Kitap Fırsat/Kampanya Alanı

Adam haklı beyler dağılın :joy::grin:

3 Beğeni

merak eden varsa ithaki yayınlarının yeni kitabı bu olacak.

3 Beğeni

Mantıklıymış :grinning:

1 Beğeni

Bunu buraya yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama İthaki yeni zam dalgası yapmış. Her kitap 5-6 lira artmış. Geçen yıl 20 tl olan Hobbit şu an 35 lira.

1 Beğeni

Geçen yıl nerde şimdi nerdeeee.

3 Beğeni

Artmış gelmedi ama. Çoğu sitede 19-21 ₺ arasında.

1 Beğeni

Buralarda güncellenmemiş olabilir.

1 Beğeni

Kitapyurdu fiyatı güncellemiş dediğiniz gibi. Keşke platin kampanyasında alsaydım. İndirimli 15 -16 tl idi. :pensive: inkılap kitabevide 3-4 tl zam yapmış.

1 Beğeni

Ben de bundan sonra yüksek indirimler olmadan maalesef alamicam. Yazık piyasa berbat durumda

1 Beğeni

Kitap alacağınıza para biriktirin derim ben şu aşamada, FED kararları ve Kasım-Aralık’ta beklenen dolar yakma olayı var ABD’nin kitapsızlıktan ölmezsiniz ama, açlıktan ölebilmeniz ihtimal dahilinde. Tabi söylediklerim ekonomik durumu iyi olanlar için geçerli değil.

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum, 3-4 ay kitap alışverişi yapmamayı düşünüyorum.

1 Beğeni

Yapılır yapılmasına ama sadece bankaların yayınevlerinden. Onlar hiç arttırmadı diyebilirim. Muhtemelen bundan sonra bir süre İş kültür, Yky eksiklerim varsa onları tamamlarım.

3 Beğeni

Güzel kardeşim, iyi hoş tavsiye veriyorsun da yetinmeyip ek bilgi de ekliyosun da bizim bu durumu görmediğimizi mi düşünüyorsun? Bu bizim ve senin için ilk değil. Son da değil…

Bu ülkede asgari ücret çalışıp iphone alanlar oldukça sen bireysel dolar birikiminle bir şeyleri değiştirebileceğini- bireysel ekonomik açıdan- mi düşünüyorsun? Buyur…

Bu ülkede üretim yapmayıp dolar üzerinden paradan para kıran zengin zümre var oldukça üç beş dolarla durumu benim kurtarabileceğimi mi düşünüyorsun?

Ben düşünmüyorum…

Yaklaşık 15-20 yıl önce lisedeyken kitap okumaya çalışırdım. Öyle şimdiki gibi kolay da bulunmazdı. Bildiğin uğraşırdın, kitap bulabilmek ve satın alabilmek için… Bu zor şartlarda edindiğim bir kiitabi okurken bir gün babam yanıma geldi…

“Bu kitaplarla ülkeyi mi kurtaracağını düşünüyorsun?” dedi.

“Hayır,” dedim, “kendimi kurtaracağım.”

Kurtardım, da kısmi olarak… Şimdi şimdi anlıyorum. Mevzu, herkesin kitap okuyarak kendini kurtaracağına inandığımdı, yanılmışım, kimse ne kendini ne ülkesini kurtarmak istiyor. Nereden milleti kazıklarım diye kafa kırıyor: “Arkadaşına dolarla borç veriyor, dolarla alıyor,” gibi… “Annesinden babasindan para kopartip, arkasından konuşuyor,” gibi…

Bu duruma nasıl geldik? Fikrimi söyleyeyim: Yenildik, sisteme yenildik, gösterişe yenildik, sonradan görmeye yenildik…

Devasa evler, devasa arabalar, devasa telefonlar, devasa kurum binalarına yenildik.

Son model telefonlara, arabalar ve borçla hayat inşa edilmesine yenildik.

Para biriktirmeye yenildik.

Şimdi kalkıp iki kuruş paramla birikim yapacağıma, çocuklarıma kitap okumayı ve bol bol kitabı olan bir kütüphane bırakırım daha iyi.

Çünkü biz her şeyin devasa olanını yaptık da bir devasa kütüphane yapmadık…

Devasa kütüphaneleri yapanlarımız olmadı olmayacak… O yüzden para biriktirecegimize, ev, araba, telefon ve falan filan biriktirecegimize kitap biriktirseydik zamanında, bilgi biriktirseydik. Şimdi birbirimizi daha iyi anlamaz mıydık? Anlardık.

Canım kardeşim, mevzu para, mülk, araba, telefon değil… Mevzu insanin kitap alıp almaması da değil, sadece aldıklarını okuması da değil…

Geç fark ettim, insan kendini ancak çevresindeki eski yeni nesli cahil bırakmayarak kurtarabilirmiş…

Kurtarmak diyorum “yanlış anlama” yıllar birbirini kovaladıkça, cahil insanların bataklık sularında yüzü gözü çamur içinde ne kadar saçma fikri sahip olduğunu gördükçe üzülüyorum.

Asgari ücretle sabahtan akşama kadar çalışıp geri kalan zamanlarında bu para şuraya şu para buraya yok çıkışmadı buraya demelerini duydukça üzülüyorum.

Sence biz bunu mu hak ediyoruz? Çevremizde gördüğümüz insanlar bunu mu hak ediyor? Niye “dur” demiyorlar? Kurtarma dediğim mevzu birinin eziyet edildiğinin farkına varması ve buna direnmesi oluyor. Bu bilinç kitapla değil de neyle kazanılır?

Çok dolmuşum çok, sen alınma kardeşim…

Not: Konuları amacı dışında çok yazı yazmaya başladım. Kendime dur demem gerek. Kitap fırsatları konusuna girip de benim yazımla başı ütülenen arkadaşlara özürlerimi sunarım, affola…

13 Beğeni

Ne dediğinden hiç bir şey anlamadım. Sadece kitap okuyarak bir şeyleri değiştirebileceğini savunmuşsun sanırım. Ne sadece kitap okumak ne sadece gezmek ne de sadece kod yazmak hayatı değiştirir. Hayatın olağan akışında giden bir şeyler vardır ve değiştiremezsin Vakıf okuduysan ne dediğimi anlayacağını düşünüyorum.

Sizin farkında olmadığınızı düşünmedim forumda konuşulan konuların dışında bir şeyler yazdım, %90’ınızın çok yakından takip ettiğini düşünmüyorum. Ben de evi kitapla doldurdum son 4-5 aydır şuan hem borca girdim hem aylık faizini ödeyeceğim hem yanımda taşıyamıyorum, hem de ücretsiz sahafa gidip istediğim kadar okuyabilirdim, tabi kitaba sahip olmak ayrı ben o duyguya yenildim. Neyse asgari ücret konusuna gelirsek 5 ayrı avmlerde bulunan işlerde çalıştım, bir sürü insanla tanıştım, hepsinden daha donanımlı olmama rağmen hep altlarında ezildim, göz yumdum. Öğrenci olup çalışanları da gördüm 100 kişiden 2-3’ü gerçekten bir şey değiştirmek için çalışan insanlardı. Diğerleri “kanka endüstri mühendisliğini bitir burda müdür olabiliyormuşsun” diyen dangalaklarla da doluydu. Dediğim gibi çok büyük bir çöküş başlamadıkça Türkiye değişmeyecek zaten, kendinizi kurtarmaya bakacaksınız sadece.

3 Beğeni

Ben de onu diyorum ya hali hazırda çok büyük çöküş var zaten ve herkes musmutlu…

Not: Konuya konu dışı attığım son mesaj, sevgiler…

1 Beğeni

kitapyurdunda ithaki yayınları %20lik zam ile güncellenmiş. idefix te henüz güncellenmemiş.

2 Beğeni

Yeni bir güncelleme mi. Çünkü bendeki fiyatlarda bir değişiklik yok.

2 Beğeni

Aynen bendede yok lakin bu fiyatlar bile bana pahalı :joy::rofl:

2 Beğeni

Zaman Çarkı - Dünyanın Gözü Kitapyurdunda 71 tl
İdefix te 59 tl

1 Beğeni

Dün sepetimdeki ürünler bugün pahalı olunca fark ettim. Bilimkurgu klasikleri ve Vakıf serisine göz gezdirdim, hepsinde aynı oranda zam mevcut. Diğer sitelerde de göremeyince henüz geldi diye düşündüm.

2 Beğeni