Kaybedilmiş Savaş

I go you go we go…

2 Beğeni

Hikayenin ne kadar düşünülmüş olduğu oldukça belli onun için eleştiri yaparken dikkat edeceğim lütfen bana kızma ben bu alana hakim değilim sadece fikirlerimi sunuyorum.
Öncelikle anlattığın dünyayı sen kendi aklında kurduğun için her şeyi okuycudan daha iyi biliyorsun. Galiba sen okuyucuda bu Dünya’da ne olup bittigine hakim olsun diye düşünmüş olmalısın ki (bu sadece tahminim.Yanlış olabilir) metnin başlarında okuyucuyu sıkabilecek kadar fazla açıklama yapıp detay vermişsin ve gözüme kacan baska bir rahatsiz edici nokta ise şu ss teki yazida belli oluyor

Karakterler daha iyi işlenirse davranışları gerçekten iyi bir etki bırakabilir çünkü Enola(tersten okuyunca Alone oluyormuş)'nın ölümü dahi üzerimde yeterince etki bırakmadı.

Lütfen beni yanlış anlama iş olsun diye hata aramıyorum. Ne dediysem yardım için. Bu arada emeğin gerçekten takdire değer

1 Beğeni

Hayır yahu neden kızayım hata avcılığı da iyi niyette kendini belli eder zaten. Öncelikle dünyayı iyicd açıklamazsam okur havada kalır korkusuyla ınığına cıncıpına girdiğim doğru. Günlük hayatta da bu şekildeyim maalesef. Anlattıktan sonra anlattığım kişi bu neden böyleydi demesin diye en ince noktaya kadar anlatırım. Bunun okuru boğacağını yazarken düşünemedim doğrusu ama şimdi denmesi iyi oldu. Gerçi hala yaomazsam okur havada kalır neredeyim ben be der korkusu var ya aklımda :smiley: Bir diğer söylemem gereken şey. Bu hikayeyi 1000kitap sitesinin hikaye etkinliği için yazdım. Oradaki hikayeler 2 3 paragraf ya var ya yok. Biraz biriken hatrımı kullanarak baya uzun bir şey yazmama izin verdiler ama hikayebin sahip olduğu potansiyeli daha fazla işleyip karakterleri daha detaylı atlatırsam kabul edilmeyecek boyutlarda olur diye bu ebatlarda tuttum. Doğrusu Enola’nın ölümü bende de etki yaratmadı hahahaha :smiley: Hikayeyi burada da paylaştım çünkü burada konuya daha hakim türlere daha yakın bir güruh olduğunu düşünüyorum. Senin yaptığın gibi eleştiriler bekliyordum iyi oldu. İlk defa 5 sayfalık bir şey yazdım işin piri olmadıpımın farkında olarak eksiklerini bilenlerden duynayı bekliyorum zaten :smiley: teşekkürler yorumun için :slight_smile:

1 Beğeni