Kitap Al(a)mıyorum Eksikliğini Hissediyorum!

Şimdilik hem mizah hem bu vahim durumu gözler önüne sermek amaçlı açtım baylar/bayanlar ama durum şu ki gerçekten distopya’ya doğru gidiyoruz bu konuda. Ben mesela çizgi roman alım işime dur dedim ve almıyorum. Kitaplar da ise yine istemeyerek perhize girdim ve gerekli görmedikçe, çok istediğim bir kitap olmadıkça kitap almamaya karar verdim maalesef ve fiyatlar böyle artmaya devam ederse hiç kitap al(a)mayacağım bu durum da canımı çok sıkıyor açıkçası. Şu an iyi kötü kitap alabiliyoruz ama aldığımız kitap sayısı sürekli bir düşüşte. Bence böyle giderse fiyatlar hiç kitap alamayacağız. Konu şimdilik burada kalsın, umarım hiç kullanmaya gerek kalmaz, saygılar :slightly_smiling_face:

9 Beğeni

İnstagram’da dolaşan popüler bir reel sesine göre aya çıkamadık ama kitap fiyatlarını aya gönderdik, gururluyuz. :stuck_out_tongue:

Artık bir şekilde önüne geçilmeli. Kitaplardan alınan vergi de sıfırlandı ama fiyatlar düşmedi. Biraz kitap basımının ithal kalemlere çok bağlı olması, biraz da sektör paydaşlarının açgözlülüğü derken yükseldikçe yükseliyor.

Birkaç okur toplanıp kağıt fabrikası falan mı açsak? Nasıl düşecek fiyatlar?

5 Beğeni

Eskiden Kitapyurdu en sevdiğim kitap satış sitesiydi. Çok kolay bir şekilde kargoyu ücretsize getirebiliyordum. -O zamanlar 3₺ değerliydi. İlk kitabım 576 sayfalık bir distopyaymış ve 14,40₺’ye almışım. Şu an o kitap indirimli 112₺. Artık kargo ücretleri çok yüksek olduğundan Amazon kullanıyorum kitap alımı için. Fırsat yakalayınca, kargo ücretsiz olduğundan, liste fiyatına almamış oluyorum.

4 Beğeni

Şimdi ben de merak edip Kitapyurdu’ndaki ilk siparişime baktım. 2015’te, 221₺’ya 15 kitap almışım. En pahalılarından Kinyas ve Kayra, 24,5₺’ymış. Şimdi ise 175₺…

4 Beğeni

Sanırım 2019’da kâğıt fabrikası özelleştirilmişti. (Emin değilim ama o zamanlardan endişelenmeye başlamıştım.) O zaman çok üzülmüştüm kitap ve defter fiyatlarını etkileyecek diye. Gıda fiyatlarından daha da üzülüyorum açıkçası. Eskiden sayfa sayısına göre bir kitaba vereceğim ücretin değip değmeyeceğini hesaplayabiliyordum. (Pegasus bu konuda çok kötüydü. :smiley: )

3 Beğeni

Kocaman bir tarla alıp içine kenevir ekip (izinle tabii) o kenevirden ucuza kağıt üretme hayali kuruyorum. :smiley:

3 Beğeni

Daha önce böyle bir konu açacağımı şaka yollu söylemiştim :slight_smile:

Ben Jose Saramago kitaplarını 2 yıl önce falan %45 indirimle 350 liraya almıştım. Şimdi hesaplayayım bakalım etiket fiyatı 4.460 hadi buna %50 indirimle sahip olalım mesela ne yaptı 2.230 TL. Nereden nereye gerçekten :slight_smile:

2 Beğeni

Az önce bir güzel kitap almam gereken Amazon 200/50 kodu ile 1L zeytinyağı aldım. Bence iyi bir yatırım oldu.

5 Beğeni

Ben bir ara kitap almamak için kendime sınırlama getirdim. Fakat sonra baktım ki kitap fiyatları uçuyor ve bazı kitaplar tekrar basılmıyor. Hisse senetlerindeki gibi aldığın zaman en iyi zamandır diyerek aylık kitap almaya devam ediyorum.

4 Beğeni





O güzel kitaplar o güzel indirimlere uğrayıp gittiler.
Kötünün iyisine, ekonominin Nas’ına kaldık…

6 Beğeni

Kitapyurdunda yeni hesap açınca birkaç gün sonra 1 haftalığına platin üyelik veriyor. Amazonda kod alırken yaptığım gibi yeni hesap açıyorum sürekli :zipper_mouth_face:

1 Beğeni

Çok değil ya yakın zamanda, geçen yıl doğum günüm 4 kasımda Zaman Çarkı’ nın ilk kitabını 70,63 TL’ ye almışım. Şu an normal fiyatı 173, 25 TL… Neyse ki seriyi yeni tamamladım. Kitap okumaya açıkçası son 2-3 yıldır ağırlık veriyorum bazen diyorum ki keşke daha öncesinde kitap okumaya başlasaydım da Zaman Çarkı gibi serilerin bir kitabına 150-200 TL bayılmak zorunda kalmasaydım.

2 Beğeni

Bende Zaman Çarkı serisini yeni tamamladım ama çok canımı yaktı. Tek seferde değil üstelik parça parça aldım ona rağmen canımdan parça parça gitti :joy:

2 Beğeni

Sormayın ya bu fiyatlarla bir seri toplamak bile işkence… Bir noktada kitap alımını bırakmıştım açıkçası çok kitabım oldu diye sonra vazgeçtim. İyi ki vazgeçmişim şimdi kitaplar yönündeki tek tesellim bir yıllık kitap stoğumun olması ve hazır alabiliyorken mümkün olduğunca genişletmeye çalışmam. İlerideki evimde TV bulundurmamayı ve sırf kitaplar için koca bir odamın olmasını çok isterim biraz da bu nedenle kitaba verdiğim paraya hiç acımıyorum :grin:

1 Beğeni

Benim stokta da 30 tane falan okumadığım kitap vardır. Ben de acımıyordum kitaplara verdiğim paralara ama artık çok can yakmaya başladı. Özellikle Zaman Çarkı gibi serilere bulaşmamak lazım bu aralar onu anladım. En fazla 3 kitaplık bir seriye başlanır, 15 kitap çok zorlayıcı :sweat_smile: Çizgi romanlarda da takip ettiğim bir seriyi yarım bıraktım, çok fazla geliyor fiyatı ve bir çizgi romana açıkçası o kadar para veresim yok. Yakında aynı durumu kitaplarda da yaşayacağım gibi hissediyorum.

1 Beğeni
5 Beğeni

Benzer bir durumu mangalarda yaşamıştım. İşin kötü yanı manga toplamaya kitaptan bile daha geç başlamıştım şu an Death Note serisi ve Gantz’ ın ilk 6-7 cildini toplayabildim. Sonradan manga fiyatlarının 42’ ye fırladığını görünce hepten bıraktım manga almayı. Hem çok kısa sürede tüketiyordum, hem de sürekli almak gerekiyordu. Normal kitaplara yöneldim sadece daha da iyi oldu gibi hem çok sağlam kitaplar okudum okumaya da devam ediyorum.

2 Beğeni

Aynısını çizgi romanlarda yaşıyorum. Çok çabuk bitiriyorum ve fiyatları da yüksek geliyor. Onun yerine aynı fiyata kitap almak daha mantıklı geliyor. Hiç değilse okuması daha uzun sürüyor :melting_face:

2 Beğeni

Kullanılan ağaçları ona göre göre seçip, fabrika sayısını da arttırırsan ve işin ehillerini koyarsan bu işin altından kalkılırdı ama bunlar yapılmadığı gibi olan fabrikada kapatılmış ve tamamen dışa bağımlı hale gelmişiz. Keşke kapatmak yerine geliştirilmeye çalışılsaydı ama ne gerek var dışarıdan alırız, her şeyde olduğu gibi.

2 Beğeni

Dijitale geçmek çağın getirdiği bir zorunluluk haline geliyor yavaş yavaş. Kimsenin ulaşım amaçlı at arabası kullanmadığı gibi yarın da basılmış kitap okumayacağız, sadece e-kitaplar okuyacağız belki.

Fakat yine de fiziki kitaplar bir geleneği temsil ediyor. Milenyumlarca sürmüş bir geleneği… Keşke Dünya’ya zarar vermeden kağıt üretmenin, doğadan aldığımızı yerine koymanın bir yolu olsaydı.

Bu arada yazıdaki “E-ticaretin büyümesi kâğıt tüketimini daha da artıracak.” cümlesine anlam veremedim. E-ticaretle kağıdın ne alakası var ki?

3 Beğeni