Tabletle kıyaslanacak bir şey değil e-reader. Almadan önce ben de yapıyorum bunu ama okuma kalitesi açısından çok farklı. Hatta belki abartı gelecek ama özellikle gece okumaları için basılı kitaptan çok daha keyifli.
Herkese merhaba, çizim üzerine referans kitap olsun diye şöyle birşey buldum.
https://www.kobo.com/tr/tr/ebook/beginner-s-guide-to-fantasy-drawing
Amazondan fiziki olarak satın alsam 300 lirayı geçiyor. Dijital olarak almak referans da kullanabilirim diye daha mantıklı geldi. Ama kobo nedir bilmiyorum. Ben linkteki bu ürünü satın alsam rahatlıkla pc ve ipadde kullanabilir miyim?
Veya sayfaları tek tek ayırıp pdf formatında kullanabilir miyim?
Ek olarak bu site güvenilir midir? Veya daha ucuza bulabileceğim alternatif site önerebilir misiniz? Yurtdışından son getirttigim kitap hasarlı geldigi icin de e-book a yönelmeye düşündüm.
Kobo ekitap cihaz markası.
Bu site kobo e-kitap cihazlarının market sitesi.
Kitapları kobo cihaz ile veya kobo uygulamasını İOS veya Android tablet - telefonlara kurarak okunabiliyor.
Örneğin ben şöyle yapıyoruım. Bende kindle var. Buradan satın aldığım kitapları PC’ye indiriyorum. DRM korumasını kaldırıp kindle cihazına yükleyip okuyorum.
Aynı kitabın Google Play satışı var mı? Dilerseniz bir oraya bakın. Bu kitabı bilmiyorum ama genelde Türkçe kitaplarda Kobo magazaya göre Play kitaplar da bir miktar daha ucuz oluyor.
Korumasını kaldırıp istediğimiz formata çevirebiliyorsak mantıklı gözüküyor. Teşekkür ederim bir bakayım playstore’a
İpad’iniz varsa format, koruma vs hiç uğraşmanıza gerek yok.
Uygulamayı kurup, üye girişi yaparak satın aldığınız kitapları ipad ile okuyabiliyorsunuz.
Dün kobo’nun sitesinden romanların fiyatlarına baktım. Baskılıdan bir farkı yok bazılarının. Saçma, ama şaşırmıyorum.
Can kitapları alacak olursanız Kobo market - İdefix - DR’ye göre Google Play’da fiyatları daha uygun oluyor.
Kobo üzerinden almaya karar verdim ama 200 lirada 150 liraya düşen kitap ödeme sayfasında nasıl oluyorsa 244 liraya çıkıyor bilgilendirme olmadan. Kdv mi ne ekleniyor belli değil.
Aynısı bana da oldu. Yardım sayfasından iletişime geçtim. D&R’a yönlendiriyor. Cevap olarak “Sistemlerde güncelleme var, kısa bir süre sonra düzelecek” dediler. Düzelmedi. Ben de web sitesi üzerinden İngilizce olarak iletişime geçtim. Fiyat farkının resmini atmamı istediler. Sonra “siz kitabı alın, biz aradaki farkı iade edelim” dediler. Ben de alışverişi bu şekilde gerçekleştirdim. Fiyat farkı iade edildi.
Çok teşekkür ederim hemen deneyeyim ben de.
d&r yardımcı olmadı dediğiniz gibi. Kobonun kendisiyle facebook üzerinden sohbet başlatıp durumu izah ettim. Ödeme sayfasında fiyat farkını benim hesaba indirim olarak yansıttılar.
Kindle’nin mlbil uygulamasına türkçe sözlük ekleyemiyor muyuz acaba? Aradım ama bulamadım.
- kitap bitiyor, bir kaç kitap kaldı tüm seriyi bitirmeme, elimde iki tane e-kitap okuyucu var. 37. kitap sonrası e-kitap okuma işine son vericem kendi kütüphanemde kayıtlı 260 tane kitabım var. Bir kısmına okuyamadım daha onlara odaklanmak istiyorum bu nedenle 37. kitap sonrası elimde bulunun iki tane e-kitap okuyucu satıcam biri kobo aura h2O diğeri kindle paperwhite 4 10th nesil. Her ikisini de satıcam. Ayrı ayrı da satabilirim ikisini birden de satabilirim ilgilenen olursa.
İletişim için bana yazabilirsiniz. kenanakyolizmir@gmail.com
Ben aslında bakıyorum fakat e-kitap okuyucular hakkında hiçbir fikrim yok. Fiyatları ve kondisyonlari ne durumdadır?
E-kitap için şöyle düşünmek gerekiyor. Şarj ettiğiniz zaman yaklaşık 1 aya kadar yetiyor pili. Bellek kapasitesine göre içine 3000-5000 adet kitap atabiliyorsunuz. Gün ışığında , sahilde parlama yapmasından etkilenmeden okuyabilirsiniz. Kitabı açtığınız anda kaldığınız yerden devam edersiniz. Okurken not alabilir, altını çizebilir ve yazı karakterlerini büyütüp küçültebilirsiniz. Almak istediğiniz marka ve modele göre çok değişkenlik gösteriyor fiyatlar. Umarım yanıt yeterli olmuştur, çok fazla detaya girmeden genel olarak yazdım. Varsa sorunuz sorun lütfen.
Özel mesaj ile ürünlerim fiyatlarını ve fotoğraflarını atabilir.misiniz ?
Peki cihazın gözlere bir zararı var mıdır? Örneğin ben telefon ekranına uzun süre baktığımda çift/bulanık görmeye başlıyorum
Cihazın gözlere zararı yok çünkü cep telefonu , tablet veya bilgisayar ekranı gibi değil teknolojisi e-ink teknolojisini kullanıyor e-kitap okuyucular bu nedenle ışığı sizi asla rahatsız etmek, gözlerinizi yormaz.
Bu teknoloji biraz değişik. Benim tanıdıkta vardı e kitap okuyucusu sanki cihazın içine kağıt sokmuşlar gibi duruyordu o derece iyiydi, ki bu dediğim 10 sene önceydi şimdi çok daha iyidir. Ama benim için yine de normal kitabın yerini tutmuyor.
Aslında benim için de basılı kitabın yerini tutmaz. Ancak kitap fiyatları uçuyor. Bundan sonra daha da uçacak. Belki bir alternatif olarak düşünebilirim.
@Kenan_AKYOL teşekkürler.
Bu arada, e-kitap cihazlarıyla ilgili bir başlık var mıdır? Şimdi marka ve model sorup daha önceden zaten konuşulmuş konuları tekrar açmayayım. Oradan inceleme yapar, gerekirse sorularımızı öyle sorarız
@MelihAntepli teşekkürler.