Genel Dilbilim Sorunları’nı sordum. Kim olduğunu hatırlamıyorum bir arkadaş toplu soralım demişti. Etkili olmuş demek ki.

Genel Dilbilim Sorunları’nı sordum. Kim olduğunu hatırlamıyorum bir arkadaş toplu soralım demişti. Etkili olmuş demek ki.
Dostum teşekkür ederim, o kişi benim.
Mail atan herkese ayrıca teşekkür ederim. Umarım basarlar, çünkü basıyoruz dediklerini basmiyorlar. Basmiyoruz dedikleri iki ay sonra raflarda.
Bu serinin malum ciltli baskıları olmuş zamanında kaç kitap çıkmış ciltli olarak bilgisi olan var mı?elinde ciltli seri olan varsa paylaşabilir mi
İlk 27 kitap ciltli çıktı hocam. Bende sadece 7 tanesi var. Zamanında çok önemsedim ama şu an vallahi çok gereksiz öyle toplamak.
Toplamayı bıraktığım ilk ve tek seri Kazım Taşkent Klasikleri benim. Her biri birbiriyle uyumsuz kapaklar, basılmayan eserler, kapak değiştiren kitaplar ve oldukça zor metinlerin seçilmesi seriden soğuttu beni. Tabii serideki çok önemli eserleri dilimize kazandırmaları nedeniyle YKY çok büyük bir alkış ve tebrik hak ediyor. Onu da söylemek lazım.
Kesinlikle hocam. Harika eserler, keza iş kültür de olmasa idi bir çok klasik ve önemli eseri okuyucu bilmeyecekti bile. YKY, iş kültür H.A.Y gibi olamadı kapak olayında maalesef.
Katılıyorum. İş Kültür’ün yüz akı gibi bir şey oldu HAY. Yayıncılık tarihinin en başarılı işlerinden bence. Eser portföyü çok geniş olması da ayrıca bir avantaj. Sanki YKY de biraz hızlandırmaya başladı işi. Son dönemde çok fazla eser geliyor, serinin 30 yaşına yakın olduğunu düşünürsek…
Evet son iki yılda toparladı YKY. Ama hala istenen düzeyde değil bence. Hala tek baskı yapmış ve hiçbir yerde bulunmayan kitapları mevcut.
Hocam kapak değişikliği lacivert tondan sarıya geçişi kastediyorsunuz sanırım.Bence bu değişiklik seriye karakter kazandırdı diyebilirim.Evet sırtlarına aniden yky yazması hiç hoşuma gitmedi çünkü bende hep eskiler var.Ama şunu değerlendirmeliyiz bu seri HAY’a göre epey eski böyle dönüşümler olabilir zaten o lacivertli yeşilli Taşkent serisini toplayan yoktur gibi
Yeşil Taşkent’ler bende var 
bir ara bunları da alayım demiştim. İçlerinde en iyisi Don Kişot tek cilt, Ulyesses iki cilt kutulu olan. Fotoğraf atamıyorum onlar İzmir de maalesef. Daha düşük kalite kağıdı kullanılmış. Bu seride 27 adet. Sarı olanlar kalın hamur geri dönüşüm çok daha iyi tabii ki.
Sadece lacivertten sarıya dönmediler bence. Sarının tüm tonlarını denediler maşallah.
Ayrıca sırtta YKY yazması veya kitaba göre sırtta eser isminin dik ya da yatay yazılmış olması gibi pek çok sorunu var. Alan kişi takıntılı ise YKY’ye az sövmüyordur. 
O listenin başında ben geliyorum abi, şu an Alanya’ evimde 107/89 var. 17 tanesi İzmir’de. Bir tek Genel Dilbilim Sorunları yok. O da 93’ baskısı. Temiz bulmak imkansız. O yüzden de almıyorum. Londra Kuşatması ile Frankestein’i almayacağım dedim geçenlerde, gittim aldım. Takip etmeyecektim yapamadım.
Çok emek verdim bu lanet seriye.
İşte size fotoğraf. 50 Shades of Yellow adlı çalışmam. 

Ek: Tasarımcı Nahide Dikel, aslında harika bir kitap emekçisi. Siyah kapaklılar olsun, özel seri olsun, sanat kitapları olsun harika işler çıkartmış birisi. Ama bu Kazım Taşkent ve Delta’da olmadı abi. Bir türlü aynı çizgiyi tutturamadılar.
Bende mevcut çok daha az. Geçen seneden beri hiçbir kitabını eklemedim. Seriyi bırakmamdaki neden çok ilginç. Açıkçası sadece numara saçmalığından ötürü bıraktım seriyi. Kayıp mı yoksa hata sonucu mu olduğu mutlak numaralar soğuttu seriden beni. Birkaç kitap okuyup da zorlanınca tamamen pes ettim. Oysa kitap almamı zevke dönüştüren, alışkanlığa dönüştüren, cebimi boşaltan bir seriydi Kazım Taşkent Klasikleri. Bu açıdan unutulmaz anılarım var 
Hata sonucu abi numara olayı. Gerekli ilgiyi maalesef göstermediler. Yeni uyandılar ama biraz geç kaldılar. 30 yıllık emeğin karşılığı bu olmamalıydı.
Niteliksiz Adam 2 kitap halinde mi basıldı yoksa 3 ve 4 var mı? Diğer yayınevi 4 cilt halinde basmış. Merak ettim de iki kitaba mı sığdırdılar diye. Eğer öyle değilse baya uzun süredir devamı gelmedi.
2 kitap eksik hocam Ahmet Bey’in vefatı sonrası durdu sanırım
https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/nibelunglar-destani.aspx
20 yıl sonra 2. baskı geldi.
Bir dönem bu serinin çoğu kitabında baskı yoktu. 2020’den sonra ivme kazandılar ilginç bir şekilde. Tabii yine aynı dönem bazı kitapları seriden çıkartmaları hoş olmadı. Yine de tekrar baskılar her zaman sevindirici 
Günün, haftanın ve hatta ayın en güzel haberlerinden biri oldu benim için. Fiyat biraz üzücü tabii ama olsun bir şekilde alacağız. Harika oldu bu tekrar baskı. Teşekkürler YKY. ^^
Darısı vallahi Genel Dilbilim Sorunları ile John Donne Seçme Şiirler’e…