Kazım Taşkent Klasik Yapıtlar Dizisi

Hiç YKY’ye Öteki Dünya - Ay Devletleri ve İmparatorlukları, (Savinien Cyrano De Bergerac’ın) kitabının tekrar basımının olup olmayacağını soran oldu mu? Sordum cevap alamadım. 5 yıldan fazladır basılmıyor kitap.

Önceden sormuştum ben.

11 Beğeni

Teşekkür ederim (20 karakter).

Rica ederim. Telefonumda yeterli hafıza olmadığından görsel paylaşırken çok uğraştırıyor, 5-6 defa denedim. :grimacing: Daha önceden uğraşmamak için paylaşmamıştım.

Mayıs başında Ulysses Sözlüğü basılmıştı. Temmuzdayız. 2 aydır başka basım yok. Yeni Taşkentler yüzündendir desem sadece Londra Kuşatması basıldı. Kesin Ağustos - eylülü bulur basmaları. Ülkede ki en sinir bozucu yayınevi YKY’dir net.

2 Beğeni

Yanık Njall’ın Sagası geliyor sonunda harika!

3 Beğeni

11 yıl sonra 2. baskı.

https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/klasik-cin-siirinden-secmeler.aspx

9 Beğeni

Abi bu adamlar çok ilginç. Çünkü ben de yeniden baskı listesini görmüştüm ve Leyla ile Mecnun yer alıyordu. Şimdi ise almıyor. Genel Dilbilim Sorunları’nı ve John Donne Secilmis Şiirler’i keşke tekrar bassalar. :frowning:

1 Beğeni

Haha, bende görünce çok şaşırdım. İnsanlar şu seriye artık rahat ulaşsın. Son iki yılda çok iyi toparladilar gerçekten.

Yeni Kitap:

9 Beğeni

Hangi platformdan sorduğunuzu yazabilir misiniz?

1 Beğeni

Yky pazarlamaya mail atmıştım.

2 Beğeni

Eskiden en sevdiğim seri idi. Kapaklarının hep farklı olması beni bezdirdi.

3 Beğeni

Hocam kapak farkı dediğiniz ton farkı veya sırt tabana yky logo gelmesi değil mi onun dışında tasarım değişmiyor sanırım

Boy farkı da var bir de.

Evet onu demek istedim ayrıca @Matelot un da dediği gibi boy farkı da var. Keza ilk 44 kitabın kağıdı kuşe kağıda yakın kalın bir kağıt, kapaklar klasik havayı vermek için “sararma efekti” var iken sonra bu değişiyor. Yine başka örnek vermek gerekir ise, Bir Yazarın Günlüğü ve Kasvetli Ev ilk baskı var bende kutuları kütük gibi. Yeni baskılar yanına yaklaşamıyor.

Kitabın isimleri aşağıdan yukarıya doğru yazılırken, Canzoniere kitabı en üstte soldan sağa yazilarak basıldı ismi gözükmüyor kitabın. Çıldırmamak elde değil :slight_smile: Genel Dilbilim Sorunları basılır ise alacağım, diğer tüm kitaplar var ama eskisi gibi okumaya bakmaya heyecanlı değilim. (Raif Yelkenci Yazması Kerem ile Aslı Hikayesi hariç)

Sararma efekti diyorum buna ben, belki başka adı vardır :slight_smile:

4 Beğeni

Nitelikli okur mantığına sığar mı bilmem ama sırf bu yazdıklarınız sebebiyle seriyi toplamayı bırakmıştım ben de.

1 Beğeni

Bu işi en iyi Hasan Ali Yücel Klasikleri ile İş Bankası yapıyor.

6 Beğeni

Hocam ben açıkçası ithaki’nin yahut modern klasikler dizisi tarzı bir kapak değişimi kastettiğinizi sandım o şekilde bir değişim pek yapmadı. Gerçi ilk zamanlar yaptı yeşildi kapaklar ve bu kadar kaliteli bir baskısı yoktu ulysses iki cilt falandı.

1 Beğeni

İlk 24 kitap ikinci kalite kağıda basıldı ki onlar da var bende :slight_smile: yeşil mavi tam turkuaz olmayan daha uyguna satılan seri idi. İlk 24 kitap üç farklı formatta çıktı:

• birincisi ciltli şömizli satış dışı tutulan ilk 300 nüsha,

• daha uygun fiyata satılan turkuazimsi kapak üçüncü hamur kağıda basılan,

• üçüncüsü ise kalın kağıt kuşe kağıdı tarzda basılan bana göre en iyi kalite olan seri.

1 Beğeni