Benim şu konuda bahsettiğim şekilde kitabım çıkmıştı:
Şöyle ki, amacım para kazanmak değil. Okura ulaşmak istiyorum.
Kitabın sayfa sayısı 52.
Kitabın şu anki fiyatı 48,65 TL ve telif kazancım 11,54 TL.
Eğer indirim yaparsam 38,92 TL’ye düşer ve telif kazancım 4 TL civarı bir şey olur.
Sizce bunu yapmam gereksiz/saçma olur mu? Yani “4 TL de çok düşük, abartma” der misiniz yoksa “yapılabilir” bir şey mi?
Arkadaşım bence gereğinden fazla mâkul fiyata satıyorsun. Yani acaba fiyatı mı yüksek diye endişen olmasın. Bence fiyatı hiç elleme, tek nacizane fikrim biraz sabret.
Nasıl yani, mâkul fiyata mı satılıyor gerçekten? Şöyle ki, edebi niteliği ve sayfa sayısını düşününce aslında tam ayarında gibi geliyor -48 TL. Ama hani amaç para kazanmak değil ya, bir de sayfa sayısı düşük olunca daha bi’ ulaşılabilir olsun deyip bu fikir aklıma takıldı.
Tabii hemen çok satsın gibi bir gerçekçi olmayan bir hayalim yok. Sadece ulaşılabilir kılmak adına bir hamle gibi geldi.
Bence gayet makul arkadaşım. Şöyle ki bahsi geçen miktar markette 2 gofret parası. Biz burada emek verilmiş bir eserden bahsediyoruz. Yani öyle acaba fiyatı mı yüksek diye kafanda soru işareti olmasın bence. Dediğim gibi biraz bekle bence.
Haa, hocam o zaman şöyle söyleyeyim. Umarım beğenirsiniz. Şu şekilde bir bilgi verebilirim: ilk öykü cidden amatör. Bunu kabul ederim. Aldığınız, okuduğunuz zaman ilk öyküyü referans alıp kitabın gerisi de kötü yargısına kapılmayın. İkinci öyküden itibaren direkt iyileşiyor.
Daha fazla okura ulaşmak istiyorsunuz ama Kitapyurdu’nda kitabınızın sayfasına gelenler ‘‘iç sayfalara göz at’’ deyince sadece bu hikayeyi okuyabiliyorlar. Fiyatı değiştirmek yerine ilk sıraya en iyisi olduğunu düşündüğünüz öykünüzü koysaydınız, daha iyi olabilirdi.
Kronolojik olarak sıraladım. Yazım sırasına göre. Ayrıca ilk öyküyü sona koymak daha kötü olabilirdi. İyiden kötüye gitmek daha olumsuz bir algı yaratabilir.
Doğru. Şimdi de ilk öyküyü kötü bulanların kitabı yarım bırakma ve kötü yorum yapma riski var. Belki ortaya konabilirdi. Ya da hiç eklemeyebilirdin acemi buluyorsan. Neyse artık, olan oldu.
Bence fiyat iyi. Bence tek eksi yanı KDY olması. Yanlış anlaşılmasın KDY’yi hor görmüyorum ama şu yönlerden de eksi olarak görüyorum; kitap sadece kitapyurdunda satışa açılıyor ve diğer sitelerde olmuyor, diğer eksisi ise kitapçılarda da olmaması. Yani sadece kitaba kitapyurdundan ulaşılıyor. Bu da bence sınırlıyor kitabın satışını ve bilinir olmasını.
Ayrıca öykülerin kronolojik olması güzel, siz beğenmemiş olabilirsiniz yazar olarak ama belki okurlar o öykünüzü çok beğenirler belli olmaz. Bu arada hayırlı olsun kitabınız
Büyük bir yayınevinden çıksa reklam, tanıtımlarla daha çok satma ve tanınma imkanın belki daha çabuk olurdu. Bence de maddi beklentin olmasa da bekle. Enflasyon çok arttı, katılıyorum arkadaşlara aslında kitap fiyatı yüksek değil. Gerçekten çevrende durumu iyi olmayan ama kitabını isteyen varsa, böyle dedilerse sana bilemiyorum tabii. Sabreden derviş, muradına erermiş.
Bak anket kısmının orada tatlı muhabbeti yaptık. Herkesin favori tatlısı ya da o an canı çektiği şey çeşit çeşit, farklı farklı. Doğru okuyucu kitlesini bulması dileğiyle, mutlaka beğenen bir kesim olacaktır. Senin zor günlerinde yazmış olman illa ki kötü olması anlamına gelmez. Ben de yazdıklarımı bir süre sonra beğenmeyip, daha iyisi olabilirmiş diyorum. Bu durum normal yani.
Yapmamanı öneririm. İnsanın kendi hakkını yemesi en ağırıdır. Ayrıca insanlar ucuz fiyatı görünce almazlar. Aksine bu onlarda kitap fiyatı ucuzsa içeriği de ucuzdur algısı yaratır.
Muhabbete çok geç katılıyorum ama bir kaç kelime söylemeden geçemeyeceğim. Yapmanız gereken -bence demeyi unuttum- bu eserinizi unutup yeni projelere odaklanmanız…Şimdiden iyi bayramlar.