bitirmeye yaklaşmışken bu başlığı gördüm.
Önce heveslendim, sonra sipariş vermem, gelmesi uzun sürer dedim. Derken kitaplığımın içerisinde varlığını unutacağım kadar uzak bir yerde, Unutulmuşların Diyarı’nda buldum Karamazov Kardeşler’i. Yanında Gecenin Sonuna Yolculuk ve Don Quijote ile…
Şu an arkeolojik bir titizlikle raftan kazımaya çalışıyorum kendisini. Muvaffak olursam ben de buradayım +1 :smile:

Bu arada çok teşekkürler @_Ged
Gördüğün üzere, yazınsal aydınlanmam bir yana muhtemelen yılın arkeolojik keşifleri arasında yer alacak bir çalışma yapmama vesile oldun.

1 Beğeni

Benim için de çok iyi oldu.

:grin::grin: Anlaşılan çoğumuz için de öyle olacak. Umarım hep beraber hakkından geliriz. Ben iş Bankası baskısından okuyacağım.

@Tobizume kitaplığımda okumam gereken bazı klasikler var. Her başladığım da etkinlik açabilirim. Biraz da klasik okuruz bu yıl :))

Herkese hoşgeldin ve kolay gelsin diyorum. Yolumuz uzun, Rusya soğuk.

4 Beğeni

Kitapları seçip etkinlikleri ayarlamak konusunda sana güveniyorum. Ankete filan hiç bulaşmak lazım. Bir kişiye uymak daha iyi olur. Zaten okuma hızını dikkate alırsak ayda birden fazla etkinlik bile düzenleyebilirsin, birine katılamayan diğerine katılır.

1 Beğeni

Olur bana uyar. Teşekkür ederim. :slightly_smiling_face: Aynen ankete hiç gerek olmadığını ben de farkettim. Okumak isteyen zaten gelip etkinliğini buluyor. Öyle yapmalım o zaman. :buyucu:

2 Beğeni