Geçenlerde HPL’nin Deliliğin Dağlarında kitabını okumuştum. Kitap başından sonuna kadar bu tarz betimleme ile doluydu ama benim hoşuma gitmişti. İnsanı geren ve merak uyandıran bir tarzı var. Yine de anlattığı şeyleri zihinde canlandırmak zor oluyor.
Aslında bu bir yandan iyi de oluyor. Mesela böcek benzeri bir yaratık betimlese böcek korkusu olmayan kişilerde korku uyandırmaz. Ama tam betimlemeyince herkes en korktuğu şeyi düşünüp ona benzetiyor. Bu da sadece bir grup insanın değil okuyan herkesin kormasını sağlıyor. Bu sebeple internette Lovecraft yaratıklarının çizimlerine bakarsanız çok farklı çizimler görebilirsiniz. Mesela okuduğunuz Delilik Dağlarında kitabındaki Elder Things’in(şu an türkçesini hatırlayamadım) iki resmini bırakıyorum. Spoiler sayılmaz bence ama yine de blurluyorum.
Ben de o yaratığı, saydam derili, içinin nöron tepkimesini anımsatan parıldamalarla aydınlandığı, denizanasınınkini anımsatan uzuvlarla tutunurken jölemsi bir yapıdaymış gibi hareket eden bir kütle olarak hayal etmiştim.
[quote=“Akahige, post:735, topic:2874”]
Ama tam betimlemeyince herkes en korktuğu şeyi düşünüp ona benzetiyor.
[/quote]
Bu cümleye katılmamak elde değil. Kitapta yaşlıları öyle bir tarif ediyor ki ister istemez kendi zihninizde korkacağınız bir yaratık haline getiyorsunuz. Aynı şeyi sadece yaratık için değil mekanlar için de yapıyor. Dehşet duygusunu ve Antarktika’nın o soğuk ve kasvetli havasını iliklerimde hissetmiştim.
666
Joe Hill aslında dizinin uyarlandığı çizgiromanın yazarı. Diziyle çizgiroman arasında ise muazzam fark var. Çizgiromanı sert ve kanlı. Dizi ise bence sıradan bir çocuk dizisinden hallice.
Bu serideki kitapların kendilerine has kitap ayraçları var mı?
Maalesef BKK gibi ayraçlar bu seride yok
Teşekkürler. Daha yeni seriden birkaç kitap aldım. Dolandırılmış gibi hissettim ayraç göremeyince. İçime su serptiniz
Öte yandan seride BKK gibi ayraçlar görmek hoş olurdu.
BKK’den bile daha güzel ayraçlar görürdük
Bu seride Peter Straub’dan Hayalet Hikayesi’ni görür müyüz acaba? Zaten kendilerindeydi ama baskısı yok. Büyük kayıp
36 kitap %50 indirimli.
https://www.ilknokta.com/kolektif/karanlik-kitaplik-36-kitap-takim.htm
Kitabı daha önce okudum. İtfaiyeci’den daha güzel bir kitap. Korku değil de daha çok karanlık-fantastik-duygusal bir kitap.
Diziden çıkan 4 Joe Hill kitabını okudum. Tuhaf Hava’yı okuduktan sonra Joe Hill uzun öyküler- kısa romanlar yazmalı diye düşünmüştüm. Boynuzlar’ı okuduktan sonra bu düşüncem daha da belirginleşti.
Kurgu bugün ve geçmiş arasında gidip geliyor. Hikaye çok ilerlemeden ne olduğuna dair bir fikrimiz ve nasıl ilerleyip, biteceğini dair bir fikrimiz oluyor, gerisi hikayenin detayları.
Kitap pek beklentimi karşılamadı, belki insanın karanlık tarafının, kötülüğünün kendinden bile sakladığı, kendinden bile gizlediği karanlık bir tarafı olduğunu ve fırsatı olsa her insanın karanlık tarafının ortaya çıkacağı dışında belirgin bir çıkarım yapamadım.
Yayınlanan dört kitap içerisinde Boynuzlar’ı en son sıraya alıyorum. 2013’te film de yapılmış, yorumlara baktım film de pek beğenilmemiş.