Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü

Başta kemik kitle olmak üzere her katılımcıya ve yönetiminde yardımcı olanlara ben teşekkür ederim. Kitap kulübü bireysel bir eylem değil, hep birlikte buraya kadar getirdik, emek verdik ve çok da keyifli oldu.

Kitap kulüplerini hem niteliksel okuma hem de verdiği keyif açısından çok değerli buluyorum. Okuma Eylemi Üzerine - Sindella tarafından #7 başlığında kısaca söylediğim gibi niceliği hedeflemenin veya niteliği görev olarak düşünmenin karşısına geçmek önemli. Biz de kulüp aracılığıyla böyle bir yapı oluşturuyoruz. Fayda ve zevki birleştirip, ‘kaliteli’ okumanın doğru yollarından birisi olduğunu düşünüyorum.

Beraber kitapları okuduk, görüşlerimizi paylaştık ve bunun da ötesine geçtik. Devamında kitap ve genel olarak edebiyat üzerine doğrudan yazarlarıyla da kulüple birlikte iletişime geçme şansına eriştik. Bunlar çok kıymetli ve özel oldu.

Bu şimdiye kadar yönettiğim üçüncü kitap kulübü ve en hoşuma gideni de açıkçası bu oldu. Başından sonuna kadar kulüpteki (#kitap-kulubu) etkinlik listesi gururla bakılacak cinsten. Bu listeyi de oylarımızla birlikte oluşturduk. Bu sebeple birbirimize kattığımız kitaplar için sonsuz teşekkürler. Yu Hua, Vüs’at O. Bener, Papini, Türkgeldi ve daha nicesi… Farklı türlerden, ülkelerden isimleri ağırladık.

Açıkçası herhangi bir maddi kazanç olmadan yöneten ve katılanlar birlikte böyle bir uğraş vermek pek gördüğümüz ve deneyimleyeceğimiz bir eylem değil. Yine de insanın hoşuna gidince büyük bir şevkle yapıyor. Biz de yaptık.

Kulübün ‘aktif’ devam etmemesi kararını da üzülerek aldım. Katılımcı sayıları çok azalsa bile aksatmadan sürdürdüm. En başından beri ilk ‘coşku’ kısmından sonra katılımın azalacağını biliyordum. Benim için sayının azalması problem olmadı. Ancak son birkaç etkinlikte sizin de gördüğünüz gibi bu sayı iyice düştü.

Aslında son gibi konuştum ancak tam olarak bitmiş de değil. Yukarıda dediğim gibi yine arada bir tartışma ve soru-cevap etkinliklerine devam edebiliriz. Sadece düzenli ve aktif bir şekilde devam etmeyecek.

14 Beğeni