Doğru. Ekşi Kara dut. Anadolu’nun endemik türü. Urmu adıyla geçer. Gittikçe ekim alanı azalıyor. Tohumluk ayırdım. Bu yıl İzmir de çoğaltacağım.
Birkaç çiçek aynı bahçede kayısı şeftali nar Cennet hurması incir falan da var ama fazla kalabalık olmasın burası diye atmadım buraya.
Merhabalar. Bu ne çiçeğidir, nasıl yetiştirilir bilen var mıdır? Samsun’a taşınırken annem birkaç çiçek verdi sağ olsun ama haklarında pek bilgi sahibi değilim. O da bilmiyor Toprağı maalesef gittikçe azalıyor. Toprağı nemliyse su vermiyorum zaten. Kuru olduğunda suluyorum. Daha iyi nasıl yetiştirebilirim öğrenmek istedim, özellikle toprak konusunda. Teşekkürler.
Gördüğüm kadarıyla bu bir Spatifilyum Barış, Yelken, Kaşık çiçeği vb isimlerle anılıyor. Bende de var bundan. Bendekiler büyük bir saksının içinde bulunuyor. Suyu bittikçe ekliyorum. İnternetteki resimlere bakarak söylediğim çiçek olup olmadığını teyit edebilirsin. Şayet aynı çiçekten bahsediyorsak internette çokça bilgi mevcut.
Çok teşekkür ederim. İsmini bilmediğim için hakkında araştırma yapamamıştım. Dediğin çiçek isimlerini aratıp bakacağım. Saksıyı da değiştirmek istiyorum, evden getirdiğimde bu kadar büyümemişti. Burayı çok sevdi galiba, güneş gören yerler hoşuna gidiyor sanırım
Işık alan yerleri sever ama doğrudan güneşe maruz kalırsa yaprakları yanar. Bir yeri sevdiyse oynatmayın aynı odanın içinde bile gezmeyi sevmez, küser.
Teşekkür ederim. Pencerenin tam karşısındayken yapraklarının ucu yanmıştı gerçekten de, bu sefer pencerenin yan tarafına yerleştirdim ve burayı beğendi diye düşünüyorum Toprağı ve saksısı hakkında endişelendiğim için sormak istedim, çiçek ismini bilmediğinde sıkıntı oluyor bu işler.
Sitenin küçük bahçesine diktiğim Erik ağacı çiçekler içerisinde. Dikkatli bakarsanız solunda bir zeytin ağacı var. Sağında ise yeşermek için gün sayan Ceviz ağacı. Soğanları sormayın rol çalmayı seviyorlar…
Çok güzellermiş, güzellermiş de çalıştığınız nasıl bir işyeri; Parklar Bahçleler Müdürlüğü falan mı?
İşi gereği bulunduğu 40 dönümlük arazinin büyük bir kısmı boş olan bir kurumda avukat olmanın keyfini yaşıyorum şu aralar. Hatta bugün 30 dip kabak diktim. Daha yukarıda attığım fotolar ve diğerleri ise kurumdan değil tamamen kendi bahçe ve tarlalarımdan.