Kitap Almama Diyetine Niyet

Beyne besin, çocuklara miras, bir nevi doğa fotoğrafı, para kitaba gitsin diye diye aldığım kitaplardan bazılarının okunmadan durduğu yerde sararan yapraklarını görüyorum artık. Okunmuşluk hissi yaratıyor olmaları da cabası… Dahası durumun bağımlılık halini almaya başladığını düşündüğümden diyete başlıyorum. Ani ve radikal bir karar oluyor, bakalım süreç nasıl işleyecek… Zira yıllardır 1 ay dışında kitap almadığım başka bir ay olmadı. Hakikaten kendimi garip hissediyorum :smile: altı üstü kitap almayacağım, sanki dünya duruyor…

5 Beğeni

Kendinize dur demek zor. :smiley: Tam.karar verirsiniz dört gözle beklediğiniz yeni bir kitap çıkar.

6 Beğeni

Ben bu sene çok az alışveriş yaptım. Bu hastalığa tam yakalanmak üzereyken bir aydınlanma yaşadığımı düşünüp kapitalist sisteme karşı edebiyat dünyasında verdiğim savaşı kazandım. Kitap alışverişi yaparken misal dört kitap alacaksam bir önceki alışverişimden beri en az 5 kitap okuma zorunluluğu da koydum kendime. Böylelikle kütüphanemdeki okunmayan kitap oranı düşüyor. Bu sitedeki hasta arkadaşlarım da beni örnek almalı.

4 Beğeni

Birkaç aydır kitap almıyordum. Çünkü alıp da okumadığım kitapların sayısı 100’e dayandı. Aralarında yazarlardan veya yayınevlerinden hediye gelenler de var ama olsun. Beni rahatsız ediyor bu durum. Böylece inat ettim, almadım, almadım, almadım… Liste kabardı, kabardı, kabardı. Başladığım serilerin devamı çıktı ve… geçen hafta bir sürü kitap aldım :sweat_smile: Biriktirdim, bekledim de ne oldu diye soruyorum şimdi kendime.

15 Beğeni

Eminin öyle olacak :slight_smile:

Geçen sene başında kampanyasız çeksiz kuponsuz olarak 90 TL ye alırken içimin cız ettiği kitabın şu an en ucuz indirimli fiyatının 165TL olduğunu gördüğüm için Türkiye gibi ekonomisi gün be gün şahlanan bir ülkede her türlü okuyucunun zararına olacak bir diyettir. Güzel bir kampanya görür görmez yapıştırmak lazım.

5 Beğeni

Kapitalist sistem kısmı beni kazandı :smile:

Alımı azaltmış okunmamış kitapları 100’e indirmiştim ama şu korona beni mahfetti. Aldım da aldım. O siteden 3 kitap bu siteden 13 kitap 200ü aştım sanırım 2 ayda.

Alımı azaltmış okunmamış kitapları 100’e indirmiştim ama şu korona beni mahfetti. Aldım da aldım. O siteden 3 kitap bu siteden 13 kitap 200ü aştım sanırım 2 ayda.

1 Beğeni

Bilimkurgu Klasiklerindeki malum kitaptan sonra ben de aynı düşüncedeyim. Ailem de neden sürekli alıyorsun önce aldıklarını oku dedikleri an bu cevabı veriyorum. :smiley:

2 Beğeni

Bir önceki diyet niyetimde kalemi kıran bu olmuştu. Şuan hatırlamıyorum, almak istediğim bir kitap tükenmişti sonra mı? Bu defa tükenecek diye kitap alır oldum :slight_smile:

Ben 5 ay boyunca kitap almadım ama sürekli olarak hangi kitapların çıktığını takip ettim. Alışveriş listem sadece bilimkurgu kitaplarından oluştuğu halde listem iyice kabardı. Herhangi bir borcum olmadığı için bu hafta içinde 1000 küsur TL tutarında kitap siparişi verdim. Kredi kartına taksitle aldığım için ortalama aylık 207 TL gibi harcamış olacağım. Günlük 7 TL civarı, yarım paket sigara parası. Sigara içmiyorum bu arada :slight_smile:
Kısacası eğer kitap almama gibi bir niyetlenme varsa fazla uzun sürmez bu niyet.
İmkanlarınız ölçüsünde alın, bugün almazsınız ama yarın 2-3 katını hatta daha fazlasını sahaflara vermek zorunda kalabilirisiniz.

2 Beğeni

Ben şu virüs dolayısıyla bu diyeti çok istikrarlı bir şekilde uyguluyorum, sadece malum çılgın Kitaploji indiriminde bir sipariş vermiştim. Onun dışında online olarak kitap veya herhangi bir şey almıyorum :upside_down_face: İşin tuhafı, herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum kitap alamadığım için :grinning:

1 Beğeni

Benim piyasada alacağım bana hitap eden çok kitap kalmadığı için ben otomatik olarak diyete girdim. Bazı kitapları görüyorum ve sonra diyorum ki onca kitap varken bu da olmayıversin. :grin:

2 Beğeni

Uzun zamandır bende hiç kitap almadım. Hatta bu konu ile birebir aynı bir başlıkta açmıştım. Sağ olsun destek verenler oldu vermeyenler oldu. Neyse olmadı kapandı olay. Kütüphanemde okunmamış yaklaşık 1200 civarı kitabım var. Ve kendime söz verdim bitene kadar kitap almayacağım. Zaten yerleştirilecek alanımda kalmadı. Artık hanımla da ters düşmeye başladık inceden. :grinning:

1 Beğeni

“İşin tuhafı, herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorum kitap alamadığım için” :smile: kitap kargosu geldiğinde mutlu oluyorum ben resmen. Bu yüzden benim için rahatsız edici olabilir. :smile:

Haklısınız, en azından özel baskılar ve türevi kitapları diyet dışı tutabilirim. Böylece hem elimdeki okumalık kitapları okur yerlerine yenilerini eklemediğimden ihtiyacın çok üstünde kitap almış olmam hem de açığa çıkan bütçeyi özel baskılar ve türevlerine ekleyebilirim.

Kitaplığınızı merak ettim =)

Okunmamış 1200 kitap nedir… Bende tutmuş diyete giriyorum. Toplamda 1200 kitabım bile yok. “bile” sahiii ne kadar da az kitabım varmış meğer :smile: bizim evimiz de küçük, her yerden kitap çıkıyor. Alıp elinde olduğunu unutup tekrar aldığım kitaplar, bu kitap nereden gelmiş ne ara almışım dediğim kitaplar… 1200 okunmamış kitabı düşünemiyorum…Sizin de kitaplığınızı merak ettim.

Güzel bir soru, muhtemelen bende işe yarayacaktır çünkü elde çok kitap olunca kıymeti de bilinmeyebiliyor. Kitaplara da haksızlık. Bu uzun zamandır elimde bekliyor okuyayım bu ay, şu da bekliyor okuyayım onu da tarzında hisler olabiliyor zaman zaman.

1 Beğeni

Okuduğun kitapları uygun bir fiyattan ikinci el olarak satabilirsin bence.(hoşuma giden kitaplar vardır umarım)

1 Beğeni

Ahaha ocaktan beri bu diyetteyim ben de, karantina biter bitmez bozacağım

1 Beğeni

Tebrik ederim sizi. 1 yıldır kitap almıyorum iyi ki de almıyorum.

1 Beğeni

Perla, lütfen üst üste mesaj atmayalım aynı konuya. Flood dediğimiz olaya giriyor sonra. Forum kurallarına göre yasak. Alıntılayarak tek mesajda cevaplayabilirsin herkesi. Anlayışın için şimdiden teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

Benim rekorum 3 ay kitap almamak. Ama sürekli bir serinin baskısı tükeniyor yahu. Ben bu kadar hızlı karaborsaya düşen başka bir sektör görmedim. Ya fiyatları artıyor ya da baskıları tükeniyor.

3 Beğeni

Çok almak istediğim tekil kitap olursa kitapyurdu teslimat noktası kullanıyorum onun haricinde artık kampanyasız alışveriş yapamıyorum. Fiyatlar her geçen sene arttığı için imkan varsa kampanyaları kaçırmamak gerekir bence.

1 Beğeni