Sapık’ın kapağı kitabın sonundan spoiler. İnsan böyle bir şeyi neden yapar cidden aklım almıyor.
Serinin türünü korku olarak adlandırmak haksızlık olur, bu konuda size katılıyorum. Örnek olarak Aleister Crowley’nin Yasa Kitabı ve Yalanlar Kitabı , sözde büyü tefsirlerini içeriyor, (büyüleri saymazsak) kurgu sınıfına bile girmiyor. Tür olarak, gizem/şüphe/gerilim türlerine daha yakın eserler var. Hatta Tut ki Bir Rüya gördün kitabındaki bazı hikayelerin gerilim yerine dram olarak adlandırılması daha doğru olur.
Bu sebeple tür olarak “Karanlık” tanımı seriye tam olarak uygun.
Genel bir soru olarak, Harlan Ellison’un hikayeleri sizce Karanlık Kitaplıkta mı? Yoksa BK serisinde mi yayınlanmalı (eğer telifi İthaki’de ise) ?
Kesinlikle, Mathilda bence de korku ile hiç alakası olmayan bir kitaptı, daha çok depresif ve melankolinin yoğunlukta olduğu bir kitaptı.
Arkadaşlar, Lovecraft dışında korkuyu ya da tekinsizliği hissettirme açısından Karanlık Seri’de ‘işte budur’ dediğiniz kitap/kitaplar hangisi oldu?
Bence korku değil ama tekinsizlik olarak.
Tuhaf Hava
Sarı Duvar Kağıdı
Cehennemlik Yürek
Hareket İblisi
Yürek Burgusu
Mathilda
Üç Sahtekar
Dr. Jekyll ile Bay Hyde
Sapık
Tut ki Bir Rüya Gördün
Diziden henüz okumadığım 3-5 kitap var.
Seride henüz okumadığım kitaplar olmakla birlikte Lovecraft havası aldığım tek eser Üç Sahtekar oldu. Serinin birçok eseri hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Yüce Tanrı Pan yine tekinsizlik havası verdi. Ama o eserde de araştırdığımda ciddi bir sansür olduğunu görmüştüm ayrıntıları çok hatırlamıyorum ama bayağı kesilmiş bir çeviriydi.
Şaka maka şu seriden kitap okuyup da hah bu kitap harikaydı bir türlü diyemedim. Çeviriler mi hatalı/eksik yoksa eserler mi overrated bilemiyorum
Bu kitapların hangileri gotik korku, hangileri gerilim korku, hangileri gizem korku?
teorik olarak Joe Hill ve Stephen Graham Jones, Dünyalar Savaşı Z hariç çoğu gotik korkuya giriyor.
Arkadaşlar bu seriden kesinlikle önerebileceğiniz kitaplar hangileridir?
Üç Sahtekar ve Wells’in Körler Ülkesi ve Diğer Öyküler kitabını öneririm ben.
Cehennem evi, kesinlikle bambaşka bir seviyede.
Bunların ciltli çıkma şansı yok sanırım.
Cehennemlik Yürek çok güzeldi.
Serideki kitapların yarısından azını okudum, benim okuduklarım arasında olmazsa olmaz kesinlikle okunmalı diyebileceğim bir kitap yok.
Cehennemlik Yürek ve Dracula’nın okunması popüler kültür açısından önemli bence.
-Dracula
-Deliliğin Dağlarında
-Cehennemlik Yürek
-Cehennem Evi
Dracula’yı hem gerilerek hem de büyük bir zevkle okumuştum. Bu seriden kesinlikle okunması gereken kitaplardan birisi. Lovecraft evrenine de ‘‘Deliliğin Dağlarında’’ ile giriş yaptım ve adeta bayıldım. En sevdiğim hikayelerden birisi. Cehennemlik Yürek’de aynı şekilde bu seriye çok yakışıyor bence. Açıkcası okuduğum en ilginç kitaplardan birisiydi. Cehennem Evi de yine benim favorilerim arasında. Şimdiye kadar gördüğüm en güzel,gerilimli ve tatmin edici lanetli/perili ev kurgusuydu.
Kesinlikle Cehennemlik Yürek okunmalı derim. Bunun dışında kesinlikle diyemesem de, Yürek Burgusu da iyi bir kitap.
Cehennem Evi’ne de herkes bayılmış ama benim en sevmediklerimden biriydi. Vahşet beklentimi çok yükselttiğimden herhalde, istediğimi alamadım pek.
Burayi Yayinevi takip ediyor mudur bilmem fakat bu seri icin birkac onerim olacak, icimde kalmasin en azindan:
-
The Fisherman - John Langan
-
The Haunting of Hill House - Shirley Jackson
-
House of Leaves - Mark Z. Danielewski
-
The Terror - Dan Simmons
-
The Elementals - Michael McDowell
Hem cok merak ettigim hem de bu seriye cok yakisacagini dusundugum hem de tum dunyada da hali hazirda cok sevilen populer eserler bunlar. Tabii birkac Stephen King kitabi da gormek isteriz ama malum Altin Kitaplar tekeli…
The Fisherman’ı ben de çok merak ediyorum ve umarım İthaki basar diyorum. Pek umudum olmasada.
Terör muhteşem bir kitap ama Dan Simmons’un hakları Pegasus’ta.
Keza Yapraklar Evi ve The Haunting of Hill House da başka yayınevlerinden çıkmış durumda. İthaki’den çıkmaz bence. Çıkmasına da gerek yok zaten. İthaki hiç çevrilmeyen yazarlara ve kitaplara el atsa yeter.
The Fisherman konusunda çok umutlu değilim. İthaki bu konuda daha çok popüler olan ve yurtdışında satış rakamları yüksek olan kitapları tercih ediyor. Büyük ihtimalle Joe Hill’in Full Throtle kitabını basarlar diye tahmin ediyorum. Bir ihtimal Clive Barker’dan da bir kitap görebiliriz.
@annihilator House Of Leaves’in ülkemizde yayınlandığını bilmiyordum.
Hocam çok güzel öneriler. Bir örnek de Hayalet Hikayesi. Çok çok popüler bir kitap ve inanır mısınız telifi İthaki’de. Basmıyorlar inatla. Sorduğumda da planlarımızda yok dediler. Şaka gibi. Bu seriye çok yakışırdı.