Bunun daha düzenli, daha şık bir arayüzde olduğu ve kitaba ek olarak film, dizi, anime, yazı ve çeşitli istatistikler/grafiklerle desteklenmiş bir proje olacak diyebilirim.
Ufak bir eklenti ve/ya masaüstü uygulaması da olsa fena olmazdı. En azından bir eklentisi olsa(veya yerimleri çubuğuna yerimi gibi eklenen bir şey vardı) hızlıca göndersek hesabımıza. Raindrop’ un eklentisi gibi. ![]()
Projenin ilerleyen versiyonlarında bunları eklemeyi düşünebilirim, not aldım. Teşekkür ederim. ![]()
Neden olmasın. ![]()
Fikri bile çok hoş. Heyecanla bekliyorum. Kolay gelsin.
Son gelişmeleri, somut örneklerle sunmak adına paylaşmak istiyorum. Tasarımda ufak değişiklikler yapabilirim, şu an taslağın büyük bölümü hazır.
Yorumlarınızı ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Özellikle “Dashboard” sayfasında görmek istediğiniz şeyler varsa önerilerinizi bekliyorum. Şu an gözüme biraz boş geliyor, bir şeyler eklenebilir gibi. Diğer sayfalar için de öneri sunabilirsiniz, aynı zamanda tüm bunlar dışında tamamen ayrı bir sayfa öneriniz varsa onu da bekliyorum. Teşekkürler.
Tıpkı Kayıp Rıhtım’ı telefon ekranınıza ekleyip bir mobil uygulama şeklinde kullanabildiğiniz gibi, arşivinizi de bu şekilde kullanabileceksiniz. O da şu anlık şöyle görünüyor:
- Örneğin fare imlecini resimlerin üzerine götürdüğümüzde hızlı değişlik yapabilmek için üç nokta görünür ve ona tıkladığımızda yine küçük bir pencere açılır ve hızlıca değişiklik yaparız.
- Ekleyeceğimiz şeye göre filmler, kitaplar vb. için önemli veri tabanlarında arama yapabilmek iyi olurdu. Ayrıca sadece görsel arama(kitap kapakları, film afişleri vb.) yapabileceğimiz bir düzen olsa da iyi olurdu(elle ekleme dışında).
İlk özellik var hocam. Direkt olarak resimlerin üstüne tıklayınca da otomatik olarak düzenleme yeri açılıyor, üstüne gelince düzenle yazısı da çıkıyor.
İkinci özelliği ileride eklemeyi düşünebilirim belki. Bu konuyu araştırdım, veri tabanlarından/API’lardan çekilen verilerde sorunlar yaşanıyor. Basım yılı, kapak görseli, türü vs. sık sık hatalı gelebiliyor. O yüzden şu an elle giriş var yalnızca. Ama dediğim gibi ileride düşünebilirim tekrardan.
Teşekkür ederim görüşlerini paylaştığın için. ![]()
Kitaplar, diziler ve animeler için şu iki tasarım arasından hangisini tercih ederdiniz?
İlk tasarımda kitapların bulunduğu kartlar yatay olarak tasarlandı, ikinci tasarımda ise dikey bir tasarım var. Arka plan renkleri vs. her şey ikinci tasarım gibi olacak ancak kitapların yer aldığı kartların tasarımı konusunda fikirlerinizi almak isterim. Sayfa ilerleme göstergesini ilk kart tasarımına da ekleyeceğim eğer onda karar kılarsak.
Ben ikinci seçeneği daha güzel ve kullanışlı buldum. Resimler rahatça ayırt edilebilecek kadar büyük oluyor hem böylece. Sol taraftaki ana menü buradaki gibi gizlenebilir olursa daha da güzel olur. Bir de yarım bıraktım seçeneği eklenebilir.
Gizlenebilirlik özelliğini ekleyeceğim evet. Tamamen kaybolmayacak ama sadece iconlar gözükecek. Yarım bıraktım seçeneğini unutmuşum onu da ekleyeyim. Çok teşekkür ederim öneriler için.
İkinci tasarım daha çok hoşuma gitti. İlk seçenek de güzel ama onun da rengi güzel değil. Belki değişik tasarım seçenekleri ekleyip kişilerin seçmesine izin verilebilir. Liste görünümü, ızgara görünümü vb.
“Notlar” adında yeni bir sayfa ekledim. Burada kitaplar, diziler, filmler, animeler hakkında notlarınızı toplu bir şekilde görebileceksiniz, filtreleme seçeneği de mevcut.
Örnek görsel:
Ayrıca soldaki barı da gizleme özelliğini ekledim:
Kitaplar ve diğerleri için de fiyat ve tarih bilgisi ekleyebilsek güzel olurdu. Örneğin satın aldığımız tarihte kaç liraydı? Bugün kaç lira? Kitaplarımıza, filmlerimize kaç lira harcamışız vb. ![]()
Ayrıca diğer platformlardan aktarım yapabilsek iyi olurdu. Yüzlerce veriyi tekrar tek tek girmek zor gelebilir. ![]()
Sonra elimizde duble viski dertlenmeyelim noolmuş bu fiyatlara böyle diye hocam? ![]()
Olmazsa olmaz diyebilirim.
Liste yapabilme özelliği var mı? Kişisel listelerimizi yapabilmeliyiz. Ayrıca sıralamayı kişiselleştirme de olabilir. İstediğimiz sıralamada yapabilmeliyiz
Goodreads, letterboxd gibi bazı platformlardaki verileri aktarma özelliğini eklemeye çalışacağım. Oradaki verileri export edip, kişisel arşive de import edebiliriz.
Kişisel listeleme özelliği de güzel bir öneri. Onu da düşüneceğim mutlaka.
Gerçekten çok teşekkür ederim önerileriniz ve görüşleriniz için. Böyle olmasını beklemiyordum.
İç ve dış bağlantı ekleme ve etiketleme özellikleri de olsa iyi olurdu. Ayrıca şöyle bir şey de iyi olurdu, özetle: Bir metni seçip not ekle’ ye tıklayınca ufak pencere açılacak. İçine notumuzu yazacağız ve tamam’ a tıklayacağız. Böylece seçili metin tıklanabilir bir duruma gelecek. BUndan sonra ne zaman o bağlantıya tıklasak biz tekrar herhangi bir yere tıklayıp pencereyi kapatana kadar o pencere göz önünde duracak. Veya fare imlecini bağlantının üzerinde tuttuğumuz müddetçe küçük pencere görünür olacak. ![]()
Fikir güzel ancak yukarıdaki yorumlarda değinildiği gibi bu ölçekteki projeleri ben de dahil insanlar kullanmaya temkinli yaklaşıyor. Bunun nedeni yalnızca size özel değil, genel olarak tek kişi tarafından geliştirilen projelerde bir tükenmişlik yaşanıp projenin terk edilmesi ya da sürdürülebilir gelir oluşturamadığı için desteğin kesilmesi gibi riskler var.
Bu yüzden live service modeli yerine tek seferlik satın alım sunan ve tamamen lokal olarak kullanıcıların kendi bilgisayarlarında çalıştırabildiği bir uygulama daha iyi olabilir. Böyle bir uygulamaya para öderdim.