"Kişisel Arşiv" Websitesi Geliştirme Süreci ve Önerileriniz

Temkinli yaklaşmakta haklısınız tabii ki. Ben de bu tür uygulamaları kullanan biri olarak endişelerinizi anlıyorum. Ben bir üniversite öğrencisiyim, bu projeyi de mezun olmadan önce portföyüme eklemek adına yapıyorum. Herhangi bir maddi beklentim vs. yok hiçbir şekilde.

Uygulamayı bizzat kendim de uzun süreli kullanmayı planladığım için projeyi terk etme, durdurma gibi bir durum olmayacağına eminim. Ama en başta dediğim gibi temkinli olmakta sonuna kadar haklısınız.

3 Beğeni

Madem böyle bir başlık açıldı, biz de aslında uzun zamandır (öyle 3-5 ay da değil, yıllardır) üzerinde çalıştığımız, oldukça benzer bir projeyi Kayıp Rıhtım üyelerine duyurmuş olalım. :slight_smile:

Tahmin edileceği üzere bu tarz işlerin en büyük meselesi ölçek, altyapı ve sürdürülebilirlik. @lysanthir16 arkadaşımız kısa sürede, özellikle öğrenci imkânlarıyla, gayet iyi bir yol katetmiş. Bizim tarafta ise fikir benzer olsa da kapsam çok daha geniş ve büyük. Haliyle projeyi hem bu yükü kaldırabilecek hem de güvenlik açısından sorun yaratmayacak bir altyapı üzerine kurmaya odaklandık.

Tam da bu nedenle proje yıllar içinde birkaç kez isim ve içerik değiştirdi. Hâlâ önümüzde ciddi bir yol var ama en sağlıklı ilerlemenin, belli bir noktaya geldikten sonra doğrudan Kayıp Rıhtım ahalisiyle birlikte şekillenmek olacağını düşünüyoruz.

Şu an yazılım tarafında son düzenlemeler yapılıyor. Alfa sürümü muhtemelen birkaç güne hazır olur. O noktada neler yaptığımızı, neler planladığımızı, ismi, logoyu ve sizden ne beklediğimizi daha detaylı şekilde paylaşırım.

10 Beğeni

Merakla bekliyorum projenizle ilgili detayları. Benimki tamamen bireysel, sadece kendim kullanmak için ve kendimi geliştirmek için yola çıktığım bir projeydi. Bana örnek olması adına da yapacağınız işi görmek için heyecanlıyım. :slight_smile:

3 Beğeni

Kişisel Arşiv projemi herkesin kullanımına açmış bulunmaktayım! :bellhop_bell:

Mail adresinizle üye olup, doğrulama yaptıktan sonra arşivinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Elimden geldiğince kullanışlı bir uygulama/website olmasına özen gösterdim. Umarım kullanacak kişilerin de hoşuna gider.

Siteyi tıpkı Kayıp Rıhtım’da olduğu gibi bir mobil uygulama şeklinde telefonunuzda da kullanabilirsiniz. Tarayıcınızda “Ana ekrana ekle” seçeneğine tıklamanız yeterli.

Yapacağınız geri dönüşler, karşılaşabileceğiniz hatalar benim için değerli. Geri dönüşlere göre uygulamayı daha iyi hale getirmeye çalışacağım.

Linkteki “vercel”in ne olduğunu bilmeyenler için kısaca açıklayayım. Vercel, bir projeyi ücretsiz olarak (belirli kısıtlamalar dahilinde) canlıya almak için kullanılan bir araç. Öğrenci olduğum için şu anlık bunu kullanıyorum. Eğer kullanıcı sayısı çok fazla olursa bir domain alırım tabii ki ancak şimdilik böyle devam edeceğim.

Bu zamana kadar ve bundan sonra önerilerini, görüşlerini paylaşacak herkese çok teşekkür ederim.

7 Beğeni

Hocam bu projeyi ileride takipçili, insanların birbirlerinin arşivlerini görme seçeneği olan bir şekle evirmeyi de düşünüyor musunuz?

Bu arada tam böyle bir arayıştayken birkaç gün önce gördüm haberinizi. Merakla tamamlanmasını bekliyordum, bildirim maili gelince direkt kayıt oldum. :smiley:

2 Beğeni

3-5 sene önce mi ne? Bir başlıkta “1000kitaptan kayıp Rıhtım bizi kurtarmalı” falan derken, :slight_smile: @danieljackson yorumunda “yakında bir şeyler olabilir” dediğinden bu yana bekliyorum aslında.

Ben csv veya belki json kitaplarımı içeri aktarmak için hazırlıklara başladım. :slight_smile: Gerçi tablo yapısını bilmek lazım ama yine de ISBN vs için bir ön hazırlık yaptırıyorum kitaplarımın olduğu listeye.

3 Beğeni

Şu anlık öyle bir düşüncem yok. Bu biraz da siteyi aktif olarak kullanacak kullanıcı sayısı ile ilgili diyebilirim. Siteyi sadece Kayıp Rıhtım’da paylaştığım için de bu pek mümkün görünmüyor açıkçası. :slight_smile:

Umarım keyifle kullanırsınız. Uygulamayı kullanırken yaşadığınız bir sorun olursa mutlaka bildirin bana. Yorumunuz için teşekkür ederim.

2 Beğeni

Arşiv’i kullanmaya başlayan varsa, birkaç ekran görüntüsü atabilirse çok sevinirim. :slight_smile:

1 Beğeni

Vercel kullanıyorsunuz diye gördüm. Test edeyim dedim ama email limitlerine takıldım. :slight_smile:

1-2 kişilik test projesi dışında Vercel limitleri çok kısıtlıdır, sürekli limit sıkıntısı yaşarsınız ya da daha üst paketler almanız lazım, onlarında masrafları Hetzner gibi bir yerden alınacak sunucuya göre masraflıdır.

Proje diliniz ne, next js mi? Ücretsiz paketlerde Vercel yerine cloudflare pages limitleri daha iyidir ama bunlar ile böyle projelerde canlı da yol almanız zor hocam. Her zaman daha üst pakerleri almadıkça limit sorunu yaşarsanız

3 Beğeni

Projeyi sadece burada paylaşacağım için limit konusunda sıkıntı yaşamam diye düşünerek Vercel’i kullanmayı seçtim. Mail limiti bu kadar sınırlı değil aslında çünkü daha çok az kişi üyelik açtı sitede. Şimdi yedek bir maille denedim sorunsuz doğrulama da yapıldı. Anlık bir sorun oldu muhtemelen.

2 Beğeni

Ben de şifre hatalı uyarısı alıyorum doğru olmasına rağmen. Şifre sıfırlama gibi bir seçenek eklenebilir.

2 Beğeni

Benim de birkaç isteğim oluştu konuya bakarken. Mesela,ben anime ve yazı kısımlarını görmek istemem. İlgi alanlarım değil, boşuna yer kaplayıp hep 0 olarak duracaklar. Bu bölümleri istediğim zaman çıkarıp istediğimde ekleyebilirsem daha kullanışlı olur.

Kişisel Arşiv olarak kullanılacak demişsiniz, güzel ama mesela aylık ve senelik en çok izlenmiş 10 film,10 kitap gibi bilgiler de olabilir. Tabi genel kullanıcı profiline göre belirleneceği için sıkıntı çıkabilir sonrasında ama fikir olarak iyi olurdu.

2 Beğeni

Hocam doğru yazıyorsanız hatalı uyarısı alma imkanınız yok. Büyük harf konusunda vs. bir yanlış yapıyorsunuz muhtemelen. Şifre sıfırlamayı ekleyeceğim kısa sürede.

2 Beğeni

Söyledikleriniz eklenebilir tabii ki. Zamanla bu tür özellikleri de eklemeyi planlıyorum. Aynı zamanda öğrencilik hayatım da devam ettiği için direkt bu projeye yoğunlaşamıyorum şu an. Zamanla tamamen işlevsel hale gelecek diye umuyorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Bende sorunsuz çalışıyor.

2 Beğeni

Umarım keyifle kullanırsınız. Teşekkür ederim geri dönüşünüz için. :slight_smile:

2 Beğeni

Bireysel olarak arşivi kullanmaya başladım, birkaç ekran görüntüsü de paylaşayım. Daha çok mobilde kullanıyorum şu anlık. Her şey sorunsuz çalışıyor çok şükür. :slight_smile:

5 Beğeni