Rıhtım üyelerinin önereceği ikinci tür olarak da Fantastik kitapları seçelim istedim.
Bilimkurgu KR Forum üyeleri öneriyor başlığında olduğu gibi 2-3 gün listede olmasını istediğimiz Türkçe çevirisi olan kitap ve serileri yazalım, anket ile KR forum üyelerinin önerdiği 25 kitap listemizi yapalım.
Galiba çok fazla seçenek olmadığı için fantasrtik için liste yapmamız daha kolay olacak.
Ölüm var karakter olarak yetmez mi ya Bilmiyorum fantastiğe de giriyor mu girmiyor mu, beni aşıyor ama bence girer gibi Saramago zaten genel olarak kitapları hep büyülü gerçeklik üstüne ama bilemedim bunu.
Ben de anket listesi için aklıma gelenlerden kitaplar önereyim:
Witcher Serisi
Elric Serisi
Conan
Unutulmuş Diyarlar
Barut Büyücüsü
Kadim Kanunlar Serisi
Malazan
Zaman Çarkı
Yüzük Üçlemesi
Hary Potter
Kara Kule serisi
Buz ve Ateşin Şarkısı
Yerdeniz Serisi
Kral Katili Güncesi
Bence değil gibi ama yine de postmodern ve büyülü gerçekci kitaplar okuyan bir bilene soralım. @BiblofilYouTube Ne diyorsun Saramago Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş türü ne sence.
Hepsini toplayacağız, en fazla 70 adet olacak şekilde anket yapacağız, En çok oy alan 10 kitap için KR Forum üyelerinin önerdiği 10 fantastik kitap diyeceğiz.
Hatta belki @magicalbronze bu listeleri görünce, portal da kayıp rıhtım üyelerinin önerdiği 10 fantastik veya 10 bilimkurgu kitabı diye haberleştirir.
Ana çatışma, soyları insanlardan gelen iki güçlü ırk - Sartanlar ve Patrynler - arasındadır. Serideki olaylardan yüzyıllar önce Sartanlar, çatışmayı sonlandırmak için yeryüzünü dört farklı elementsel âleme ve bir de Patrynleri hapsettikleri beşinci bir dünyaya - Labirent - ayırmışlardır. Sartanlar dört alemin hakimiyetini ele almışlardır fakat kısa bir zaman sonra gizemli bir şekilde iletişimlerini kaybetmiş ve yok olmuşlardır. Yüzyıllar sonra ilk Patrynler, Nexus Lordu denen bir Patryn sayesinde Labirent’ten kaçtılar. Nexus Lordu, diğer dünyalara geçiş yolunu öğrendi ve halkını Labirent’ten kurtarıp diğer dünyaları fethetmenin hayalini kurmaya başladı. Kitaplar, özgür düşünceli Haplo’nun, bir Patryn ajanının diğer dünyalara kaos yaratmak ve onları Lordu’nun fethine hazırlamak için gönderilmesini takip eder. Weis ve Hickman, seri boyunca yedi ayrı fantezi dünyasını ve onlarla birlikte beş büyük ırkın - kitaba özgü Patrynler ve Sartanların ve yaygın fantastik ırklar olan insanlar, cüceler ve elflerin - gelişen kültürlerini oluşturmuşlardır.
Neyse ki birileri Diskdünya, Yerdeniz yazmış. Gençlik eserleri de dahil edilmeli mi bilemedim. Belgariad, Malloryan gençliğe yönelik seriler. Eğer bunlar dahil olursa Fablehaven, Ötedünya vb. seriler de dahil olur. Bu noktada da Harry Potter’ı hangi kefeye koyacağımızı tartışmak gerekir.