Kendinizi Hangi Kitap/Film/Dizi Karakterine Benzetiyorsunuz?

Bir konuyu anlamadığımda kavrayamadığımda çok hızlıca Patrick olabiliyorum süngerbobdaki. Bir de aynı oburluğu paylaştığımızı söyleyebilirim.

3 Beğeni

Serinin edebi değeri yoktur fakat eğlencelidir. Ayrıca bazen ben de dünyaya fazlalık olan insanların tamamını yok etmek istiyorum. :joy:

Bence haklı. İnsanların bazıları gerçekten fazla ve dünyaya zararlı.

1 Beğeni

Kim olduğunu çıkaramadım. :joy:

1 Beğeni

Thanos motivasyonu gereği farklı bir konumda. Üstüne epeyi bir tartışma dönmüştü. Bir yandan ufuk açıcı, diğer yandan paranoyaklığa yelken açtıran cinstendi.

Çizgi romanda, aşkından yanıp tutuştuğu Ölüm’e yaranabilmek uğruna evrendeki hayatın yarısını yok etmeye yelteniyordu. Oradaki mevzusu aşktı.

Filmde, galaksideki tüm sorunu kaynak paylaşımına indirgemişti. Oradan nüfus yoğunluğuna bağlamıştı. Kaynak paylaşımındaki adaletsizliğe dikkat etmeden; kim iyi, kim kötü, bunu pek umursamadan; geriye kalanlar arasında da nüfuzlu olanların yine adaletsiz davranabileceğini hesaplamadan; ne kadar az, o kadar iyi, mantığı yürütmüştü.

Bu konuda ilginç yazılara denk gelmiştim. Günümüz popüler sinemasında, nüfus ve kaynak problemini katliamla çözen kötülerle ilgiliydi. İlginç okumalar vardı.

Bir tanesi, dünyadaki varlıklı ve güçlü kesimin geriye kalan kesime duyduğu tiksintiye yormuştu; değerli kaynakların onlar için harcanmasının israf olarak görüldüğü, bu sebeple, özellikle yoksul kesimden kurtulmaya çalışıldığı gibi bir yorumdu.

Bir tanesi de aynı damardan farklı bir yöne sapmıştı. Varlıklı ve güçlü kesim, artan nüfusla beraber karşılayamadıkları ya da karşılamaya gönülsüz oldukları taleplerle yüzleşmek zorunda kalıyor; bunları da yine o nüfus içerisinden çıkanların girişimleri karşılıyordu. Bu yeni rakipler çağa hem ayak uyduran hem de o çağı değiştiren kimselerdi. Eski muktedirler güçlerini ve varlıklarını muhafaza edebilmek uğruna, nüfusu belli bir seviyede tutarak kontrolü sağlamaya niyetliymiş…

…gibi yorumlardı.

Thanos, Monsterverse serisindeki eko-teröristler ve adını anarsam sürprizi bozulacak bir filmdeki kötülerin motivasyonları “zorunlu kötülük” hissi uyandırsa da sonuçları itibariyle klasik kötücüllüğe dolaylı yoldan ulaşmak gibi.

Kurmaca diye geçmemek gerek. Üstüne muhabbet etmeye başlayınca ne yorumlar çıkıyor.

6 Beğeni

Haklısınız. Çizgi romanları okumadım fakat spoilerlı inceleme okumuştum.

Peki bir soru, sizce nüfus sorunu nasıl çözülebilir?

Bu mesaj geçerliliğini kaybetti. Yaratıcısı onu bu hale soktu. :buyucu:

Martin Eden’e kendimi çok yakın hissediyorum.

1 Beğeni

Tokyo Drift; Sean. Nedeni belki de sürekli yabancılık çekmem. Başıma hep yeni şeyler gelmesi olabilir.

İkincisi de My Boss My Hero dizisinden Makio Sakaki. Yine üsttekiyle alakalı sebeplerden sanırım.

2 Beğeni

Anladığım kadarıyla hayatınız Hollywood filminden farksız. :joy: Bana da oluyor bazen o his.

1 Beğeni

raistlin
Çevremdekiler beni hep “Sessiz” ve “Kitap dünyasından çıkamayan” olarak nitelendiriyor. Şahsen kendimi Raistlin’e benzetiyorum. :joy:

3 Beğeni

Ah, Raistlin ah… Ben de kendimi bazen Tas’a ve Tanis’e benzetiyorum.

1 Beğeni

Siz de bazen cebinizde “başkalarının düşürüp önemsemediği” şeyler buluyor musunuz? :joy::joy:

1 Beğeni

Evet, her zaman. Bir saniye bunu neden söyledim? :scream: Fakat daha çok ağzımın kapanmaması ve şakalarımdan dolayı. :joy:

1 Beğeni

Benzettiğim yok ama benzemek istediğim var: Gully Foyle. Tabii sahip olduğu yetenek bağlamında. :smiley:

1 Beğeni

Acaba hangi kitaptan filmden veya diziden? Hiçbir fikrim yok ta. :joy:

1 Beğeni

Alfred Bester - Kaplan, Kaplan. :slight_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim. :slightly_smiling_face::heart::blush:

1 Beğeni

Bilemedim

1 Beğeni