Kendinizi Hangi Kitap/Film/Dizi Karakterine Benzetiyorsunuz?

Bu konuyu büyü yolu ile tekrar gündeme getireyim dedim. Bu mesaj büyülüdür. :buyucu:

1 Beğeni

Nasıl bir büyü acaba? Konuyu hortlatmak adına mı büyülendi? :grinning_face_with_smiling_eyes:
Ekleme: Ben hâlâ bulamadım. :sweat_smile:

1 Beğeni

Büyülenmek için konu hortlatıldı belki de. Büyünün ismi “Konu Hortlatma.” Her yiğidin harcı değildir. :buyucu:

Belki de karakterler size benziyordur, siz onlara değil.

1 Beğeni

Belli özellikler aklıma geldi ama net olarak şuyum diyebileceğim yok gibi. Net olarak kişisel gelişimimi tamamladığıma da inanmıyorum erişkin olmama rağmen. Buz ve Ateşin Şarkısı serisinde Theon’un Reek halindeki psikolojisini ergenlik sonrası yaşadığım korku krizleri dönemime benzetmiştim.

Behzat Ç dizisinden Akbaba’ya kendimi yakın hissetmişimdir.

Şöyle düşününce mizahi yönü kuvvetli, eğlenceli olduğum da söylenebilir aslında ama pek gösterecek alan bulamıyorum. Yoksa gülmeyi ve eğlenmeyi çok seven de bir insanım aslına bakılırsa.

3 Beğeni

Neyse ki böyle bir başlık varmış.

Bugün canım inanılmaz bir şekilde Sket Dance çekti. İlk kez ortaokulda izlemiştim sanırım. Şimdi mangasını okudukça bakıyorum da beni sandığımdan daha çok etkilemiş. Farketmeden rol model almışım kendime.

images (64) (30)images (64) (32)images (64) (29)

Bossun’a neresinden bakarsanız bakın biraz benden görebilirsiniz. Çok kolay kandırılan, kolay gaza gelen, her işe atlayan sonra eline yüzüne bulaştıran. Hem korkak hem cesur, utangaç ve çoğunlukla aptal. Sanırım onun kadar arkadaş canlısı olamadım. Onu da Brandon Heat’den bilelim.

İnsanın kendini tarif etmesini hep komik bulurum. Ama dönüp bakınca kendime gördüğüm bu benzerlik, başıma gelen onca olay… Gerçekten çok benimsemişim karakteri. Bir kenara Brandon Heat’i diğer tarafa Bossun’u koyun, ortaya da beni. Gerçekte ne kadar böyle orasını bilemem ama durum bu.

Söylemem gerek, bu farkettiğim benzerlik beni çok mutlu etti. :grin: küçükken izlemiş olmanın getirisi, adalet dürüstlük duygumu geliştiren hep bu iki karakterdi. Çevremdeki insanlar içimdeki Bossun’u çok yaralamış. Körelmişim ama seriyi tekrar okumak değiştiğimi görmemi sağladı.

images (64) (31)

İyi rol modellerdi bence. Yazanların ellerinden öperim.

3 Beğeni

Asoiaf evreninden Doran Martell’e benzetmişimdir kendimi hep. Sakinliğiyle, ihtiyatlılığıyla, çabuk galeyana gelmeyişiyle, konuşmaktan çok dinleyişiyle aynı ben :slight_smile:

1 Beğeni

Oblomov
Kitabı okuyunca, bugün Oblomov olduğumu öğrendim diye düşünmüştüm :slight_smile:

2 Beğeni

Benzetiyor muyum bilmem ama Rust Cohle inanılmaz karakter.
Tüyler diken diken oldu yine…

Anime karakteri olarak birkaçı; Kiki (Kiki’s Delivery Service’ten), Nozomu Itoshiki (Sayonara, Zetsubou-Sensei’den), Rei Kiriyama(March Comes In Like a Lion’ dan), Howl’un Yürüyen Şatosu’ndan Sophie.

Dizi karakteri olarak; Fleabag’ten fleabag,
Bojack-(Bojack Horseman)

Kitap karakteri olarak; Her Yerden Çok Uzakta; Owen,
Malafrena’dan İtale Sorde.

Çoğu şeyi batırma, bir türlü toparlanamama hissi, geçmeyen yalnızlık hissi, depresiflik,uyumsuzluk,ait hissedememe gibi özelliklerden.

1 Beğeni