Teknik olarak mümkün olsa da İdris ve delice vişneler varken ( kök sisteminden dolayı) onu yapmak çok mantıklı değil. Ya o şekilde bir vişne türüne denk geldiniz ya da genetiği ile oynanmış bir şey. Son zamanlarda limon gibi duran mandalin çıkardılar mesela.
Nisan ayından beri çilek vermeye devam ediyor.
Neler buldum böyle.

Biraz hünnap çalmış olabilirim.
İşin garibi bu yıl yaklaşık 300 ağaç cevizimi çalmışlar

Bizimde son zamanlarda profosyenel hayattan doğal hayata geçme gibi fikirler yeşermeye başladı aklımızda. Olması için daha zaman gerekiyor maddi olarak coğrafi koşullardan dolayı. Bizde acaba balkonda bir şeyler yetiştirebilir miyiz diye tohum aldık bu hafta. Yeşillikler, brokoli ve karnıbahar ektik. Tatlı patates tümden ektim birde onu da çoğaltmayı deneyeceğiz. Arkadaş kendi bahçesinden ufak domates getirmiş onu da bu hafta ekmeyi planlıyorum. Bakalım ufaktan yeşillenirse resim atarım.
Nasıl yani, sizden habersiz gelip toplamışlar mı?
Aynen öyle. Tahminen bir hafta önce ağaçların kolay toplanabilecek alt dallarında bulunan ne varsa almışlar.
Bu meyveyle bir kaç hafta önce tanıştım ben. Şu an bağımlısı oldum resmen.
Bizim apartmanın bahçesine bir ceviz ağacı dikmiştim evi almak için kredi çektiğimiz zaman. Şimdi kocaman oldu ve komşular kesmemi istiyorlar. Sanırım iş resmiyete dökülmeden keseceğim. Bu arada bu satırları neden yazdığımı sorarsanız hiç verim alamadım. Tek tük yediğimiz oldu ama öyle konu komşuya dağıtacak kadar toplayamadık.
Birçok sebebi olabilir. Yerli ırktır geç verir, sıcak bir yerde yaşıyorsunuzdur verim düşer vb.
Evet, yaşadığımız yer sıcak o yüzden olmalı
Google’a sordum, “leş kaktüsü” dedi.
Bir yıl önce Bornova belediyesinin dağıttığı yerli domates fidelerini dikip,çıkan domateslerden aldığım tohumları yeniden çimlendirdim. Bakalım ne olacak. Biraz sık çıktılar ama asıl yerlerine dikilecekleri zaman ayrılırlar.
Kiraz ve vişne. Elma armut vb diğerlerinin yanına gidemedim. Dere baya yüksekti.belime kadar suya girmem gerekti. Bir köprü yapmadım gitti oraya
Bu da oralarda dolanan ufaklık
- Turu ayni verim oraniyla basarirsan tohumlari iyi sakla
Emegine saglık tam goruntuleri de bekliyoruz domatlar ortaya cikinca.
Fidelerin hepsini isteyenlere dağıttım. Sadece birkaç tanesini alıp diktim. Bir tane bile domates çıksa yeter bana. Gördüğün fidelerin tamamı tek domatesten çıkma.