Kanalın ismine bakmadan video başlığını okuyunca Emre sandım başta
2017 den sonra ilk defa çıkardım bisikletimi. Haftaiçi temizlik yapmıştım. Şimdi de ufak bir tur kısmet oldu. Fizik selem var aslında ama kıç problemi oldu araya 3 sene girince afedersiniz
Özet : yaşlanmışız valla.
Not: selemi değiştirmeyi düşünüyorum. Almak isteyen olursa çantasıyla birlikte satarım hiç kullanılmadı gibi bişey
Ben de geçen 20 dk sürdüm de 2 gün popom ağrıdı. Onun için özel destekli tayt giymek gerekiyor sanırım. Ya da bir yerden sonra nasır da işi çözüyor olabilir
Tayt mayt her şeyim var da şimdilik maraş buna hazır değil bence
Kendisi Ordu’ya triatlona geldi 3 tane video çıkarıp gitti :d Benim aklımda vardı Gopro alınca bu rotayı videoya çekmek ama fırsatı kaçırdık :dd
Zamanla alışıyorsunuz. Bende öyle oldu. 1-2 hafta verin kendinize hehe. Tabii ki jel ve tayt gibi şeyler de kullanılabilir yardımcı olması için.
Tavsiyem kendinize biraz süre tanıyın ve bu arada rutin turlarınıza devam edin sele probleminiz kalmaz. Şuan yeni sele alsanız bile malum bölge alışkın olmadığı için yeni sele ile bile ağrı çekeceksiniz.
Bilenlerden bilgi alayım. Şimdi ben bisiklet turuma çıktığımda illa telefondan strava uygulamasından mı başlatmam lazım aktiviteyi? Yani şu anda mi band 4 üm var. Onunla olmaz da aklımda daha üst segment bir saate geçmek var bu spor işleri için. Amazfit olabilir. Ne bileyim hem amaz fitte hem burada mı başlatıcaz mesela?
Kafamda deli sorular gece gece.
Mi band olmaz sen de yazmışsın, uygulama yüklenmiyor. Amazfit bilemedim ama Apple ve Samsung Watch için bu mümkün. Kendi uygulama marketlerinde Strava uygulaması var. Saatin uygulamasını saate yükledikten sonra saatin üzerinden aktivite başlatma durdurma yapabilirsin.
Hatta örneğin Samsung Watch (yürüyüş dışı aktivitem olmadığı için sadece onu örnek veriyorum) yürüyüşe başladığında 2-3 dakika sonra otomatik algılayıp aktivite başlangıcı yapıyor ve telefonda bulunan Samsung Health uygulaması ile bu verileri eşleştiriyor.
Üst segment düşüncen varsa aksesuar seçimlerinde aynı evrenden olursa daha iyi olur, birbirleriyle daha uyumlu çalışıyorlar.
Merhabalar, hemen bilgi vereyim. Ben Amazfit Bip S kullanıyorum, kendsi Strava ile uyumlu bir cihazdır. Sürüşe çıkarken akıllı saatin “Bisiklet Sürme” modunu aktif etmeniz yeterli. Daha sonrasında dataları, saatiniz ve Amazfit uygulaması arasında bluetooth bağlantısı kurarak telefonunuza aktarabiliyorsunuz ve amazfit uygulaması içersinden “Hesap Ekle” yi seçerek bütün datalarını Strava hesabınıza aktarabiliyorsunuz.
@alper teşekkürler. Aklımda Amazfit GTS var şu an için.
@Lecter tam da sorum buydu aslında teşekkür ederim. O zaman gayet iyi. Özellikle stravaya veri aktarıyor olmamız çok iyi olmuş ama strava’da örneğin “gear” falan seçiyoruz ya, bunlar sorun olmuyordur değil mi?
Son olarak merak ettiğim, GPS olup olmaması tam olarak ne işe yarıyor? Yani benim kolumda şu an Mi band 4 var. Bunda da aktivite sekmesi var ve aktivite başlatabiliyorum. E GPS yok bu bileklikte. Aktivitelerde mi işe yarıyor ne yapıyor. Çok karışık kafam. Yani haritada yürüdüğümüz ya da bisikletle geçtiğimiz rotayı mı çiziyoruz gps’le? Ne yapıyoruz ya biz
Ben şu an bisiklete bindiğim zaman Strava’yı açıyorum,oradan ride başlatıyorum. Telefonda o uygulama açık öyle geziniyorum. Telefon ısınıyor şarjı falan bitiyor. Tüm bu olayları telefondan bilekliğe almaya çalışıyorum esasen.
Strava’yı şahsi olarak kullanmıyorum ancak yakın bir dostum benimle aynı akıllı saati kullanıyor ve sorun olmadan Strava’ya verileri aktarabiliyor. Yani kısaca demek istediğim şey “gear” ile neyi kastettiğinizden emin değilim ama karşınızda çalışan bir sistem olduğunu söyleyebilirim.
GPS’in ne işe yaradığına gelecek olursak da öncelikle istatistiksel veriler elde etmenizi sağlıyor. Hangi konumlar arası kaç kilometre hızla ve nabızla gittiğinizi gözlemlemenizi sağlıyor. Buna ek olarak GPS sayesinde bisikleti sürerken katettiğiniz yükseklik (rakım) bilgilerine ulaşmanızı sağlıyor. Bu yükseklik bilgisini Strava detaylı bir şekilde inceliyor ve size yolculuğunuz boyunca sürekli olarak değişen yükseklik bilgilerinizi sunabiliyor (böylece ne kadar süre yokuş tırmandığınızı veya iniş yaptığınızı gözlemleyebilirsiniz).
Benim en sevdiğim özelliği ise haritalandırma yapması. Bisiklet sürerken kaybolmak kadar eğlenceli çok az şey vardır heralde. Daha geçen haftasonu kendimi içerisinde piknik alanları bulunan (bu sebeplede içerisinde asfalt yol olan) büyük bir ormana attım. Tahminler ve deneme yanılma ile yolumu bulmam 30 dakikadan fazla sürdü. Eve dönüp oturduktan sonra GPS modülü sayesinde nereleri gezdiğimi, nerelerde yanlış yollara saptığımı ve nerelerde doğru kararlar verdiğimi görmek çok hoşuma gitti.
Kısacası, eğer sadece yakılan kalori ve nabız bilgilerini toplamak istiyorsanız çoğu akıllı bileklik veya saat işinizi görebilir. Ama verilerinizi irdelemek, yeni rotalar belirlemek ve kendiniz hakkınızda daha detaylı analizlerde bulunmak istriyorsanız, GPS modülü bulunan bir akıllı saat tercih etmenizi öneririm.
Ayrıca Amazfit PAİ adı verilen bir sağlık kontrol sistemine sahip (diğer akıllı saatlerin kendilerine özgü sistemleride olabilir, bu konuda bilgim yok. Bu sistem biilimsel araştırmalar sonucunda (hakkında makaleler gördüğümü haztırlıyorum ama yanlışımda olabilir) kabul görmüş bir parametreye, PAİ değerine, sahiptir. Eğer ilginizi çekiyorsa bu ve bunun gibi uygulamalarıda inceleyebilirsiniz akıllı saat seçerken.
Bisiklet bildiğiniz aslında. Strava öyle diyor diye dedim. Ben şimdiye kadar gittiği her metreyi bisikletimle kaydettim, bu yüzden farklılık olsun istemem.
Gears aslında ekipman gibi kullanıyor strava. Ama bisiklet için gears değil direk bike olarak kullanıyor olmalı.
Ahahaha öyle bakmadan söylemiştim muhabbet olaun diye önemli olan sürmek gerisi laf-ü güzaf
Bunu paylaşmak için sanırım en iyi yer burası. Favorim Kopenhag oldu.
https://www.redbull.com/tr-tr/otomobili-yasaklayip-bisiklete-gecen-sehirler
Yukarıda 105 set muhabbeti geçiyordu. O zaman pek anlamamıştım ama 105 set kullanan bisikletlere baktım baya pahalı. Giriş seviyesi Tourney’den Claris’e geçmek bile pahalı. Ama bir gün yol bisikleti alırsam Claris’in bir üstü Sora kullanan Mosso Cavalier Sora almak isterim. Yani resmini görünce bile aşık oluyor insan.
Ama hâlâ yol bisikleti ile düşme korkum var.
Gif yüklüyorum çalışmıyor nedense.
Bu arada strava yüklemiştim bir ara. Sonra kart bilgileri falan istediği için silmiştim. Daha sonra aklımdan çıktı kaldı öyle. Siz nasıl kullanıyorsunuz?
Ben strava kullanıyorum premium olarak ama premium’a gerek yok ücretsiz de kullanabilirsiniz.
Ben yıllardır tiagra kullanıyorum ama grup turlarında claris, tourney hatta modelsiz olanlar bile var aynı şekilde gidiyoruz :). Kürsü/Süre vs kovalamıyorsanız bence bunlara takılmak çok mantıklı değil. Kaldı ki şuan benim bisikletime bir şeyler olsa hatta bir şey olmasına bile gerek yok dişliler aşındığında muhtemelen tiagra değil claris ile filan değiştireceğim. Çünkü pahalı ürünler. Olayı “kazanmak için öde” noktasına getirmeye gerek yok.