Hayalet Hikayesi sahaflarda 5-10 TL’ye satılıyor. İthaki kitabı bu seriye eklemeye karar verirse yapacağı tek şey kapağını değiştirip 70 TL fiyat etiketi koymak olur. Karton kağıda 65 TL vermek istemeyen var ise sahaflardan alıp okuyabilir.
Tamam oncelik basilmamislarda olsun ama yine de alternatif ceviriler goz cikartmaz sonucta. Ayrica Yapraklar Evi’nin de baskisi yok. Bir de Pegasus da yazarin tum eserlerinde hak sahibiyse neden bir tane kitabini basmis ki? Bence telifi serbesttir.
Umarım serbesttir. Çünkü Simmons müthiş bir yazar. Yıllardır bekliyorum kitaplarını. Carrion Comfort, Song Of Kali vb. korku romanlarını kim bilir kaç sene sonra basar Pegasus!
Hayalet Hikayesi’ni yukarıda da önermiştim. Yine önereyim. En iyi modern korku romanlarında biri. Sahaflarda hele de ucuza bulunuyorsa alınmalı bence. Arkadaşın da dediği gibi İthaki tekrar bassa en az 70-80 TL fiyat koyar.
Yapraklar Evi’nin yeniden basımı olacak diye görmüştüm.Monokl Yayınlarındaydı telifi.
İnşallah yakın zamanda basılır🙏🏻
Bu iyi bir haber
İthaki kapsül serisine odaklandı sanırım, bu ay için karanlık kitaplıktan çıkacak kitaplar hakkında bilgi yok.
Shirley Jackson için alternatife gerek yok bence. Siren Yayınları harika bir iş başardılar bana kalırsa. Zaten telif de onlarda olduğu için basamaz başka yayınevi.
Ben bu seri için Algernon Blackwood bekliyordum ama bu sene gelmeyeceği çok açık. Seneye telifi düşüyormuş. Belki Çınar da bu yazara el atabilir. Muhtemelen daha önce bastıkları için İthaki de bu seriye seneye dahil eder. Yine de tüm kitaplarını bassınlar isterdim ama sanmam.
Clive Barker da sanki Alfa basacaktı bir kısmını. Eğer yazar telifi olarak aldıysa serideki Barker kitabının bir daha basılması söz konusu olmaz ve malum kitap gibi olabilir. Şimdiden diyeyim de almak isteyen alsın.
Monokl da gayet güzel işler başaran bir yayınevi. Popüler yayınevlerinden daha özenli en azından. Bence gönül rahatlığıyla alıp okunabilir.
Oooo müthiş haber. Pek umudum yoktu, çok güzel oldu. Teşekkürler haber için.
Bu da iyi bir haber oldu Geriye Alfa’dan Kan Kitapları kaldı…
Daphne Du Maurier’in kitapları bu seride çıksa bence cuk oturur. Rebecca’yı neyse ki yıllar sonra modern serisinde bastılar da. Daha gotik ve gerilimli kitapları da var yazarın. Yani Mary Shelley’nin Mathilda’sından çok daha mantıklı bu seride olmaları en azından.
Bir de yıllar önce Vathek ve Sınırdaki Ev kitapları yine İthaki’de çıkmıştı. Bu iki kitabı yeni baskıyla ve kapak değiştirerek bu seriye dahil etseler iyi olur. (Zamyatin’in Biz kitabını da BKK’ya böyle eklemişlerdi.)
Harika haber, teşekkürler
Algernoon Blackwood’un Hayalet Öyküleri ve Ambroce Bierce’ın Keşiş ve Celladın Kızı kitaplarını da yayınlamışlardı. Hayalet Öykülerinin güncel baskısı olmadığı için bu kitap da dahil edilebilir.
Önemli gotik hikayelerden olan Gezgin Melmoth’u da şu ana kadar yayınlamamaları oldukça ilginç.
Harika bir haber! Karanlık kitaplığa geleceğini tahmin ettiğim için okumamıştım. Şu an çok heyecanlıyım.
Karanlık kitap serisinde kesin okunması gerekiyor dediğiniz kitaplar hangisi ?
Bu türde çok sayıda mesaj gelince yazmak istedim bu mesajı. Bu konuda kesin okunması gereken diye bir ibare olmaz bana kalırsa. Siz tür içinde hangi konuları seviyorsanız o konulardaki kitapları okuyabilirsiniz. Örneğin bazı kişiler korkunun yanında macera ve denizcilik seviyordur ona Nantucketli Gordon Pym kitabı önerilir. Bazı kişiler korkunun yanında şeytan, kötü ruh çıkarma konuları seviyordur ona Kara Örümcek ve Cehennem Evi kitabı önerilir. Bazı kişiler doğrudan kült eserler sever ve onlara Dracula, Mathilda, Carmilla gibi kitaplar önerilir. Bazı kişiler distopya seviyorsa onlara da İtfaiyeci, Dünya Savaşı Z kitabı önerilir. Bazı kişiler de korkunç yaratıkların olduğu evrenler sever ve onlara da Lovecraft kitapları önerilir. Yani ne seviyorsan onu öneririz.
Size tavsiyem; bu başlıkta veya Hangi Kitabı Okuyorsunuz başlığında okumak istediğiniz kitabın ismini yazarak arama yapmanızı ve üyelerin eklemiş olduğu inceleme yazılarını okumanız olacaktır. Böylece size uygun eserleri belirleyebilirsiniz.
Ben bunları beğenerek okumuştum ama @fatihcetin arkadaşımızın dediği gibi kişiden kişiye değişebilir bunlar. Onun tavsiyelerine uymak yararlı olacaktır.
Clark Ashton Smith bu seriden mi çıkacak?
Çıkacak mı? Daha önce bir eserini yayınlamışlardı ama şüpheliyim.