Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü

Merhaba. Zamanı geldiğine göre Zaman Makinesi tartışmasını başlatalım mı? :smiley: Daha önce hiç bu başlıkta bir konuşmaya katılmadım, o yüzden nasıl işlediğini pek bilmiyorum. Şimdilik kısaca kitap hakkındaki düşüncelerimi aktaracağım…

Yazardan okuduğum ilk kitap olduğunu belirtmemde fayda var. Yıllardır göz ucuyla baktığım, aklımın kenarında olan ama bir türlü okumadığım bir kitaptı. Bu başlık vesilesiyle okumuş oldum :blush: İyi ki de okumuşum diyorum. Hem yazar hem de eser, popülerliğini sonuna kadar hak ediyor. Gerek anlatım gerekse zamanının ötesindeki kurgusu açısından şapka çıkarılacak nitelikte. Felsefi ve sorgulayıcı, distopik yanının çok iyi işlendiğini düşünüyorum. Şahsen ben okurken hiç sıkılmadım. Sonlara doğru aksiyon arttığında aklımda Scarlett Johansson’ın başrolünde olduğu Lucy filmi canlandı. Filmin sonlarına doğru Lucy’nin bir sandalyede oturup bütün tarihe tanıklık ettiği sahne benim için çok çarpıcıydı. Kitap da aynı etkiyi yarattı.

Kitaptan süprizbozan vermeden bahsetmeye gayret ettim şimdilik. Diğer okuyanlar da düşüncelerini paylaştığında başlığın işlevini daha iyi kavrayacağım sanırım. Şimdilik benden bu kadar :hanci:

6 Beğeni