Ben geçen ay 1-2-3’ü almıştım, ciltsiz, her biri 15 tl. Sonra BKM’nin, ciltli olanları 12.90’a indirdiğini öğrendim. Ama henüz okuyamadım. Dilerseniz, eve geçince sayfa görüntülerini gönderebilirim. Belki o şekilde bir fikir edinirsiniz çeviri konusunda
DH ve Ekşi’de Mavi Çatı yayınlarından uzak durun diyen çok sayıda yorum okudum. Bu nedenle bu yayınevinin bastığı kitaplardan hep uzak durdum…
Türk klasikleri için ( iş kültür, Ayrıntı gibi yayın evleri basmıyor olsaydı) şöyle bir kıstasım olurdu benim;
Hangi baskıyı esas almışlar
Özgün baskıdan yeni baskıyı hazırlayanlar yazara, döneme, dile ( eski Türkçe) ne kadar hakim, uzmanlık (akademik) alanı ne?
2 gündür Mizancı Murat’ın Turfanda mı Yoksa Turfa mı kitabını okuyorum ( İş kültür) birincisi dili anlamak konusunda hiç bir sıkıntı yaşamadım, ikincisi Mizancı Murat ve Romanı ile ilgili verilen bilgileri muhtemelen başka bir yerde bulamazdım.
Haklısın, onları gördum. Arastırma yaptım ben de bıraz cok kotu yorumlar vardı. Zaten hiç onlardan almadım. Başka yayınevlerınden aldım. Bakalım nasıl gelecek.
Seri olarak benim de kütüphanemde bekleyen kitaplar arasında. İlginç bir şekilde bende de çeviri konusunda önyargı oluştu ve bir türlü elime alıp başlayasım gelmiyor.
Bu arada serinin okuma sırası hakkında bilgisi olan var mı? (Thomas Harris’in Hannibal Lecter serisi)
Bir de film çekim sıralaması var sanırım bu listelerden farklı olarak.
1- The Silence Of The Lambs
2- Hannibal
3- Red Dragon
4- Hannibal Rising şeklindeydi sanırım.
Teşekkürler arkadaşlar @Erdo Sanırım burada paylaşılmıştı çevirilerin karşılaştırılmasıyla ilgili bir yazı. Aklımda Hasan Ali Ediz en iyisi diye kalmış. Sanırım Yordam’ı tercih edeceğim.
Hepsi Burada Doğan Kitap 3 Kitap Sadece 14,90 TL öde Kampanyası
—www.hepsiburada.com/dogan-kitap-3-kitap-kampanyasi-c-80549092?filtreler=satici:Hepsiburada----
Aynı kitaptan 3 tane aldığımızda da toplam 14.90 ödeme yapıyoruz. Toplamda 184 çeşit kitap için geçerli ve indirim oranı %0’dan %64’e kadar.
50 TL ve üstü kargo bedava, 50 TL altı kargo 4,90 TL.
50 TL Hediye Çeki ve 25 TL kitap sepete eklenir.
42C60CE7 veya IDF10 kodu kullanılır.
Sepete 75 TL kitap eklenir. Ödemeye 50 TL Hediye Çeki eklenir.
42C60CE7 veya IDF10 kodu kullanılır.
İki işlem sonucunda 80 TL ödeme yapılır ve 100 TL değerinde kitap alınır. Kitaplar indirimli fiyatlar üzerinden %20 yirmi indirimli alınır.
Örnek 1: Tümü %40 indirimli olan kitaplar ekstradan %12 daha inerek %52 indirimle alınır.
Örnek 2: Tümü %35 indirimli olan kitaplar ekstradan %13 daha inerek %48 indirimle alınır.
Örnek 3: Tümü %30 indirimli olan kitaplar ekstradan %14 daha inerek %44 indirimle alınır.
Örnek 4: Tümü %25 indirimli olan kitaplar ekstradan %15 daha inerek %40 indirimle alınır.
Örnek 5: Tümü %50 indirimli olan kitaplar ekstradan %10 daha inerek %60 indirimle alınır.
Not: benzer olarak 20/150 kodunu kullanarak 1. sepette 100 TL Hediye Çeki+50 TL kitap alınır. 2. sepete 150 TL kitap eklenip ödemeye Hediye Çeki eklenerek gerçekleştirilebilir. Burada da 200 TL değerinde kitap 160 TL ödenerek alınmış olur. İndirim miktarı yukarıdaki hesabın aynısıdır. 0031AB7F KARGO BEDAVA IDEFIX 42C60CE7 75+ 10 TL IDEFIX IDF10 75+ 10 TL IDEFIX PICODI20IDE 150+TL 20 TL IDEFIX
“Kitap linki paylasiyorsunuz, neden sucuk cikiyor?” diye soracaktim ki… yine reklamlarin azizligine ugramisim. @galeme sizin sucuklar geldi mi bari? Sucuklarin artik bana ne garezi varsa…
Hesabınızda hata var… Yüzde 50 + yüzde 50 indirim olursa sizin hesabınıza göre yüzde 100 indirim almış oluruz ama böyle olmaz. Yüzde 75 indirim almış oluruz.
Yani yüzde 40’lık bir indirimi olan kitaplardan aldığımızda yapılacak ekstra yüzde 12’lik indirim kitap adetine bölünmelidir. Yani diyelim 6 kitap var ise her biri yüzde 2 daha indirimli hale gelir. Böylece aslında kitap başına indirim oranımız yüzde 42 olur. Ortalaması da doğal olarak yüzde 42 olacaktır. Yani aslında %52lik bir indirim sağlamış olmayacağız. Yani en basitinden 100 tllik kitapları 80 tlye almışsanız yüzde 20 kâr etmişsiniz demektir.