Kayıp Rıhtım Strava Bisiklet Kulübü

Dönemsel olarak zor olması ve damat vergileri ile Çin artık çok uygun olmasa da Çinden alınan bazı parçaların acayip kaliteli olduğunu okudum. Youtube da filan marka marka parçalardan bahsediyorlar. 50 USD lik gidonu 800 USD lik gidonla filan kıyaslıyorlar.

Şahsen ben de 50 dolara aldım ama 800 dolarlık gidondan ne farkı vardır hiç emin değilim. Markaya para vermektense Çin ürününe para veririm. Sonuçta büyük markaların karbonları da Çin’de üretiliyor ne farkı olabilir ki. Hem aldığım satıcı (OG- Evkin) çok profesyonel bir marka yaratmaya çalışıyor bu yüzden güvenerek aldım.

Forma işi olursa beni de yazabilirsiniz. Benim de var bir dandik şehir bisikletim. Epeydir binmesem de.

2 Beğeni

Forma işin en az 10 kişiye daha ihtiyacımız var.

Şu an işteyim hocam mesajınızı görmemişim akşam çok detaylı yazacağım size.

1 Beğeni

@AeroKnight-sama @danieljackson Kulübe alım devam ediyor mu? :grin: triathlon benim için çok zor ama. Fakat ilk olarak bana bisiklet lazım. Şeytan diyor yol/ yarış bisikleti al. Şu videoyu izleyince insanın canı çekiyor.

Ama biraz araştırdım. Ben düşerim bundan. Hiç benlik değil. :grin: Bana sağlam olması ve konforlu olması lazım. O yüzden 29 jant olanlara gönlüm kaydı. Bisan, Kron, Salcano veya Carraro alabilirim belki. Bu linklere yeni baktım. Açıkçası farkları ne pek anlamıyorum. 29 jant takıntı yaptım sadece. Kalın tekerli bisikletler hoşuma gidiyor. Aslında “fat bike” dedikleri bisikletten almak vardı da onlar da pahalı ya. Bi de çok dikkat çekiyor. Kesin çalınır o. :joy:

2 Beğeni

Hocam bana kalırsa bir şeyi alıyorken -paramız varsa- araştırıp en iyisi neyse ve fiyatı neyse onu almak lazım. Herkes başlangıç, giriş seviye öneriler yapıyor ama ben bunu doğru bulmuyorum. Giriş setli bir bisiklet alsan en fazla 2 aya sıkılırsın ve yükseltemezsin de. Tıpkı bilgisayarlar da olduğu gibi. Parçalar uyuşmaz, işçiliği masraflıdır cart curt bir ton kalabalık.

Baktın, araştırdın, ne ne değilmiş öğrendin o zaman karar ver ve istediğin en az 105 setli olmak üzere bisikletini al. Çünkü 105 profesyonelliğe girişin ilk adımı. Zaten Dura- Ace bile alsan serilikten bir şey kazanmayacaksın sadece ağırlıktan kazanacaksın o da çok koymaz. İnternette 105 vs Dura-Ace yorumlarını okuyabilirsin. Ha illa Shimano da olmak zorunda değil diğer markalarında güzel vites sistemleri var (Sram, Campagnolo) ama piyasa da çok bulunamıyorlar. Shimano çok üstün.

Benim sana verebileceğim tavsiye şu an Bisan’ın satmakta olduğu RC9900’e paran yetiyorsa almandır.

@Expelliarmus Fat Bike’lar asıl çöl tipi yollarda kullanılmak için ortaya çıkmış ama şu an şehir içinde çok fazla kullanımı var. Bana göre gereksiz çünkü pedala uyguladığınız gücün en fazla %50’sini geri kazanabiliyorsunuz teker kalınlığından dolayı. Size en uygun bisiklet şu an şehir/tur bisikleti olabilir.

3 Beğeni

Çok teşekkürler Emre. Giriş seviyesinin maliyetini çok iyi biliyorum. Bir kere o aktiviteden soğumana sebep olabilir, sonra uprage etmek istediğinde de ek masraf olarak karşına çıkar. Sırf bu yüzden giriş değil orta segment sordum sana :slight_smile:

Bisan’ı takibe alayım, ben böyle oradan topla buradan birleştir işlerine vakit ayıramam pek. O yüzden model olması iyi oldu, bir süre takip edip uygun fiyat kovalarım.

Bu arada bu mesajı yazarken şöyle bir şey çıktı karşıma:

Hadi kırmayayım, birilerini davet edeyim. @JrThoth ve @SJack Sizler de bisiklet almak istemez misiniz? :slight_smile:

3 Beğeni

Çok isterdim ama şu sıralar bisiklet alamam diye düşünüyorum. Son 2 ay kitap almasaydım üstüne bir miktar daha koyup düşünebilirdim ama maalesef. :smiley:

Ben de bu yılı pas geçiyorum 2021 de olabilir. :grimacing:

Bugünkü turum. Mesafe azdı ama olsun. Daha yeni olduğum için bu bile biraz zorladı. İlerledikçe daha iyi olur diye düşünüyorum. Ayrıca bisiklette bir sürü eksik keşfettim ekipman olarak. Bunlardan en büyüğü ayna idi. Yolda giderken arkadan aniden araba gelince çok rahatsız ediyor. Bakmadan mı sürmem lazım bilmiyorum. Çarparlar arkadan diye korkuyorum sanırım. Zaten arkaya bakınca önünü görmüyorsun, aniden araba çıksa, insan çıksa falan kötü bir durum. Bu konuda taktik veren olursa sevinirim.

https://st1.myideasoft.com/idea/ai/87/myassets/products/374/savagate-yesil-1.jpeg?revision=1598862613

Geçen hafta bunu bisikletçinin önünden geçerken görmüştüm. İlk görüşte aşk. :heart_eyes: Ama sadece uzaktan izledim ve geçtim gittim. Aklımdan çıkmadı tabi. Son günlerde bisikletleri araştırınca modelin bu olduğunu (bisan savage ft1) ve internette aynısını evet tam da resimdekini sattıklarını gördüm. Fakat yol bisikletlerinin nasıl eksileri varsa fat bike da öyle. Baya yorucu olabilir diyorlar. Büyük ihtimal alırsam pişman olurum. Şu anda benim külüstür bir şehir bisikletim var. Çamurluğu, sepeti falan da var. Bugün ağırlığına baktım. 19 kilo geliyor. 26x2.00 lastiği var. Ben mi yavaşım bilmiyorum ama yolun üzerinde altgeçit de olan 5.3 km’yi 25 dakikada gidiyorum. Artık yeni bir bisiklet almak istiyorum. Ama çok kararsızım.

1 Beğeni

Yol bisikletiyle kıyaslayınca tabii ki biraz yavaş kalıyorsunuz ama sayılara takılmamak bu işin sırrı.

2 Beğeni

Bu ne demek? Benimki 105 set mi bir baksanıza :smile:Ne işe yaradığı hakkında hiçbir fikrim olmasa da.

Bisikletim Kron Tx150 HD

Ben de bilmiyordum, azıcık baktım da vites, ruble gibi parçalardan oluşan bir set sanırım:

https://www.erdoganlarbisiklet.com/shimano-105-5800-grup-set-siyah-2x11v.html

@isos81 onu anladım zatende benimkine uyarlayamadım :slight_smile:

2 Beğeni

105 @isos’un attığı linkteki vites sistemine yani grupset’e deniyor. Sizinki 105 değil :d

Hayırlısı artık o zaman. 105 eksikliğini hissedeceğimi hiç sanmıyorum nedense :smile:

2 Beğeni

2 Beğeni

Stravadan kulübe istek yapın onaylayalım

1 Beğeni